• BIST 100

    17118,74%0,03
  • DOLAR

    43,74% 0,22
  • EURO

    51,87% -0,11
  • GRAM ALTIN

    6983,15% 1,23
  • Ç. ALTIN

    11612,24% -0,93

Uluslararası piyasalar

ABD’de ticaret açığı kasım ayında bir önceki aya göre 15,5 milyar dolar azalarak 83,3 milyar dolara geriledi.

GÜNCEL 28.12.2022 08:37:00 950
Uluslararası piyasalar
Haberi Sesli Oku

Piyasalarda bugün. ABD’de ticaret açığı kasım ayında bir önceki aya göre 15,5 milyar dolar azalarak 83,3 milyar dolara geriledi. Bu Ekim 2021 sonrası en düşük seviye olarak kaydedildi. Kasım ayında ihracat bir önceki aya göre 5,3 milyar dolar azaldı ve 168,9 milyar dolar oldu. İthalat ise aynı ayda 20 milyar dolar azalarak 252,2 milyar dolara geriledi. Böylece açık Kasım ayında ithalattaki düşüş nedeniyle yaklaşık iki yılın en düşük seviyesine geriledi.

Ülkede perakende stoklar %0,1, toptan stoklar ise %1 oranında artış gösterdi. S&P CoreLogic Case-Shiller, Ekim ayına ilişkin ulusal konut fiyat endeksi verilerini yayımladı. Endeks, Ekim’de aylık bazda mevsim etkilerinden arındırılmış olarak %0,5 azalırken, yıllık bazda %8,6 artarak Ekim 2020'den bu yana en düşük artışı kaydetti.

Ülkede konut fiyatları yüksek kredi faizleri ve ekonomiye yönelik endişelerle Ekim’de de düşüşünü sürdürdü. Bugün ABD’de bekleyen konut satışlarının açıklanması bekleniyor. AMB Başkanı Guindos bugün bankanın internet sitesinde yayımlanan bir mülakatta Euro Bölgesi ekonomisindeki zorlu koşullara dikkat çekti. Guindos “Avrupa’nın tamamında görülen yüksek enflasyon, ekonomik yavaşlama ve düşük büyümeyle çakışıyor. Hem şirketlerin, hem de hanehalkının ihtiyatlı davranıp uzun vadeye odaklanması çok önemli” ifadelerini kullandı.

Guindos faiz kararlarının her toplantıda verilere bağlı olarak değerlendirileceği söylemini yineledi. Kısa süreli bir durgunluk beklediğini ifade eden Guindos ekonominin gelecek yılın ikinci çeyreğinden itibaren tekrar büyüyeceğini öngördü. Öne Çıkan Hisse Haberleri Nio - Şirket, teslim edilen araç sayısına ilişkin beklentilerini düşürmesinin ardından Salı günü şirket hisseleri, açılış öncesinde %4'ün üzerinde değer kaybetti. Nio, daha önce açıkladığı 43.000 ila 48.000 birimlik görünüme kıyasla 2022'nin dördüncü çeyreğinde 38.500 ila 39.500 birim araç teslim etmeyi bekliyor. (Negatif)

Southwest Airlines - Havayolu şirketi, devam eden kış fırtınası sebebiyle uçuşları iptal ettiği için şirket hisseleri Salı günü piyasa öncesinde %4'ün üzerinde düşüş yaşadı. FlightAware verilerine göre şirket, Pazartesi gecesine kadar yaklaşık 3.000 uçuşu iptal etti ve bu da o günkü programının en az %70'i anlamına geliyor. Southwest tarafından iptal edilen uçuş sayısı, Pazartesi gecesi itibariyle 265 uçuşu iptal eden Delta'ya göre en az 10 kat fazla. (Negatif)

Tesla - Şanghay’da üretimin geçici olarak durdurulacağı haberi talebin azaldığına dair endişelerin tırmanmasına neden oldu. Çin’deki fabrikasında üretimi geçici olarak durdurma kararı alan Tesla’nın hisseleri, talebe ilişkin endişelerin artmasıyla Salı günü yüzde 11,4 düştü ve 109,10 dolardan kapandı. Böylece şirketin hisseleri aralıksız 7 gün ile 2018’den bu yana en uzun düşüş serisine imza attı. Elektrikli araç üreticisi şirketin piyasa değeri 345 milyar dolar ile Walmart Inc., JPMorgan Chase & Co. ve Nvidia Corp.’un altına düştü. Bu son satış, Tesla’nın, Aralık 2020’de dahil olduğu S&P 500 Endeksi’ndeki en yüksek değerli 10 şirket listesindeki yerinden olmasına da neden oldu. (Negatif)

Petrol fiyatları yeni güne hafif satıcılı başladı. Avrupa Birliği, 05 Aralık itibariyle Rusya'ya tavan fiyat uygulamaya başlamıştı. Bu konudan Rusya rahatsızdı ve bir misilleme yapabilme ihtimali vardı. Rusya'dan açıklama geldi. Rusya Devlet Başkanı V. Putin tarafından imzalanan kararnameyle Rus petrolüne tavan fiyat uygulamasına katılanlara petrol ve petrol ürünü satışı yasaklandığı belirtildi. Bu gelişmeler petrol fiyatları üzerinde baskıya neden oluyor. Küresel piyasalarda, gelecek sene için resesyon beklentileri yine konuşuluyor. Bunun da fiyatları baskıladığını söylemek mümkün. Bugün için bu başlıklar yine petrol fiyatlarının seyri açısından takip edilebilir. Emtia için 85,19 - 87,02 - 88,71 seviyeleri direnç, 83,08 - 80,96 - 78,71 seviyeleri destek olarak takip edilebilir.

İngiltere’de veri akışının sakin seyrettiği bir haftadayız. Dün ABD tarafında ise S&P Case-Shiller konut fiyat endeksi ise ekim ayında yıllık %8,6 artarak Ekim 2020’den bu yana en düşük artışı kaydetti. Ülkede mal ticaret açığı kasım ayında %15,6 azalarak 83,35 milyar dolara gerilerken, ithalattaki düşüş açığın azalmasında etkili oldu. Ülkede toptan stoklar ise kasım ayında beklentilerin üzerinde %1 oranında artış kaydetti. Bugün ABD’de bekleyen konut satışları dışında önemli bir veri akışı bulunmuyor. Dolar endeksi dün sınırlı da olsa düşüş eğilimi gösterirken, paritede düşüş eğilimleri görüldü. Paritede 1,2299 - 1,2510 - 1,2721 seviyeleri direnç, 1,1937 - 1,1696 - 1,1500 izlenen desteklerdir.

S&P 500 endeksi dünü %0,04 yükselişle 3.830 seviyesinden kapattı. Küresel piyasalarda resesyonla ilgili kaygılar, risk iştahı üzerinde baskı yaratıyor. Bu da zaman zaman borsalarda oynaklığın sürmesine neden oluyor. Pazartesi günü Noel tatili sebebiyle borsalar tatildi. Dün ABD borsalarında karışık seyirler izlendi. Bugün içinde ABD'den açıklanacak ikincil düzey veriler bulunuyor. Bu verilerin etkisi borsalar üzerinde oynaklık yaratmayabilir. Resesyonla ilgili kaygıların fiyatlamalar üzerinde etkili kalması beklenebilir. Yılın son haftası olması sebebiyle de işlem hacmi zayıf ve yatay seyirler görülebilir. Bu sabah ABD vadelilerinde karışık seyirler izleniyor. Endeks için 3,919 - 4,039 - 4,123 seviyeleri direnç, 3,819 - 3,735 - 3,670 seviyeleri destek olarak takip edilebilir.

Arama motorlarıyla tanınan Çinli internet devi Baidu, otonom sürüş konusunda büyük adımlar atıyor. Şirket, ilk etapta Wuhan'dan başlamak üzere sabah 7 ile akşam 23 arasında sürücüsüz taksi hizmetini başlattı. Baidu kurucu ortağı ve CEO'su Robin Li, Baidu'nun robotaksi hizmeti Apollo Go'nun 2025'e kadar 65, 2030'a kadar 100 şehirde olmasını planladıklarını açıkladı. Son fiyat kapanışı itibariyle 20 ve 50 günlük basit hareketli ortalamalarına tutunan hisse senedi fiyatı için 124,11 - 18,43 - 155,48 seviyeleri direnç, 107,23 - 99,25 - 88,21 seviyeleri destek olarak takip edilebilir

Kaynak: Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

ANAMUR’DA BAĞIMLILIKLA MÜCADELE İÇİN TEK YÜREK BULUŞMA

İşletmenizin Atık Çözüm Ortağı: En Yüksek Hurda Fiyatları Garantisiyle Hurdacı CeysanGeriKazanim.com

JANDARMA HIRSIZLIK ŞÜPHELİSİNİ YAKALADI

Piyasalarda Denge Arayışı: Borsa ve Altın Yükselirken Dövizde Sınırlı Hareket

Kaymakam Duru Vefat Eden Doktor Gökyar İçin Bir Taziye Mesajı Yayınladı

ACI KAYBIMIZ: ANAMUR’UN SEVİLEN DOKTORU MURAT KEMAL GÖKYAR VEFAT ETTİ

MSK Seriyi Üçlemek İstiyor: Hedef Aliağa Petkim

Anamur’un Yeni İkonu: SKY PARK ile Lüks ve Konforun Zirvesinde

MERSİN’İN BATISI İÇİN TURUNCU ALARM: BAŞKAN DURMUŞ DENİZ’DEN HAYATİ UYARI

​MHP’li Uysal Maden Atık Tesisi Yeniden İncelenmeli

CHP Ormancık ve Sarıağaç’ta Halkın Sesini Dinledi

Mersin Roman Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Ölüdeniz’de Butik ve Lüks Konaklama: Kassandra Ölüdeniz

