Tarih: 16.08.2022 11:06

Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı, 5G teknolojisinin önemini anlatı

Facebook Twitter Linked-in

Tuzla Belediye Başkanı  Şadi Yazıcı, Türkiye’deki yolculuğuna geçtiğimiz günlerde İstanbul Havalimanı’nda başlayan 5G teknolojisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Yazıcı, bilim, teknoloji ve hayata dair her şeyi konuştuğu Youtube sayfasında yaptığı açıklamada,” 5G çok hızlı. 10 GB büyüklüğündeki bir dosyayı 8-10 saniye arasında indirebileceğiz. Böylesine muhteşem bir hızdan bahsediyoruz” dedi.

'Türkiye'nin 5G Yolculuğu' geçtiğimiz günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun da katılımıyla İstanbul Havalimanı’nda başladı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da bilim, teknoloji ve hayata dair her şeyi konuştuğu Youtube sayfasında 5G Teknolojisinin nasıl kullanılacağını, insanların hayatlarına neler katacağına dair açıklamalarda bulundu.

“5G’NİN DAHA HIZLI OLMASI İKİNCİ ÖNEMLİ KONU”

Başkan Yazıcı,” 5G Teknoloji günlük hayatta, oyun oynarken, film izlerken ve rutin işlerimizi yaparken daha hızlı bir kullanımı akıllara getirebilir. 5G’nin hızlı olması çok önemli ama hız 5G’de ikinci üçüncü planda kalıyor. Dünyanın geleceğinde çok önemli olan nesnelerin interneti konusunda çok önemli. Sürücüsüz araba teknolojilerinden bahsedebiliriz. Tamamen online olan bir dünya tasarlıyorsak ve hiçbir gecikme olmadan aynı anda oradaymış gibi başka bir kıtaya bağlantı kurulabilmesi, aslında dünyayı tamamen küçülten hemen oradaymış gibi gösteren muhteşem bir gelecek bizim için 5G ile belki de 6G, 7G ile daha iyi bir noktaya gelecek” dedi.

“SÜRÜCÜSÜZ ARABA TEKNOLOJİSİ İÇİN 5G TEKNOLOJİSİ ÇOK KIYMETLİ OLACAK”

5G’nin avantajlarından bahseden Başkan Yazıcı,” 5G çok hızlı. 10 GB büyüklüğündeki bir dosyayı 8-10 saniye arasında indirebileceğiz. Böylesine muhteşem bir hızdan bahsediyoruz. Daha önemli bir şey var. 5G’nin bir de bağlanabilme özelliği vardır. 5G istasyonları kısa dalga boyuna sahip olduğu için  daha sık konulacak ama şunu unutmamak lazım yüzlerce hatta binlerce cihaz bir tane hücreden rahatlıkla bağlantı kurabilecekler. Bu bize şöyle bir kolaylık sağlayacak. Nesnelerin internetinde evimizdeki tüm cihazların birbiri ile bağlantı kurması, yolda giden bir otonom aracın tabelayla, ışıkla, yolda giden başka bir araçla bağlantı kurarak sürekli online kalması gelecekteki sürücüsüz araba teknolojisi için 5G çok kıymetli olacak. ” dedi.

Kaynak
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —