• BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

Uluslararası endeks raporu

Avrupa borsaları dünü yataya yakın karışık bir seyirle kapattı.

GÜNCEL 15.02.2023 09:05:59 418
Uluslararası endeks raporu
Haberi Sesli Oku

-Avrupa borsaları dünü yataya yakın karışık bir seyirle kapattı. Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0.11 azalarak 15.380,56 puana düşerken, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0.08 değer kazancıyla 7.953,85 puana ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,07 artışla 7.213,81 puana yükseliş gösterdi.

-Dün Euro Bölgesi’nde 2022 yılının 4. çeyreğine ilişkin büyüme verisinin ikinci revizesi beklentiler dahilinde yüzde 0.1 gerçekleşti. Borsalar faiz baskısı ile resesyon endişelerinin hafiflemesi arasında git gel yaşarken yön bulmakta zorlansa da önümüzdeki günlerde faiz baskısının artmasını ve borsalar üzerinde satışları tetiklemesi oldukça muhtemel.

-Bugün Euro Bölgesi’nde sanayi üretiminin aylık bazda yüzde 0.8 azalması beklenirken Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde’nin, Strasbourg’’ta Avrupa Parlamentosu’nda bir konuşma yapması bekleniyor.

-ABD borsaları dün gelen enflasyon verisinin ardından günü karışık bir seyirle kapattı. Dow Jones endeksi yüzde 0,48 azalışla 34.081,52 puana ve S&P 500 endeksi yüzde 0,03 düşüşle 4.136,03 puana gerilerken, Nasdaq endeksi yüzde 0,55 artışla 11.959,08 puana yükseliş gösterdi.

-Dün ABD’de enflasyon verileri açıklandı. TÜFE aylık bazda beklentiler dahilinde yüzde 0.5 gelirken, yıllık TÜFE’nin ise yüzde 6.5’ten yüzde 6.4’e düştü. Beklentiler yüzde 6.2’ye geri çekileceği yönündeydi. Çekirdek TÜFE ise aylık bazda beklentilere paralel yüzde 0.4 açıklanırken, yıllık çekirdek TÜFE’de yüzde 5.7’den yüzde 5.6’ya geri çekildi. Beklentiler yüzde 5.5’e düşmesi yönündeydi.

-Enflasyonun detaylarına baktığımızda aslında sürekli youtube videolarında ve raporlarımızda söylediğimiz gibi benzin fiyatlarının Ocak ayında yükselmesi ile birlikte bu ay enflasyonda düşüş görmeyeceğimizdi. Benzin fiyatları aylık bazda yüzde 2.4 artarken, doğalgaz fiyatları aylık bazda yüzde 6.7, elektrik ise aylık bazda yüzde 0.5 artarak enerji enflasyonunun aylık bazda yüzde 2.0 gelmesine neden oldu. Gıda fiyatları ise aylık bazda yüzde 0.5 artış kaydetti. 6 gıda endeksinden 4’ü artış kaydederken sebze ve meyve grubu düşüş kaydetti. Süt ürünleri grubunda ise fiyatlar değişmedi.

-Konut grubu enflasyona en çok katkı yapan grup olurken konut kalemi tüm kalemlerdeki artışın yüzde 60’nı oluşturdu. Kira, hotel ve konaklama, motorlu araç sigortası, eğlence, giyim, ev eşyası, iletişim ve sıfır otomobil fiyatlarındaki artış enflasyonu yükseltirken 2. el otomobil ve kamyonlar, sağlık hizmetleri ve havayolu ücretlerindeki düşüş enflasyonu aşağı yönlü çeken unsur olmuş.

-Bundan sonraki aylarda enflasyonda yine baz etkisi ön planda olacakken özellikle çekirdek enflasyonun yüzde 5.6 ile hala yüksek kalması enflasyonun yüzde 5.5-yüzde 6.0 arasında kemikleştiğini ve Fed’in bu seviyelere çıkana kadar faiz artırımını durdurmayacağını düşünmeye devam ediyoruz. Bu durumda ABD 10 yıllık tahvil faizinde ve dolar endeksinde yükseliş beklentimiz sürerken küresel borsalarında yakında tahvil faizindeki yükseliş baskısı altında kalacağını yani borsalarda ciddi satışların geleceğini düşünüyoruz.

-Bugün ABD’de çekirdek perakende satışların aylık bazda yüzde 0.9 açıklanması beklenirken perakende satışların ise aylık bazda yüzde 1.9 artacağı tahmin ediliyor. New York imalat endeksinin ise -18.9 puan açıklanması öngörülmekte. Bu verilerinin yanında sanayi üretimi aylık bazda yüzde 0.5 beklenirken kapasite kullanım oranının da aylık bazda yüzde 79.1’e çıkması bekleniyor. NAHB konut piyasa endeksinin 35 puandan 37 puana çıkacağı öngörülmekte. Son 6 aydır konut piyasasında daralma devam ediyor.

-Bugün ABD’de Cisco Systems  şirketi bilanço açıklayacak.

DAX: Teknik olarak baktığımızda endeks 15.590 seviyesinin altında kaldığı sürece satış baskısı ön planda olabilir. Bu seviyenin kırılması halinde tekrar alımlar hızlanabilir.

Yukarıda 15.459 seviyesinin kırılması halinde önce 15.509 ve arkasından 15.590 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 15.394 desteğinin altında önce 15.279 ve arkasından 15.155 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

DOW JONES: Teknik olarak baktığımızda endeks 34.407 seviyesinin altında kaldığı sürece satış baskısı ön planda olabilir. Bu seviyenin kırılması halinde tekrar alımlar hızlanabilir.

