Tarih: 31.03.2024 10:58

Twitter'ın X Kullanıcı Sayısı Düştü mü?

Facebook Twitter Linked-in

Elon Musk'ın Ekim 2022'de Twitter'ı satın almasından bir yıldan fazla bir süre sonra, X platformunun günlük kullanıcı sayısında düşüşe geçtiği ittia ediliyor. San Francisco, 31 Mart 2024 - NBC News'e göre, İki araştırma şirketinin verileri ve Musk ve X tarafından yayınlanan rakamlar, X için kötüleşen bir duruma işaret ediyor. 
Bilindiği gibi, Elon Musk, X'i dünyanın "şehir meydanı" olarak pazarlamış olsa da, NBC News'in belirttiğine göre, kullanıcı sayısı bakımından videoya odaklanan sosyal medya rakipleri olan Instagram ve TikTok'un gerisinde kalmaya devam ettiği iddia edildi.  
Sensor Tower'a göre, Şubat ayında X'in ABD'deki mobil uygulamasının günlük aktif kullanıcı sayısı bir önceki yıla göre yüzde 18 düşüşle 27 milyona gerilediği belirtiliyor. 
Aynı zamanda, dünya genelinde, mobil uygulamadaki günlük aktif kullanıcı sayısının bir önceki yıla göre yüzde 15 azalarak Şubat ayında 174 milyona düştüğü kaydedilen açıklamada, bu düşüşlerin, Musk'ın X'i satın almasından bu yana devam ettiğine dikkat çekiliyor.  
Konu ile ilgili olarak  X tarafından yapılan açıklamaya göre, dünya genelinde X kullanıcılarının sayısının, Sensor Tower verilerinin gösterdiğinden daha yüksek olduğu ve her gün 250 milyon kişinin X kullanıyoır . 
Bu rakam, Musk'ın Twitter'ı satın almasından önceki döneme kıyasla bir düşüş yaşandığını gösteriyor.  Musk, 2022 yılında yaptığı açıklamada, X'in satın alındığı Ekim ayında Twitter'ın yaklaşık 258 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğunu belirtmişti.  
Ancak, X'in kendi verilerine göre, aylık bazda 550 milyon kişi X'i kullanıyor. Bu gelişmeler özellikle kullanıcılar tarafından,  X'in geleceği ve Musk'ın sosyal medya platformunu nasıl yöneteceği konusunda endişeleri artırıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —