-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Tuzla’nın engelleri aşan merkezi, aile sıcaklığında açıldı
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı tarafından yıl boyunca takipleri özel olarak yapılan dezavantajlı vatandaşlar için Engelsiz Yaşam Merkezi açıldı. Haftanın 5 günü 8 farklı branşta eğitimlerin verileceği Engelsiz Yaşam Merkezi
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı tarafından yıl boyunca takipleri özel olarak yapılan dezavantajlı vatandaşlar için Engelsiz Yaşam Merkezi açıldı. Haftanın 5 günü 8 farklı branşta eğitimlerin verileceği Engelsiz Yaşam Merkezi açılışına katılan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, özel vatandaşlar ve aileleri ile yakından ilgilendi. Başkan Yazıcı’nın röportaj verdiği sırada, özel çocukların Başkan Yazıcı’ya sarılma anları ise renkli görüntüler oluşturdu. Ayrıca yıl boyunca çalışmak isteyen dezavantajlı vatandaşlar için düzenlenen toplu iş görüşmelerinin bir yenisi daha eklendi. Tuzla İŞKUR ve TUZKAM iş birliğinde düzenlenen ve 15 firmanın katıldığı toplu iş görüşmesinde, çalışmak isteyen dezavantajlı vatandaşlar, istedikleri pozisyonlar için insan kaynakları ile bire bir görüşme imkânı sağladı.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, 5 bin kadın kent gönüllüsü ile Tuzla’da kapı kapı dolaşarak dezavantajlı vatandaşları belirliyor, yıl boyunca da yanların olarak ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu kapsamda yıl boyunca takipleri yapılan özel vatandaşların eğitim alabilecekleri, spor yapabilecekleri ve sosyal hayata karışabilecekleri Tuzla Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi açıldı. Bin metrekare alana kurulan merkezin açılışın törenine AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Poyraz, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Gönül Elleri Çarşısı Kurucu Gönüllüsü Dr. Fatma Yazıcı, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, dezavantajlı vatandaşlar ve aileleri katıldı. Açılış töreni sırasında Başkan Yazıcı, dezavantajlı bir çocuk ile piyano çaldı. Ayrıca Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Korosu mini bir konser verdi. Kurdele kesiminin ardından katılımcılar Engelsiz Yaşam Merkezi’ni gezdiler.
“Çalışmak isteyen dezavantajlı vatandaşlari için toplu iş görüşmesi”
Tuzla Belediyesi Kariyer ve İstihdam Merkezi, düzenlediği toplu iş görüşmeleri ile istihdam oluşturmaya devam ediyor. Kariyer ve İstihdam Fuarı’ndan esinlenerek belirli periyotlar halinde düzenlenen ve birçok farklı firmanın aynı anda görüşme gerçekleştirdikleri toplu iş görüşmelerinin yanı sıra dezavantajlı vatandaşlar için de iş görüşmeleri düzenleniyor. Bu kapsamda Tuzla Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, dezavantajlı vatandaşlara özel toplu iş görüşmesi düzenledi. Tuzla İŞKUR ve TUZKAM iş birliğinde düzenlenen ve 15 firmanın katıldığı toplu iş görüşmesinde, çalışmak isteyen dezavantajlı vatandaşlar, istedikleri pozisyonlar için insan kaynakları ile bire bir görüşme imkânı sağladı. Başkan Yazıcı da dezavantajlı vatandaşları yalnız bırakmadı.
“Tuzla’da hepimizin mutluluğunu artırmak için birlikte varız”
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü çok anlamlı bir açılış ile kutluyoruz. Burada bir Engelsiz Yaşam Merkezi açıyoruz. Engelsiz Yaşam Merkezi aslında, engelli kavramına bizim bakış açımızı değiştiren, kendimizi de eğittiğimiz bir merkez olacak. Burada gönüllerimizdeki, vicdanlarımızdaki, toplumumuzdaki tüm bireylerin yüreğindeki engeli kaldırmaya yönelik bir eğitim olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada aynı anda 50 tane kardeşimiz çok rahatlıkla eğitim alabilecekler. Sanat, spor, el becerilerini geliştirme gibi 8 farklı branşta kendilerini daha iyi hissetmeleri için ailelerin mutlu olmaları için hep birlikte biz bir aileyiz dediğimiz Tuzla’da hepimizin mutluluğunu artırmak için hep birlikte varız. Bu merkezimiz de hayırlı olsun.” dedi.
”Mutluluğumu kelimelerle ifade etmekte zorlanıyorum”
AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Poyraz,” Mutluluğumu kelimelerle ifade etmekte zorlanıyorum. En özel ve en kıymetli çocuklarımız için yapılan bir eserin açılışı için buradayız. Belediye başkanımıza yaptığı hizmetten dolayı teşekkür ediyorum. Tuzla’da yaşayan 7’den 77’ye herkesin hayatını kolaylaştıran, yaşam standardını yükselten, onların eksikleri ile ilgili proje üreten değerli belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz”
Hibya Haber Ajansı
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
VEFA Projesi Anamur'da Yüzleri Güldürüyor
Sms Onay Hizmetleri ile SMS Onay ve Sanal
19 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs JASAT Operasyonuyla Yakalandı
Ceyhan’da Depoda Tüp Patladı 40 Güvercin Telef Oldu
Yükleniyor


