• BIST 100

    16720,23%2,29
  • DOLAR

    43,59% -0,02
  • EURO

    51,95% 0,72
  • GRAM ALTIN

    7026,68% 1,21
  • Ç. ALTIN

    11665,04% -0,82

Uluslararası piyasalar

Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, 50 baz puanlık faiz artışının kısa vadede yeni norm olabileceğini söyledi.

GÜNCEL 23.12.2022 08:25:10 862
Uluslararası piyasalar
Haberi Sesli Oku

Piyasalarda bugün. Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, 50 baz puanlık faiz artışının kısa vadede yeni norm olabileceğini söyledi. Enflasyonun kalıcılığının hafife alınması konusunda endişeli olduğunu dile getiren Guindos enflasyonun 2023'ün ortalarında %7'ye gerileyebileceği tahminini yaptı. ABD'de işsizlik maaşına başvuruların sayısı geçen hafta sınırlı biçimde 216 bine yükselerek tarihi düşük seviyelerdeki seyrini sürdürdü. Diğer yandan ABD ekonomisinin 3. çeyrek büyüme verisi %2,9'dan %3,2'ye yükseltildi. Üçüncü çeyreğe ait nihai verilerde, tüketici harcamaları ve konut dışı sabit yatırımlar yukarı yönlü revize edilirken, özel stok yatırımları verisinde aşağı yönlü revizyona gidildi. ABD cephesinde açıklanacak veri akışı ön planda olacak.

Öne çıkan hisse haberleri

TMSC - Konuya yakın kaynaklara göre TSMC Almanya’nın Dresden şehrinde tesis kurmak için görüşmeler yapıyor. Şirketin üst düzey yöneticilerinin gelecek sene Almanya’ya giderek tesis ve yerel tedarik zinciri kapasitesi gibi konularda hükümetle görüşmelerde bulunacağı ifade edildi. Nihai kararın da görüşmenin ardından alınacağı, fabrikanın yapımının 2024’te başlayabileceği belirtildi. TMSC Sözcüsü FT’ye fabrikanın Dresden’de olabileceğini ifade etti. (Pozitif)

Airbnb - Merkezi Lüksemburg'da bulunan, AB'nin en yüksek mahkemesi Avrupa Adalet Divanı, Airbnb'nin İtalya’daki vergi uygulamalarına karşı açtığı davayı karara bağladı. Mahkeme, AB hukukunun kısa süreli mülk kiralamalarda ulusal vergi rejimi kapsamında bilgi toplamayı veya stopaj vergisi ödemeyi engellemediğine hükmetti. Kararla, Airbnb İtalya'daki faaliyetlerine ve kira sözleşmelerine ilişkin bilgileri ülkenin vergi kurumuyla paylaşmak ve ülkede söz konusu olan stopaj vergisini ödemek zorunda olacak. İtalya yasaları uyarınca, kısa süreli kiralama şirketlerinin sözleşmelerindeki bilgileri vergi makamlarına iletmesi ve söz konusu gelirlerinden yüzde 21 oranında vergi ödemesi gerekiyordu. (Negatif)

Küresel piyasalarda, ons altın 1800$ seviyesinin üzerindeki kapanışlarda zorlandı ve bu seviyenin altında işlemler görülüyor. Bu sabah dolar endeksi 104,37 puan çevresinde bulunuyor. Dün ABD'de 3.çeyrek son okuma GSYIH verisi beklentilerin üzerinde geldi. Bugünde Fed'in yakından takip ettiği çekirdek kişisel tüketim harcamaları endeksi açıklanacak. Piyasada veri bazlı hareket görülebilir. Dünkü büyüme verisinin piyasaları tatmin etmesi, Fed'in faiz artışına bir süre daha devam edeceğine dair beklentileri güçlendirdi ve dolar pozitif etkilendi. Dolayısıyla ons altında aşağı yönlü tepkilere neden oldu. Bugünkü veride piyasalar için önemli olabilir. Ons altında etkisi hissedilebilir. Emtia için 1770 - 1748 - 1710 destek noktaları, 1836 - 1867 - 1899 direnç noktaları olarak takip edilebilir.

