• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,32% 0,40
  • EURO

    44,94% 0,05
  • GRAM ALTIN

    4290,48% 1,03
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 1,33

Uluslararası endeks raporu

Avrupa borsaları dünü alıcılı tamamladı. Almanya'da DAX 30 endeksi % 0,34 değer kazanarak 15.132,85 puana ve İngiltere'de FTSE 100 endeksi % 0,21 artarak 7.761,11 puana, Fransa'da CAC 40 endeksi % 0,74 yükselerek 7.095,99 puana yükseliş göste

GÜNCEL 27.01.2023 08:30:44 552
Uluslararası endeks raporu
Haberi Sesli Oku

-Avrupa borsaları dünü alıcılı tamamladı. Almanya'da DAX 30 endeksi % 0,34 değer kazanarak 15.132,85 puana ve İngiltere'de FTSE 100 endeksi % 0,21 artarak 7.761,11 puana, Fransa'da CAC 40 endeksi % 0,74 yükselerek 7.095,99 puana yükseliş gösterdi.

-Dün Euro Bölgesi’nde veri akışı sakindi.  Bugün de Euro Bölgesi’nde önemli bir veri akışı beklenmiyor.

-ABD borsaları dünü beklentilerin üstünde gelen büyüme verisinin ardından alıcılı kapattı. Dow Jones endeksi % 0,61 artışla 33.949,41 puana yükselirken, S&P 500 endeksi % 1,1 artarak 4.060,43 puana, Nasdaq endeksi % 1,76 kazançla 11.512,41  puana geriledi.

-Dün ABD’de 2022 yılının 4. çeyreğine ilişkin büyüme verisi beklentilerin üzerinde % 2.9 gelerek sürpriz yaptı. Devlet harcamaları ve hizmet harcamalarının başta sağlık kalemi olmak  üzere beklentilerden oldukça iyi gelmesi büyümeyi artıran unsur olmuş. Reel GSYİH'deki artış, özel envanter yatırımı, tüketici harcamaları, federal hükümet harcamaları, eyalet ve yerel yönetim harcamaları ve konut dışı sabit yatırımdaki artışları yansıttı; bunlar kısmen konut sabit yatırımı ve ihracattaki düşüşlerle dengelenmiş.

-ABD’de dün işsizlik başvuruları bu haftada 28 Nisan 2021'den bu yana yaklaşık 9 ayın en düşüğü olarak açıklanırken istihdam tarafı faiz artışlarına rağmen gücünü koruyor. Dayanıklı mal siparişleri aylık bazda beklentilerin üzerinde %5.6 artarken, aylık bazda çekirdek dayanıklı mal siparişlerinin ise hemen hemen beklentiler paralelinde % -0.1 azaldığını gördük. Gelen veriler büyümenin iyimser devam edeceğini de işaret ediyor. Konut piyasasına ilişkin gelen veride ise yeni konut satışları beklentinin hafif üzerinde 616 bin adet gerçekleşti.

-ABD’de hem harcamalardaki artışın büyüme tarafına yansıması hem istihdamın oldukça güçlü seyretmesi sebebiyle ücret artışlarının tüketim tarafına yansıması son dönemde tekrar benzin fiyatlarında gördüğümüz yukarı yönlü hareket Ocak ayında yukarı yönlü sürpriz bir ABD enflasyonunu işaret ediyor. Bu durumda Fed frene basıp faizi 25 baz puan artışa indirse bile kolay kolay faiz artırımını bitirecek gibi görünmüyor. ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde ve dolar endeksinde yükseliş beklentimiz devam ederken bu durumun küresel borsalarda da özellikle Fed faiz kararı sonrası satışları hızlandırmasını bekliyoruz. Ancak kısa vadede teknik seviyelere göre hareket etmeyi sürdüreceğiz.

-Bugün ABD’de Fed’in yakından takip ettiği çekirdek PCE enflasyonunun aylık bazda % 0.3 artması beklenirken yıllık bazda çekirdek PCE enflasyonunun ise %4.7’den % 4.4’e inmesi bekleniyor. ABD’li vatandaşların son dönemde tasarruf eğiliminde mi yoksa harcamalar eğiliminde mi olduğunu görebileceğimiz verilerde ise kişisel harcamaların aylık bazda % -0.1 azalması beklenirken, kişisel gelirlerin ise aylık bazda % 0.2 artacağı tahmin edilmekte. Beklemedeki konut satışlarının aylık bazda % -1.0 azalacağı öngörülmekte.

-Bugün ABD’de Chevron Corp, American Express Co, Colgate-Palmolive Co, Roper Technologies Inc, HCA Healthcare Inc ve Charter Communications Inc şirketleri bilanço açıklayacak.

DAX:

Teknik olarak baktığımızda endeks 15.329 seviyesinin altında kaldığı sürece satış baskısı ön planda olabilir. Bu seviyenin kırılması halinde tekrar alımlar hızlanabilir.

Yukarıda 15.226 seviyesinin kırılması halinde önce 15.271 ve arkasından 15.329 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 15.118 desteğinin altında önce 15.075 ve arkasından 14.960 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

 DOW JONES:

Teknik olarak baktığımızda endeks 34.144 seviyesinin altında kaldığı sürece satış baskısı ön planda olabilir. Bu seviyenin kırılması halinde tekrar alımlar hızlanabilir.

Yukarıda 34.144 seviyesinin kırılması halinde önce 34.255 ve arkasından 34.385 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 33.873 desteğinin altında önce 33.700 ve arkasından 33.487 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

 SP500

Teknik olarak baktığımızda endeks 4090 seviyesinin altında kaldığı sürece satış baskısı ön planda olabilir. Bu seviyenin kırılması halinde tekrar alımlar hızlanabilir.

Yukarıda 4076 seviyesinin kırılması halinde önce 4090 ve arkasından 4107 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 4056 desteğinin altında önce 4027 ve arkasından 3962 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

NASDAQ

Teknik olarak baktığımızda endeks 12.120 seviyesinin altında kaldığı sürece satış baskısı ön planda olabilir. Bu seviyenin kırılması halinde tekrar alımlar hızlanabilir.

Yukarıda 12.058 seviyesinin kırılması halinde önce 12.120 ve arkasından 12.180 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir. 

Aşağıda ise 12.018 desteğinin altında önce 11.907 ve arkasından 11.758 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

Kaynak İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Anamur’un Kalbinde Yaşam ve Kültür: Tarih, Tat ve Gelenek Bir Arada

Altın Uçtu Gram Altın 4 Bin 256,47 TL’ye Ulaştı

Anamur'da Yüzlerce Gençler Camilerde Buluştu

Osman Kahvecioğlu Bayram Mesajı

Kaymakamımız Bilal Bozdemir'den Kurban Bayramı Mesajı

Başkan Denizden, Kurban Bayramı Mesajı

AK Parti Anamur İlçe Başkanı Burak Bulutun Kurban Bayramı Mesajı

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL KURBAN BAYRAMI’NI KUTLADI

Bozyazı Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya'dan Kutlama Mesajı

MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal

Aksa Doğal Gaz

Bozyazı CHP Baykal Arıdeniz

Esnaf Kefalet Kooperatifi

Erdal Karan

Kılıç Tarım

Asil Gayrimenkul

Çözüm Akademi

Anamur 7/24

Motorcu Küçük Dayı

Özgüven Bayram Mesajı

ANTSO Başkanı Tuna’dan: Mesajında, Bayramı'nızın Huzur İçinde Geçmesi Temenni Etti

Başkan Deniz; "Memurumuzu Enflasyona Ezdirmedik"

Kurban Bayramınız Kutlu Olsun

Ukrayna'dan Rusya'ya Derinlikli İHA Saldırısı: Stratejik Hava Üsleri Hedef Alındı

Gaziantep'te Hava Durumu: Sıcaklık 32°C'ye Ulaştı

Resmi Gazete'de Bugün: Yeni Yönetmelikler ve Atamalar Yayımlandı

Hollandalı Aşırı Sağcı Lider Wilders, Koalisyondan Çekildiklerini Duyurdu

Milli Savunma Üniversitesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Bayram Öncesi Ulaşım Tedbirlerini Açıkladı

Ticaret Bakanı Bolat, OECD Bakanlar Konseyi Toplantısı'na Katıldı

Yükleniyor

Başkan Deniz; "Memurumuzu Enflasyona Ezdirmedik"

Kurban Bayramınız Kutlu Olsun

Büyükşehir Belediyesi Anamur ve Bozyazı’da Yol Konforunu Artırıyor

Z Kuşağı Argo Terimleri ve TikTok Trendleri Sosyal Medyada Gündemi Sarstı!

Müftü Fidan, Engelli Bireylerle Buluştu

AGC, AGF’nin 12. Üyesi Oldu 

AGF’li Gazeteciler Anamur’a Hayran Kaldı 

Muhtar Bolluk’un Hizmetlerini Dinleyen Kaymakam Dereköyün Fahri Hemşerisi Oldu

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu’nun Anamur Gezisine Anamur AGC Ev Sahipliği Yapacak

Traktörle Çarpışan Motosiklet 3 Can Aldı

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

YÜCELEN EĞİTİM VAKFI AKKUYU NÜKLEER SANTRAL EĞİTİM PROTOKOLÜ DEVREYE GİRDİ

Gençlik ve Spor Bayramını Uluslararası Robot Yazılım Ödülü İle Taçlandırdı

muz üreticisi, fiyat adaletsizliği, kooperatifleşme

Anamur’da Minik Yürekler Kur’an ile Buluştu

Ünal AN Kitabını, Yarın Anamur Çözüm Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzalıyor

Ünal AN Kitabını Anamur Final Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzaladı

Anamur Ortaokulu Kermes Gelirlerinin 100 Bin Lirasını Kuzeyhan’a Bağışladı

Çözüm Akademi Öğrencisi Miray Batkı, FIRST Robotics Dünya Şampiyonasında Türkiye'yi Gururlandırdı!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.