Yukarıda 34.032 seviyesinin kırılması halinde önce 34.215 ve arkasından 34.407 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 33.850 desteğinin altında önce 33.662 ve arkasından 33.422 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

SP500: Teknik olarak baktığımızda endeks 4208 seviyesinin altında kaldığı sürece satış baskısı ön planda olabilir. Bu seviyenin kırılması halinde tekrar alımlar hızlanabilir.

Yukarıda 4130 seviyesinin kırılması halinde önce 4154 ve arkasından 4208 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 4103 desteğinin altında önce 4052 ve arkasından 4021 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

NASDAQ: Teknik olarak baktığımızda kanal hareketini takip ediyoruz. Kanal kırılır ise daha sert satışlar gelebilir. 12.810 direnci kırılmadığı sürece satış baskısı devam ediyor. Bu seviyenin üzerinde alış baskısı artabilir.

Yukarıda 12.571 seviyesinin kırılması halinde önce 12.683 ve arkasından 12.810 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir. 

Aşağıda ise 12.500 desteğinin altında önce 12.390 ve arkasından 12.244 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

Kaynak: İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Türkiye'nin Yükselen Hosting Markası Verigom

Air India'ya Ait Boeing 787 Dreamliner Ahmedabad'da Düştü: 240'tan Fazla Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail’den İran’a "Rising Lion" Operasyonu: Nükleer ve Askeri Hedeflere Hava Saldırısı 6 Karar Komutanı Öldürüldü

Anamur TSO’dan Mersin Ekonomi Zirvesi'ne Katılım: Anamur'un Sorunları Gündeme Taşındı

Air India Boeing 787 Kazası—En Az 30 Ölü

San Antonio’daki Aşırı Yağış ve Sel: 4 Kişi Hayatını Kaybetti

Graz, Avusturya’daki Okul Saldırısı—Milli Yasa Devam Ediyor

ABD—İran Nükleer Görüşmeleri Yeniden Başlıyor

ABD Ordusunun 250. Kuruluş Yıldönümü Geçit Töreni Planlanıyor

Meteoroloji Uyarısı: Britanya’da Altıncı Fırtına Alarmı

Amerika Borsalarında Soft Düşüş, Boeing Kaybı

ABD’den Taliban’a Maruz Kalan Afganlara Göçmen Belirlemesi

NYT Connections Bulmacasında #732 Çözümü Açıklandı

2025 Film Festivalleri Takvimi Açıklandı

Türkiye–Azerbaycan “Atatürk 2025” Tatbikatı Nahçıvan'da Başladı

Marmara’da Sismik Hareketlilik Tedirgin Ediyor

Resmi Gazete'de Yapı Denetimi Yönetmeliğinde Yenilik

IAEA İran’a Cevap Niteliğinde Sert Bildiri Yayımladı

Orta Doğu’daki Tansiyon Piyasalara Yansıdı

Air India Uçağı Ahmedabad'da Düştü: Bilanço Ağır

Graz, Avusturya’daki Okul Katliamı Milli Yas İlan Edildi

NATO Zirvesi Roma’da Toplandı: “Savunma Harcamaları Artmalı”

Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü: Küresel Bilinç

Dünya Kupası Dart Turnuvası Frankfurt’ta Başladı

Air India Uçağı Ahmedabad’da Binaya Çarptı

Los Angeles’ta Göçmen Karşıtı Protestolar Tırmanıyor

ESA’nın Solar Orbiter Misyonu Güney Güneş Kutbunu İlk Kez Gördü

Japonya’nın Tottori Karpuzu Başkent’te Tanıtıldı

Osaka Expo’sunda Finlandiya Günü Kutlamaları

Çin Uçak Gemisi Fujian Sarı Deniz’de Tatbikata Çıktı

Yükleniyor

Air India'ya Ait Boeing 787 Dreamliner Ahmedabad'da Düştü: 240'tan Fazla Kişi Hayatını Kaybetti

Air India Boeing 787 Kazası—En Az 30 Ölü

Başkan Durmuş Deniz: "Bayram Kültürünü Yaşatmaya Kararlıyız"

Başkan Deniz; "Memurumuzu Enflasyona Ezdirmedik"

Kurban Bayramınız Kutlu Olsun

Büyükşehir Belediyesi Anamur ve Bozyazı’da Yol Konforunu Artırıyor

Z Kuşağı Argo Terimleri ve TikTok Trendleri Sosyal Medyada Gündemi Sarstı!

Müftü Fidan, Engelli Bireylerle Buluştu

AGC, AGF’nin 12. Üyesi Oldu 

AGF’li Gazeteciler Anamur’a Hayran Kaldı 

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

YÜCELEN EĞİTİM VAKFI AKKUYU NÜKLEER SANTRAL EĞİTİM PROTOKOLÜ DEVREYE GİRDİ

Gençlik ve Spor Bayramını Uluslararası Robot Yazılım Ödülü İle Taçlandırdı

muz üreticisi, fiyat adaletsizliği, kooperatifleşme

Anamur’da Minik Yürekler Kur’an ile Buluştu

Ünal AN Kitabını, Yarın Anamur Çözüm Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzalıyor

Ünal AN Kitabını Anamur Final Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzaladı

Anamur Ortaokulu Kermes Gelirlerinin 100 Bin Lirasını Kuzeyhan’a Bağışladı

Çözüm Akademi Öğrencisi Miray Batkı, FIRST Robotics Dünya Şampiyonasında Türkiye'yi Gururlandırdı!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.