Avrupa cephesinde açıklanan önemli veri akışı bulunmazken, Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Luis de Guindos’un açıklamaları ön plandaydı. Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, 50 baz puanlık faiz artışının kısa vadede yeni norm olabileceğini, enflasyonun kalıcılığının hafife alınması konusunda endişeli olduğunu dile getirdi. ABD'de haftalık işsizlik maaşına başvuruların sayısı 216 bine yükselerek tarihi düşük seviyelerdeki seyrini sürdürdü. Diğer yandan ABD ekonomisinin 3. çeyrek büyüme verisi %2,9'dan %3,2'ye yükseltildi. Paritede 1,0807 - 1,0966 - 1,1094 seviyeleri direnç, 1,0577 - 1,0452 - 1,0325 izlenen desteklerdir.

Dow Jones endeksi dünü %1,05 düşüşle 33.027 puandan tamamladı. Bu hafta ABD borsalarında dalgalı seyirler izlendi. Dün açıklanan ABD 3.çeyrek final büyüme verisi beklentilerin üzerinde büyüdü. Piyasalar açısından olumlu yorumlandı çünkü Fed'in faiz artışını destekleyen bir veriydi. Fed, en son toplantısında faiz artış hızını yavaşlatacaklarını belirtse bile bir süre daha faiz artışlarını sürdüreceklerini ifade etmişti. Bundan sonraki süreç yine verilere bağlı olacaktır. Dünkü verinin iyi gelmesi, Fed'in faizlerinin bir süre daha yüksek kalabileceğinin sinyali olarak yorumlandı. Bugünde ABD'de veriler açıklanacak. Veri bazlı hareket beklenebilir. Bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı. Endeks için 33,671 - 34,340 - 34,978 seviyeleri direnç, 32,686 - 31,996 - 31,369 seviyeleri destek olarak takip edilebilir.

Bir Twitter Spaces sesli sohbetinde konuşan Musk, ekonominin 2023'te 'ciddi bir durgunluk' içinde olacağını ve büyük bilet ürünlerine olan talebin daha düşük olacağını öngördüğünü söyledi. Elon Musk, 'Muhtemelen bundan iki yıl sonrasına kadar hisse senedi satmayacağım. Hiçbir koşulda kesinlikle gelecek yıl ve muhtemelen ondan sonraki yıl da olmayacak' dedi. Tesla'nın hisseleri, normal işlem saatlerindeki yüzde 8,9'luk düşüşün ardından Perşembe günü mesai sonrası işlemlerde yüzde 3 artışla 129,23 dolara yükseldi. Hisse için 151,27 - 168,26 - 180,95 seviyeleri direnç, 116,84 - 103,70 - 90,52 seviyeleri destek olarak izlenebilir.

Kaynak: Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Gençlikte Yapılan Bu Hata Geleceği Karartıyor

Avrupa Piyasalarında Rekor Haftası: Borsalar Güçlü Yükselişle Açıldı

Yayladağı'nda 30 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Anamur Muzunda Hasat Heyecanı

Pınar Gören’den Meslek Örgütlerinde Temsil Vurgusu

Ön muhasebe programı

Gönül Telleri Anamur’da Titredi, Sosyal Medya Sallandı

Anamur'da Korkutan Ev Yangını: 2 Kişi Dumandan Etkilendi

Anamur’un Yükselen Değeri Ankara Life ile Ayrıcalıklı Bir Yaşama Merhaba Deyin

Evcil Hayvan Sahiplenmenin En İyi Yolu

Anamur, Bozyazı ve Aydıncık’ta Sel Riski

Anamur Cumhuriyet Savcılığı Koordinesinde, Jandarmadan Zehir Tacirlerine Geçit Yok

Anamur Belediye Meclisi’nde Duygulu Başlangıç: 6 Şubat Deprem Şehitleri Anıldı

ANAMUR İÇİN KRİTİK HAVA DURUMU: ARDIŞIK SİSTEMLER GELİYOR

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Birlik Ruhu: Bayrak Temalı Dostluk Maçında Öğrenciler Galip Geldi!

