-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Piyasalara analitik bakış
Asya hisse senedi piyasalarında ABD istihdam verisi öncesinde satıcılı bir seyir izlenmekte.
Bugün Ne Bekliyoruz? Asya hisse senedi piyasalarında ABD istihdam verisi öncesinde satıcılı bir seyir izlenmekte. Japonya’da Nikkei225 Endeksi %0,66, Topix Endeksi %0,71 düştü. Hong Kong Hang Seng Endeksi %1,24, Güney Kore’de Kospi Endeksi %0,12, Kosdaq Endeksi %0,96 ekside seyretmekte. MSCI Japonya dışı Asya Endeksi %1,25 geriledi. Bayram tatili nedeniyle hafta boyunca açılmayan Çin ana kara piyasaları kapalı olmaya devam ediyor. ABD Çalışma Bakanlığı bugün aylık istihdam raporunu yayınlayacak. Piyasanın beklentisi tarım dışı istihdam artışının eylülde 315 binden yaklaşık 250-275 bin civarına gerilediği yönünde. İşsizliğin %3,7 ile değişmemesi bekleniyor. Fed’in agresif sıkılaştırmacı döngüsünün resesyonu tetikleyebileceği yönündeki endişelere ve ABD ekonomisinin teknik resesyonda olmasına karşın istihdam piyasası gücünü büyük ölçüde korumakta; işsizlik tarihi düşük seviyelere yakın seyretmekte, iş gücüne katılım oranı yükselmektedir. Veri öncesinde ABD doları ve tahvil faizleri gücünü korumakta; Dolar Endeksi (DXY) eylül sonunda gördüğü 114,7 puanlık yirmi yılın zirvesinin biraz altında 112,2 puan civarında, 10 yıllıkların faizi %3,84 ile %4,01 seviyesindeki on iki yılın zirvenin bir miktar altında seyretmekte. ABD istihdam verisi küresel hisse senedi piyasalarına kısa vadede yön verebilir. Borsa İstanbul tarafında; verinin risk iştahı üzerindeki etkisinin daha sınırlı kalabileceğini düşünmekteyiz. Ayrıca, Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari gibi bölgesel Fed başkanlarından gelen yorumlarda şahin tonun korunması da riskli piyasalara yönelik iştahı azaltmaktadır.
Piyasalarda Dün Ne Oldu? Dün hem Avrupa hem de ABD hisse endekslerinde negatif bir görünüm ortaya kondu. Avrupa’da CAC 40 Endeksi %0,82, FTSE 100 Endeksi %0,78 ve DAX Endeksi %0,37 düştü. ABD tarafında ise Dow Jones ve S&P 500 Endeksindeki düşüş %1’i aşarken Nasdaq Bileşik Endeksi %0,68 geriledi. EUR/USD paritesi %1’e yakın düşüşle 0,98 seviyesinin altına gerilerken Dolar Endeksi (DXY) 112 puanın üzerine çıktı. ABD 10 yıllık Hazine tahvilinin faizi 7,5bp’lik artışla %3,83’e ulaştı. Ons altın hafifçe satıcılı fiyatlansa da 1.700USD’nin üzerinde tutunmaya devam etti. Brent petrol ise %1,16 artarak varil başına 94USD’ye yükseldi. Eurostat’ın ağustos ayına dair açıkladığı verilere göre Euro Bölgesi’nde perakende satışlar yıllık %2 ile beklentilerden fazla düştü. ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvuruları 219 bine yükselse de tarihi düşük seviyelerdeki seyrini korudu.
BIST 100 Endeksi dün %1,99’luk artışla küresel hisse endekslerinden pozitif ayrışarak günü 3.553,85 puandan tamamladı. Güne alıcılı bir görünümle başlayan gösterge endeks devam eden işlem saatlerinde yukarı yönlü hareketini korudu. Böylece Endeks, tüm zamanların en yüksek ikinci kapanışını yaptı. USD/TRY kuru 18,58 TL düzeyinde stabil kalırken EUR/TRY kuru pariteye bağlı olarak %0,98 geriledi. Gram altınsa 5 TL değer kaybederek 1.023 TL’ye düştü. TCMB’nin açıkladığı verilere göre 30 Eylül haftasında swap hariç net rezervler -59mlr USD ile rekor düşük seviyeye indi.
Kaynak Piramit Menkul
Hibya Haber Ajansı
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Yükleniyor

