• BIST 100

    10372,04%-0,10
  • DOLAR

    41,32% 0,08
  • EURO

    48,48% -0,05
  • GRAM ALTIN

    4843,95% 0,33
  • Ç. ALTIN

    7896,98% 0,73

İmamoğlu: ″Gençlere fırsat eşitliği yaratmak en büyük sorumluluğumuz″

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), tarafından yapılan Gaziosmanpaşa Erkek Öğrenci Yurdu ve Gaziosmanpaşa Barbaros Hayrettin Paşa Enstitü İstanbul İSMEK'in açılışı yapıldı.

GÜNCEL 3.10.2022 15:36:15 888
İmamoğlu: ″Gençlere fırsat eşitliği yaratmak en büyük sorumluluğumuz″
Haberi Sesli Oku

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), tarafından yapılan Gaziosmanpaşa Erkek Öğrenci Yurdu ve Gaziosmanpaşa Barbaros Hayrettin Paşa Enstitü İstanbul İSMEK'in açılışı yapıldı.

Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki yurt ile Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi’ndeki Enstitü İstanbul İSMEK açılışları; TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın katılımıyla yapıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yurt açılışında yaptığı konuşmada, “‘Zor koşullarda nasıl ayağa kalkılır, nasıl mücadele edilir ve gençlik bir millet için ne ifade eder’i çok değerli bir biçimde bize tanımlayan bir önder, Atatürk emanet etti. Gençlerin sorumluluğu, gençlerin bilinci, gençlerin ortaya koyabileceği yetenekleri çok fazla. Bu ülkenin her daim iyi hizmet alması gereken ve geleceğe dair hizmet edilmesi noktasında onların önünü açmak, onlara eğitimde, birçok hususta katkı sunmak hepimizin sorumluluğudur.” ifadelerini kullandı.

“Gençlere fırsat eşitliği yaratmak en büyük sorumluluğumuz”

Pandemiden dolayı, yurt faaliyetlerine geçen sene başlayabildiklerini belirten İmamoğlu, “600’ün biraz üzerindeki sayımızla hizmetimize başladık. Şimdi 3 bine yaklaştık. Seneye bu rakamı, 5 bine çıkartmak istiyoruz. O bakımdan insanlarımıza, yani İstanbul'a gelen gençlerimizin anne ve babalarına teminat veriyoruz ki; güvenli, sağlıklı, pırıl pırıl, en üst seviyede hizmet alabilecekleri bir yurt imkanını burada sevgili gençlerimize veriyoruz.” diye konuştu.

“Hiçbirini tanımayız, hepsi bizim evladımız”

İmamoğlu, yurt başvurularını dijital ortamda aldıklarının altını çizerek, “Hiçbirini tanımayız. Hiçbirisinin yakını, dostu, eşi, akrabası değiliz. ‘Hepsi bizim evladımız’ diyerek, adil bir tercihle onları yurtlarına kavuşturmanın da onurunu ve keyfini yaşıyoruz. Bunun şahidi de burada bulunan ve bulunmayan sevgili gençlerimiz. Hiçbirisi buraya torpille girmedi. Bu anlayışla bu güzel ortamı sağlamanın, bu özgürlükçü ve eşitlikçi ortamı sağlaman keyfini yaşıyoruz” dedi.

Yurtlarda kalacak olan gençleri “İstanbul Gönüllüsü” olmaya davet eden İmamoğlu, “Her birisi İstanbul'un ihtiyaçlarına, sorunlarına, sıkıntılarına ve hatta gelişimlerine duyarlı birer genç olacaklar. Aynı zamanda sevgili gençlerimize yarı zamanlı iş imkanları sağlayarak, bir miktar gelir elde etmelerine de fırsat tanıyacağız.” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu; Esenyurt, Şişli, Ümraniye, Bayrampaşa, Maltepe ve Eyüpsultan'da da öğrenci yurtları açtıklarını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

“Ama burada durmuyoruz. Şu anda yurt inşaatı devam edenler; ocak, şubat ayına bile yetişecek olanlar var. Ve onun yanı sıra, bazı atıl, kendimize ait binaları da yurda dönüştürerek, kapasitemizi büyüttüğümüz, kendi yurtlarımızı yaptığımız projelerimiz de devam ediyor. İBB’nin bursla ilgili bu seneki kapasitesi, 75 bin öğrenciye çıktı. Yani 75 bin öğrenciye, yıllık 4 bin 500 lira burs imkanı sağlıyor olacağız. Devam eden başvurularımıza, İstanbul'da ikamet eden gençlerimiz başvurularını yapsınlar. Onlar da değerlendirilmeye alınıyor.”

“Metro açılışına davet edilmek isterdim”

Pendik Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı açılışına davet edilmemesi konusunda açıklama yapan İmamoğlu, “Açılan metroyla ilgili, ‘Bunu da kendi hizmetimiz olarak anlatacağımızı veya söyleyeceğimizi’ ifade eden konuşmalar yapıldı. Elbette ben de orada olmak, davet edilmek isterdim. Ancak bu şekilde bir açıklamadan sonra, ister istemez bir beyanda bulunduk. Çünkü biz, oraya davet edilmeliydik. Çünkü o yapılan metroların maliyetleri, bizim bütçemizden kesiliyor. İstanbul halkı, yapılan bu metronun parasını bakanlığa geriye ödüyor.” şeklinde konuştu.

İmamoğlu, bakanlığın metro yapımına ayırdığı bütçenin yaklaşık 4,5 milyar lira olduğunun bilgisini paylaşarak,  “Bu parayı da biz, Büyükşehir Belediyesi olarak ödemeye başlıyoruz an itibariyle. Ve aylık kesintisi, 2019 öncesine göre tam 36 kat daha fazla. 2019 yılı içerisinde, biz yönetimi devraldıktan sonra yapılan yönetmelik değişikliğiyle beraber, biz 36 kat daha fazla bir bedelle geri ödemesini yapıyor olacağız. Yaklaşık 3 yıl içerisinde, harcanan bu para, bizim bütçemizden geriye ödenecek. Dolayısıyla bunu da haksız buluyoruz.” dedi.

“Hizmeti paylaşmanın hiç kimseye zararı olmaz”

Hizmet yapmaya ve yapanlara teşekkür etmeye devam edeceklerini söyleyen İmamoğlu, “Hizmet yapıldığında, bunu paylaşarak sevinci ve başarıyı büyütmenin hiç kimseye zararı olmaz, faydası olur. Bu manada katkı sunan, bu güzel yurdun da açılışına emek koyan bütün yol arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Gençlerimizle, hep birlikte iyi bakacağız. Sizlere de aynı şekilde gençlerimizi emanet etmiş oluyoruz sevgili Başkanım. Yurdumuz, ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun.” diye konuştu.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı  Hasan Tahsin Usta, İBB’nin açtığı yurdun gençlere ve İstanbul’a hayırlı olması temennilerini ileterek, “Her şeyden önce Gaziosmanpaşa'da böyle bir mekanın yapılıyor olması ve buradaki gençlerimizi barındırması, bizim açımızdan anlamlı ve önemli. Özellikle, 2 yıl eğitim uzaktan olunca, yurtlara ve özel mekanlara artan talep karşılığında fiyatların, kiraların yüksek olmasından dolayı yurtların artık her yerde yapılması zarureti oluştu. Ama yerel yönetimlere de bunlar artırmak, bu konuda destek olmak görevi düşüyor.” ifadelerini kullandı.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı ise konuşmasında açılışı yapılan yurt ve devam eden projelerle ilgili detaylı bilgiler paylaştı. Konuşmaların ardından yurt; Altay, Kaftancıoğlu, İmamoğlu, CHP milletvekilleri Gökan Zeybek, Yüksel Mansur Kılınç, Turan Aydoğan ve Usta tarafından kesilen kurdeleyle birlikte hizmete açıldı.

Yeni nesil İSMEK

Gaziosmanpaşa Enstitü İstanbul İSMEK Barbaros Hayrettin Paşa Eğitim Merkezi'nde, haftanın 7 günü aktif olarak eğitim verilecek. Verilecek eğitimler; Arapça A1 Seviyesi, bilgisayar işletmenliği, emlak danışmanlığı, F klavye 1. seviye, fotoğrafçılık 1. seviye, hasta kabul işlemleri, illüstratör, ileri ofis programları, İngilizce A1, İngilizce A2, Kırkyamaya giriş, ofis programları kullanımı, ön muhasebe, temel iç mekan bitkileri yetiştiriciliği ve yazarlık atölyesi. 15 program için şu ana kadar 770 ön kayıt alındı.

Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Anamur’da Yeni Adli Yıl Törenle Açıldı: "Adalet, Milletin Teminatıdır"

Türkiye'nin güvenilir insan kaynakları ve işe alım platformu olan Secret CV

Tartıştığı Gelinini 5 Yaşındaki Kızının Güzü Önünde Bıçakla Öldürdü

Lokman Hekimin Çırağı Sinema Yolculuğu Başlıyor

Kurtsan Robot Kol Kapatma: Esneklik ve Üstün Performans

Ankara Botoks Merkezi Profesyonelleriyle Kırışıklıklara Elveda

Kaymakam Duru’dan Öğrencilere Emniyet Kemeri Uyarısı

Bozyazı’da Mutluluğa İlk Adım: Zeynep Uysal ile Gökhan Kurt Nişanlandı

​Gezegenimizdeki Gerçek Su Miktarı Geleceğe Dair Endişeleri Artırıyor

Jandarmadan Kaçak Makaron Operasyonu: 3 Şüpheli Yakalandı

Endüstriyel Temizlikte Yeni Nesil Yaklaşımın Öncüsü Tahawash ile Fark Yaratın

Motorcu Küçük Dayı Yeni Yerinde

Java Motor Tutkunları Anamur’da

Başkan Deniz, Bingen TH Bingen Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık Fakültesi’ni Gezdi

Kardeş Kent Bingen, Ekim ayında Anamur Belediyesi’ne Hasta Nakil Ambulansı Hibe Edecek.

Kanlı Ay Gecesi Anamurda Deprem

Gökyüzünde Nadir Bir Şölen: Bozyazıdan Gözlemlenen Kanlı Ay Tutulması

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

Kaymakamlıktan Su Kaplumbağalarına Can Suyu

Bozyazı Gölevezi ve Kavutu Gülnar 8. Ekonomi Sempozyumunda

Gökyüzünde Gizemli Işıklar Anamurda da Dikkatli Gözlemcilerin Takibindeydi

Bez Kalemlik ile Doğal ve Sağlıklı Seçenekler

Popo Büyütme ile Brezilya Kalçalarının Sırrını Keşfedin

Meme Dikleştirme Operasyonları ile Daha Doğal ve Çekici Görünüm

​Anamur'da Elektrikli Bisiklet Kazası: 2 Yaralı

Güvenli ve Verimli Çalışma için İdeal Ekipmanlar

Modern Moda Dünyasında Abiye Elbiseler: Stil, Kombin ve Tavsiyeler

Husi Başbakanı İsrail Saldırısında Öldü

Ataşehir’de Ev Dekorasyon ve Tadilat Hizmetlerinde Şahin Dekor’un Farkı

Anamur’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkkulu Kutlandı

Yükleniyor

Anamur’da Yeni Adli Yıl Törenle Açıldı: "Adalet, Milletin Teminatıdır"

Tartıştığı Gelinini 5 Yaşındaki Kızının Güzü Önünde Bıçakla Öldürdü

Jandarmadan Kaçak Makaron Operasyonu: 3 Şüpheli Yakalandı

Başkan Deniz, Bingen TH Bingen Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık Fakültesi’ni Gezdi

Kanlı Ay Gecesi Anamurda Deprem

Gökyüzünde Nadir Bir Şölen: Bozyazıdan Gözlemlenen Kanlı Ay Tutulması

Anamur’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkkulu Kutlandı

Şahinden Kimlik Kartı Değişimi İçin Son Çağrı

Başkan Denizden, 30 Ağustos Zafer Bayramı Nesajı

Doktor Yalçın ve Ailesinden Örnek Çevre Duyarlılığı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Kurtulmuş–Kavelaşvili Meclis Görüşmesi

İlçe Başkanlığına Adaylığını açıklayan CHP'li Mutlu “Bu yol Atatürk’ün yolu” Sözleri ile Anlamlandırdı

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Java Motor Tutkunları Anamur’da

Süper Lig'de Sürpriz Lider: Konyaspor Zirvede!

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Türkiye Chengdu’da İki Süper Madalya

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

Durmuş Yılmaz Yeniden Denetim Kurulunda: Özel Eğitim İçin 16 Yıllık Mücadele Sürüyor

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.