Bozyazı da 60 Dereceye Çıkan Yeraltı Suyu Çevreyi Hareketlendirdi

Hatay’da Faciayı İtfaiye Ekiplerinin Zamanında Müdahalesi Önledi

Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Bilal Oğuz Kongre Süreçlerini Değerlendirdi!

Piyasalarda Perşembe Hareketliliği: Dolar ve Euro Güne Nasıl Başladı?

Altın Piyasasında 5 Şubat 2026 Hareketliliği: Gram Altın 7.000 TL Sınırını Zorluyor, Ons Altın Küresel Belirsizliklerle Rekor Seviyelerde!

Jandarmadan Uyuşturucu Şebekelerine Geniş Katılımlı Narkopan Operasyonu

Çocuğunuzun Instagram Takıntısıyla Başa Çıkmanın En İyi 5 Yolu

Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş’ten Gazetemize Veda Ziyareti

Dolar/TL’de Yatay Seyir: Piyasalar Verilere Odaklandı

BIST 100 Endeksi Küresel Rüzgarlarla Dalgalanıyor

Saadet Partisi’nde Kongre Heyecanı: Anamur ve Bozyazı’da Yeni Dönem!

Anamurda Yüksekten Düşen Vatandaş Ağır Yaralandı

MERSİN'DE YASADIŞI BAHİS ÇETESİNE JANDARMA DARBESİ: 8 TUTUKLAMA

Anamur Ak Parti Ocak Ayı İstişare Toplantısında Vatandaşla El Ele

Görsel Performans ve Dijital Yayıncılıkta Modern Altyapı Çözümleri

Yükleniyor

Yayladağı'nda 30 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Anamur'da Korkutan Ev Yangını: 2 Kişi Dumandan Etkilendi

Anamur, Bozyazı ve Aydıncık’ta Sel Riski

Anamur Cumhuriyet Savcılığı Koordinesinde, Jandarmadan Zehir Tacirlerine Geçit Yok

Anamur Belediye Meclisi’nde Duygulu Başlangıç: 6 Şubat Deprem Şehitleri Anıldı

ANAMUR İÇİN KRİTİK HAVA DURUMU: ARDIŞIK SİSTEMLER GELİYOR

Jandarmadan Uyuşturucu Şebekelerine Geniş Katılımlı Narkopan Operasyonu

Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş’ten Gazetemize Veda Ziyareti

Anamurda Yüksekten Düşen Vatandaş Ağır Yaralandı

MERSİN'DE YASADIŞI BAHİS ÇETESİNE JANDARMA DARBESİ: 8 TUTUKLAMA

Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Bilal Oğuz Kongre Süreçlerini Değerlendirdi!

Saadet Partisi’nde Kongre Heyecanı: Anamur ve Bozyazı’da Yeni Dönem!

Anamur Ak Parti Ocak Ayı İstişare Toplantısında Vatandaşla El Ele

Aziz Özen, Anamur Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanlığına Adaylığını Resmen Açıkladı

MHP Anamur KAÇEP Teşkilatından Gazeteci Mithat Ünal’a Anlamlı Ziyaret

İlker Özen “Protesto” Diyerek CHP'den AK Parti’ye Geçti!

Öğrenci Okul Müdürünü Vurdu!

Başkan Seçer'den Yerel Yönetimlere Demokrasi Vurgusu: "Halk Çözümü En İyi Bilendir"

Akdeniz'de Yeni Diploması Dalgası: Enerji Güvenliği İçin Çok Taraflı Zirve

Uysal: “Mersin Ekonomisi Türkiye’nin Lokomotifidir

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Birlik Ruhu: Bayrak Temalı Dostluk Maçında Öğrenciler Galip Geldi!

Mersin’de Ortega Dönemi Fırtına Gibi Başladı: MSK, Merkezefendi’yi 110 Sayıyla Geçti!

Türk Futbolunda Tarihi Reform: Altyapı ve Mali Şeffaflık Dönemi

U-16lı Sporcularımızdan 20 Şehidimiz için Anlamlı Pankart

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

İlk Satışınızı İnternetten Yapmanın Püf Noktaları

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Anamur MYO ‘da “Etkili İletişim Becerileri” Söyleşisi

Kaymakam Duru'dan Öğretmenler Gününü Mesajı

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.