Tarih: 15.09.2022 06:15

Piyasa gelişmeleri

Facebook Twitter Linked-in

BIST dün günü %0.59 yükselişle 3446 seviyesinde tamamladı. Seans kapanışına doğru ulaştırma, madencilik ve sanayi sektörüne gelen alımlar tepki alımına destek olurken; XBANK ise %9.39 kayıpla günü bitirdi. Bugün küresel piyasalarda görünüm yatay. BIST tarafında sanayi hisselerinin güne pozitif tarafta başlamasını bekliyoruz, bankacılık hisselerinde ise gün içi volatilite yüksek seyretmeye devam edebilir. Teknik olarak 3500 seviyesi ara direnç konumunda.

İZLENECEKLER

—Ağustos’22 Merkezi Yönetim Bütçe Dengesi

ŞİRKET HABERLERİ

—OTKAR, Çekya’da faaliyet gösteren taşımacılık şirketine 90 adet dizel yakıtlı otobüs teslimatını yaklaşık €14mn bedelle gerçekleştirmek üzere sözleşme imzaladığını duyurdu.

—ANELE, TOGG Gemlik Kampüs Projesi’nde elektrik işlerine yönelik olarak TL49.9mn bedel karşılığında sözleşme imzalandığını açıkladı.

—AKFGY, Bodrum’da geliştirilecek olan villa projesine yönelik olarak $20mn bedel karşılığında 22bin m² büyüklüğünde arsa satın alımı gerçekleştirdiğini bildirdi.

—LIDER hisse geri alım programı kapsamında dün TL27.33 fiyat ortalamasıyla toplam 80bin adet pay alımı yapıldığını bildirdi.

—CEOEM bugün hisse başı brüt TL0.50 nakit kar payı ödemesi gerçekleştirecek.

—ATATP ödenmiş sermayesini %150 oranında bedelsiz olarak artırarak TL93.7mn’a çıkarıyor, şirket payları bugün bölünmüş fiyatla işlem görmeye başlayacak

Kaynak Tera Yatırım
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —