Tarih: 26.10.2022 06:53

7 ilde ″Nefes-2 Operasyonu″ başlatıldı

Facebook Twitter Linked-in

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığınca 9 suç grubuna yönelik  başlatılan operasyon kapsamında 198 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.

Tütün mamulleri ve makaron kaçakçılığına yönelik KOM Daire Başkanlığı koordinesinde 2022 yılında NEFES kod isimli operasyon olmak üzere operasyonlar gerçekleştirildi. Operasyonlarda 108 adet suç grubu deşifre edilerek bunların yasa dışı faaliyetlerine son verildi.

2022 yılında 625 milyon lira  vergi kaybı önlendi

KOM birimlerince 2022 yılı ilk 9 ayında yapılan 6 bin 115 operasyonda; 4.7 milyon paket kaçak sigara, 1.3 milyar adet boş makaron ile 425 milyon adet doldurulmuş, 273 ton tütün mamulü ile 329 bin adet puro ele geçirildi. 323 adet yasa dışı doldurulmuş makaron imalathanesi deşifre edildi ve yapılan operasyonlar kapsamında 625 milyon liralık vergi kaybının önüne geçildi.

Kaçakçılık ve organize suç gruplarıyla mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda; bandrollü olarak yasal bir şekilde satılması gereken makaron ve tütün mamullerinin bandrolsüz olarak satıldığı, suç gruplarının temin etmiş oldukları makine düzenekleri ile yasa dışı imalathane kurdukları, üretilen yasa dışı makaronların 20’li paketler halinde tüketiciye ulaştırdıkları belirlendi.

Makaron doldurmaya yarayan makinaların üretimini yapan ve bu makinaları sosyal medya hesapları üzerinden pazarlayan şahıs ile şirketler tespit edilmesi ardından KOM Başkanlığınca harekete geçildi. 

Operasyon 7 ilde eş zamanlı başlatıldı

Suçla mücadelede etkinliğin arttırılması amacıyla bandrolsüz olarak yasa dışı şekilde tütün mamulü ve makaron satışı yapan suç gruplarına yönelik yapılan çalışmalarda; bu alanda faaliyet gösteren 7 ilde (Adana, Balıkesir, Gaziantep, İzmir, Kocaeli, Mardin, Şanlıurfa) 9 suç grubu deşifre edildi.

Operasyonda; vergi kaybının önüne geçilmesi, suç gruplarının yasa dışı faaliyetlerinin sona erdirilmesi, yasa dışı ürünlerin topluma ulaşılabilirliğinin engellenmesi amaçlandı.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —