-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,35% 0,02
-
EURO
51,25% -0,04
-
GRAM ALTIN
6279,42% -2,22
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08
Başkent 'Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı
Başkent Ankara 10 yıl aradan sonra ilk kez bir motosiklet şampiyonasına ev sahipliği yaptı.
ABB tarafından Balâ’nın Beynam bölgesinde hazırlanan özel parkurda ‘Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası’ düzenlendi. Spora ve sporcuya verdiği desteği aralıksız sürdüren ABB, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 87 motor tutkununa ve yakınlarına lojistik destek de sağladı.
.jpg)
Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen ‘Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası’nın üçüncü ayak yarışları 24-25 Eylül tarihlerinde Balâ ilçesinde yapıldı.
Ankara Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle ve Başkent Motosiklet Sporları Kulübü’nün organizasyonuyla gerçekleşen şampiyonada, Türkiye'nin dört bir yanından gelen 87 sporcu kupa için mücadele etti.
Şampiyona nefes kesti
Balâ’nın Beynam bölgesinde ABB tarafından hazırlanan ve zorlu parkurlardan oluşan parkurda, sporcuların hem rakipleriyle hem de doğayla olan kıyasıya mücadelesi nefesleri kesti.
10 yıl aradan sonra ilk kez bir motosiklet şampiyonasına ev sahipliği yapan Başkentte, adrenalin ve doğa tutkunu yarışçılar vadi ve patikalardan oluşan etaplarda kaya, çamur ve dik rampa geçişleri gibi doğal engellerle mücadele etti.
.jpg)
Yarışlar; EnduroGP, E1, E2, E3, EB, EC, Gençler, Veteranlar ve Kadınlar (1 Tur) kategorisinde, ATV branşında ise ATVGP, S1, S2 ve İki Çeker sınıflarında yapıldı. En hızlı sporcuların sıralandığı Enduro GP’de Bayram Uysal, ATV GP’de ise Osman Fırat ilk sırayı elde etti.
Yarışlarda dereceye girenlere kupa ve hediyeleri düzenlenen ödül töreniyle takdim edildi.
Hedef, Dünya şampiyonasını Ankara'ya getirmek
Balâ’nın Beynam bölgesinde ABB tarafından hazırlanan ve zorlu parkurlardan oluşan pistte sporcuların hem rakipleriyle hem de doğayla olan kıyasıya mücadelesi düzenlenen kupa töreniyle son buldu.
Yarışmanın organizasyonundan sorumlu 312 Motor Sporları Kulübü Başkanı Sinan Çetin, parkurun hazırlanması ve yarışmanın Ankara’ya getirilmesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın büyük desteğini gördüklerini belirterek, şunları söyledi:
“Bu yarışmayı yapabilmemizde bize büyük destek veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkür ediyoruz. 10 yıl sonra Başkanımızın desteği ve arkadaşlarımızın emeğiyle Ankara’ya bir Türkiye Şampiyonası getirdik. Burası bir motor sporları merkezi hâline gelecek. Bununla beraber 4 dünya şampiyonasına başvurduk ve birinin onayını aldık. Dünya şampiyonalarını Ankara’ya getirerek, Ankara’yı Başkanımızın destekleri sayesinde bütün Türkiye’ye ve dünyaya tanıtacağız.”
312 Motor Sporları Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Yeşim Kalaycı ise “Her şey çok keyifliydi. Yarışma çok güzel geçti, hiçbir aksaklık olmadı. Her ihtiyacımızda ellerinden ne geldiyse yaptılar” diye konuştu.
Profesyonel sporculardan parkura tam not
Farklı kentlerden gelerek Ankara’da yarışan EnduroGP ile ATV GP şampiyonları parkur hakkında düşüncelerini şu sözlerle dile getirdiler:
Osman Fırat: “Kocaeli’nden geliyorum. Ankara’da böyle bir parkur yoktu. Düzenlendi ve yapıldı. Çok güzel, keyifli ve bir o kadar da heyecanlı bir parkur olmuş. Çok yorucu bir parkur olsa da sınırsız eğlendik.”
Bayram Uysal: “Antalya’dan geldim. Ankara’da ilk kez yarışıyorum. Parkuru birinci tamamladığım için çok mutluyum. Parkur diğerlerine göre daha zorluydu ama sürüş olarak daha fazla keyif aldım. İnanılmaz bir ortam olmuş, gerçekten büyük emek harcanmış. Türkiye’de bu spora bu şekilde destek olunması çok güzel…”
Hibya Haber Ajansı
Anamur’un Sultanları Değil, Efeleri Tarih Yazıyor: Yücelen Anamurspor Play-Off Yolunda!
Anamur’da "Geleceğe Nefes" Seferberliği: Orman Haftası Coşkuyla Kutlandı
MHP Mersin Teşkilatından “Omurgasızlar” İfadesine Sert Tepki
Mersin'de 3 Günlük Elektrik Kesiliyor Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlk Sırada!
Yörünge Olmasaydı Güneş sistemimiz Ne Olurdu?
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yükleniyor