Gençlikte Yapılan Bu Hata Geleceği Karartıyor

Avrupa Piyasalarında Rekor Haftası: Borsalar Güçlü Yükselişle Açıldı

Yayladağı'nda 30 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Anamur Muzunda Hasat Heyecanı

Pınar Gören’den Meslek Örgütlerinde Temsil Vurgusu

Ön muhasebe programı

Gönül Telleri Anamur’da Titredi, Sosyal Medya Sallandı

Anamur'da Korkutan Ev Yangını: 2 Kişi Dumandan Etkilendi

Anamur’un Yükselen Değeri Ankara Life ile Ayrıcalıklı Bir Yaşama Merhaba Deyin

Evcil Hayvan Sahiplenmenin En İyi Yolu

Anamur, Bozyazı ve Aydıncık’ta Sel Riski

Anamur Cumhuriyet Savcılığı Koordinesinde, Jandarmadan Zehir Tacirlerine Geçit Yok

Anamur Belediye Meclisi’nde Duygulu Başlangıç: 6 Şubat Deprem Şehitleri Anıldı

ANAMUR İÇİN KRİTİK HAVA DURUMU: ARDIŞIK SİSTEMLER GELİYOR

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Birlik Ruhu: Bayrak Temalı Dostluk Maçında Öğrenciler Galip Geldi!

Bozyazı da 60 Dereceye Çıkan Yeraltı Suyu Çevreyi Hareketlendirdi

Hatay’da Faciayı İtfaiye Ekiplerinin Zamanında Müdahalesi Önledi

Yükleniyor

JANDARMA HIRSIZLIK ŞÜPHELİSİNİ YAKALADI

Kaymakam Duru Vefat Eden Doktor Gökyar İçin Bir Taziye Mesajı Yayınladı

Yayladağı'nda 30 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Anamur'da Korkutan Ev Yangını: 2 Kişi Dumandan Etkilendi

Anamur, Bozyazı ve Aydıncık’ta Sel Riski

Anamur Cumhuriyet Savcılığı Koordinesinde, Jandarmadan Zehir Tacirlerine Geçit Yok

Anamur Belediye Meclisi’nde Duygulu Başlangıç: 6 Şubat Deprem Şehitleri Anıldı

ANAMUR İÇİN KRİTİK HAVA DURUMU: ARDIŞIK SİSTEMLER GELİYOR

Jandarmadan Uyuşturucu Şebekelerine Geniş Katılımlı Narkopan Operasyonu

Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş’ten Gazetemize Veda Ziyareti

​MHP’li Uysal Maden Atık Tesisi Yeniden İncelenmeli

CHP Ormancık ve Sarıağaç’ta Halkın Sesini Dinledi

Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Bilal Oğuz Kongre Süreçlerini Değerlendirdi!

Saadet Partisi’nde Kongre Heyecanı: Anamur ve Bozyazı’da Yeni Dönem!

Anamur Ak Parti Ocak Ayı İstişare Toplantısında Vatandaşla El Ele

Aziz Özen, Anamur Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanlığına Adaylığını Resmen Açıkladı

MHP Anamur KAÇEP Teşkilatından Gazeteci Mithat Ünal’a Anlamlı Ziyaret

İlker Özen “Protesto” Diyerek CHP'den AK Parti’ye Geçti!

Öğrenci Okul Müdürünü Vurdu!

Başkan Seçer'den Yerel Yönetimlere Demokrasi Vurgusu: "Halk Çözümü En İyi Bilendir"

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Birlik Ruhu: Bayrak Temalı Dostluk Maçında Öğrenciler Galip Geldi!

Mersin’de Ortega Dönemi Fırtına Gibi Başladı: MSK, Merkezefendi’yi 110 Sayıyla Geçti!

Türk Futbolunda Tarihi Reform: Altyapı ve Mali Şeffaflık Dönemi

U-16lı Sporcularımızdan 20 Şehidimiz için Anlamlı Pankart

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

İlk Satışınızı İnternetten Yapmanın Püf Noktaları

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Anamur MYO ‘da “Etkili İletişim Becerileri” Söyleşisi

Kaymakam Duru'dan Öğretmenler Gününü Mesajı

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.