Tarih: 25.11.2022 07:47

Ulusal ve uluslararası dikkat çeken birçok mimari üretim, 

Facebook Twitter Linked-in

Ulusal ve uluslararası dikkat çeken birçok mimari üretim, 

Milliyet Gazetesi ve YAPI Dergisi iş birliğiyle hazırlanan Milliyet Mimarlık dergisi, Kasım sayısında yine kapsamlı içeriklerle okuyucusunun karşısına çıkıyor. İlgi çekici mimari üretimleri, yapı sektörüne dair gelişmeleri ve mimari gündemi paylaşmanın yanı sıra sektörün önemli isimleriyle söyleşilere yer veren dergi 23. sayısıyla raflarda yerini alıyor.

 

Yapı sektörünün yakından takip ettiği Milliyet Mimarlık dergisi, Kasım sayısında kapağına Adana Sucuzade Kent Meydanı projesini taşıyor. Kentsel ölçekte büyük bir boşluğun üretilmesine ve kamusal alan olarak kullanılmasına olanak veren proje; coğrafya, iklim koşulları ve bunların yapıya olan etkileri açısından derinlikli bir içeriği yansıtıyor. 

 

Bu ayın söyleşi sayfalarında kentsel planlama ve mimarlık eğitimlerinin ardından fotoğraf sanatına yönelen sanatçı ve akademisyen Murat Germen konuk ediliyor. Söyleşide Germen’in kent, mimarlık ve fotoğraf arasında kurduğu imgelerin yanı sıra aşırı kentleşme, soylulaştırmanın etkileri, kent hakları, mülkiyet / mülksüzleştirme, insanın doğada yarattığı tahribat gibi konulara odaklandığı yapıtları ele alınıyor. İç mimari sayfalarında ise Slash Architects’in biyofilik ilkelerle tasarladığı Hair of İstanbul Saç Ekim Kliniği’ne yer veriliyor. Projenin tasarımında birbiriyle çelişkili gibi görünen “teknoloji” ve “iyileşme” kavramları “dijital orman” konseptinde bir araya getirilirken, iç mimari unsurları da sağlık mekânı olmanın getirileriyle şekilleniyor. 

 

Milliyet Mimarlık Kasım sayısı, bugünlerde gündemin ilk sıralarında yer alan Dünya Kupası’na ev sahipliği yapan ilk Ortadoğu ülkesi olan Katar’a yönünü çeviriyor. Katar’daki dünyaca ünlü mimarların ve sanatçıların imzasını taşıyan eserler, derginin dosya sayfalarında okuyucuyla buluşuyor. Dünyadan bölümünde ise Teeple Architects ve GWWO Architects iş birliği ile tasarlanan Calvin ve Tina Tyler Öğrenci Hizmetleri Merkezi projesine yer veren dergi, merkezin öğrenciler ve ziyaretçiler için nasıl ikonik ve canlı bir giriş yapısı olarak tasarlandığını anlatıyor. 

 

Gündem sayfalarında mimarlık ortamındaki yarışmalara, etkinliklere ve önemli gelişmelerin yanı sıra Suha Özkan’ın “Tripoli’de Oscar Niemeyer’in Bitirilmemiş Senfonisi” başlıklı yazısına yer veren Milliyet Mimarlık’a, 27 Kasım Pazar günü Milliyet Gazetesi ile birlikte bayilerden ücretsiz olarak ulaşılabilecek. Aynı zamanda Getir, Trendyol, Turkcell Dergilik ve dijital platformlardan da erişilebilecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —