Tarih: 14.10.2022 06:03

Piyasa gündemi

Facebook Twitter Linked-in

ABD’de eylül ayı TÜFE verisi aylık bazda %0,4 oranında artış kaydederken, yıllık TÜFE %8,2 olarak gerçekleşti. Çekirdek enflasyon 40 yılın zirvesine ulaşırken, ABD’de enflasyonun kalıcı olduğuna ilişkin endişeler güç kazandı. Beklentinin üzerinde gelen enflasyon rakamı Fed’e ilişkin agresif faiz artırım beklentilerini de perçinledi. Merkez bankalarının hamleleri ve ekonomik veri akışları önümüzdeki süreçte de risk iştahı ve fiyatlamalar üzerinde belirleyici olmaya devam edecektir. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler       
•    15:30 ABD – Perakende Satışlar Önem: Yüksek 
•    17:00 ABD – Michigan Tüketici Güveni Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD’de beklentilerin üzerinde gelen enflasyon rakamı sonrasında küresel hisse piyasalarında ilk fiyatlamalarda sert satışlar yaşanırken, günün ilerleyen bölümünde kayıpların geri alındığı ve alıcılı bir seyrin öne çıktığı görüldü. Küresel piyasalarda oldukça yüksek seyreden volatilite dikkat çekti. BIST-100 Endeksi dün günü %1,01 oranında yükselişle 3.553,43 puandan tamamladı. ABD borsaları günü güçlü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah pozitif hava etkisini sürdürüyor. Asya piyasalarında güçlü alımlar hâkim. Avrupa borsalarının güne alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,57 – 18,58 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:45 itibariyle 18,56’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne pozitif bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

ABD’deki TÜFE verisi piyasalarda volatiliteyi önemli ölçüde artırırken, BIST-100 Endeksi önceki gün yaşanan kayıpların ardından dün alıcılı bir seyir izledi. Yurt dışında gözlenen pozitif havanın etkisiyle endekste yukarı yönlü bir açılış bekliyoruz. Endekste bu hafta test edilen ancak üzerinde tutunmanın sağlanamadığı 3.600 seviyesini kısa vadeli ilk direnç noktası olarak takip edeceğiz. Bu seviye aşılabilir ve üzerinde tutunma sağlanabilirse yukarı yönlü seyrin devamı beklenebilir. Bu durumda 3.650 ve tarihi zirvenin bulunduğu 3.715 seviyesi direnç olarak izlenecektir. Olası geri çekilmelerde ise kısa vadede 3.500 – 3.480 aralığı ilk destek bölgesi olarak takip edilecektir. Bu bölge altında fibo düzeltme seviyelerinin %23,6’lık kısmına denk gelen 3.399 seviyesi gündeme gelebilir.  

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —