-
BIST 100
16220,21%0,63
-
DOLAR
44,32% 0,05
-
EURO
51,46% 0,33
-
GRAM ALTIN
6343,96% -0,97
-
Ç. ALTIN
10685,75% -4,22
TKYD Anadolu Panelleri Bursa’dan sonra Adana’da yapıldı
Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin (TKYD) ‘Anadolu Panelleri’ kapsamında hayata geçirdiği ve Anadolu’daki şirketlere kurumsal yönetimin öneminin anlatıldığı paneller serisinin bir yenisi Adana Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekl
Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin (TKYD) ‘Anadolu Panelleri’ kapsamında hayata geçirdiği ve Anadolu’daki şirketlere kurumsal yönetimin öneminin anlatıldığı paneller serisinin bir yenisi Adana Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Panelde konuşan TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka: “Yılmadan, yorulmadan TKYD olarak son 20 yıldır edindiğimiz bilgi birikimiyle Anadolu’yu şehir şehir geziyoruz. İhracatçı birlikleri ve sanayi odaları ile birlikte hareket etmeye çalışıyor, kurumsal yönetim ilkelerinin benimsenmesine katkı sağlamak için çalışıyoruz“ dedi.
Kurumsal yönetim anlayışının ülkede tanınması, gelişmesi ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesi amacıyla 2003 yılından beri faaliyetlerini yürüten Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) bu kapsamda Adana Sanayi Odası ev sahipliğinde Adanalı iş insanları ile bir araya geldi.
Dünya Gazetesi ve Yapı Kredi iş birliğiyle, Dünya Gazetesi Genel Koordinatörü ve Köşe Yazarı Vahap Munyar’ın moderatörlüğünde düzenlenen panelde, TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Türkiye Raporu Direktörü ve TKYD Ekonomi Danışmanı Can Selçuki ile Yapı Kredi Kobi Bankacılığı Strateji ve Planlama Direktörü Sander Cansever konuşmacı olarak yer aldı.
Dr. Tamer Saka: “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de iyi yönetim iyi yatırım çeker”
Panelin açılış konuşmasını yapan Dr. Tamer Saka, dünyada ve ülkemizde yaşanan son gelişmelerin kurumsal yönetim kavramının ülkelerin ve kurumların rekabetçiliğini devam ettirebilmeleri için ne derece önemli bir araç olduğunu açık bir şekilde ortaya koyduğunu söyledi.
Saka şöyle konuştu: “Verimli Çukurova toprakları, tarımın yanı sıra sahip olduğu sanayi kuruluşları ile de ülke ekonomisine onlarca yıldır katkı sağlamaktadır. Bölge, yapısı itibariyle küçük, orta ve büyük ölçekli şirketlere ev sahipliği yapan bir sanayi merkezidir. Bu nedenle bu işletmelerin devamlılığının sağlanması sadece sahipleri açısından değil, şehir, bölge ve ülke için de hayati öneme işaret etmektedir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de iyi yönetim, iyi yatırım çeker. Şirketlerin çok daha uzun ömürlü olabilmeleri, rekabet edebilirlikleri ne kadar kurumsal yönetildiklerine bağlıdır.”
Saka sözlerine şöyle devam etti; “TKYD olarak son 20 yıldır edindiğimiz bilgi birikimiyle Anadolu’yu şehir şehir geziyoruz. İhracatçı birlikleri ve sanayi odaları ile birlikte hareket ediyoruz. Kurumsal yönetim ilkelerinin benimsenmesine katkı sağlamak için çalışıyoruz. TKYD olarak kurumsal yönetim temel bileşenlerinin daha iyi anlaşıldığı, daha fazla içselleştirildiği ve gerçek anlamda hayata geçirildiği bir anlayışın yerleşmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu hedef bizim aynı zamanda var olma sebebimiz. Bu değişimi yalnızca kendi şirketimiz için değil, ülkemizin, toplumumuzun refahı içinde gerçekleştirmeliyiz.”
Zeki Kıvanç: “Planlamayı bilmiyorsanız, başarısızlığı planlıyorsunuz demektir.”
Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç da yaptığı açılış konuşmasında; “Türkiye’de milli gelirin büyük bölümünün aile şirketleri kaynaklı olduğunu vurgulayarak, küçük ve orta ölçekli firmaların çok büyük bir bölümünün de aile şirketlerinden oluştuğuna dikkat çekti. Kıvanç, “Ancak aile şirketlerinde devamlılık sağlanamıyor.” Kobilerin esnek olma özellikleri sayesinde büyük ölçekli şirketlerle rekabet edebildiğini söyleyen Kıvanç, “Kurumsallaşma bütün firmaların geleceği için çok önemli bir konu” dedi.
Panele katılan diğer katılımcılar ise özetle şu görüşleri dile getirdiler: “Kırk yıldır finansallaşmaya dayanan bir küreselleşme yaşandı ve büyük gelir dengesizlikleri ortaya çıktı. Şirketlerdeki yönetim kalitesi konusu aynı zamanda ülkenin ekonomik kalkınması ile doğrudan ilgilidir. Unutulmamalıdır ki banka kredileri teminatlara değil kurumlara verilmektedir. Bilançolar bir işletmenin ruhunu anlatmaz, işletmenin ruhunu sahipleri, yöneticileri anlatır.”
Hibya Haber Ajansı
MHP Mersin Teşkilatından “Omurgasızlar” İfadesine Sert Tepki
Mersin'de 3 Günlük Elektrik Kesiliyor Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlk Sırada!
Yörünge Olmasaydı Güneş sistemimiz Ne Olurdu?
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Yükleniyor


