Tarih: 06.01.2023 15:18

Çin'den aşağılayıcı davranışlardan kaçınılma çağrısı

Facebook Twitter Linked-in

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, salgın politikasında aşağılayıcı davranıştan kaçınılması çağrısında bulundu.

Sözcü Mao bugün düzenlenen basın toplantısında, AB’nin Çin’den gelen yolculardan test sonucu talep etmesi ve varıştan sonra test istenilmesi kararını Çin’in nasıl değerlendirdiğine dair bir soruyu yanıtladı.

Sözcü Mao, Çin’in salgınla mücadele politikasını bilimsel değerlendirme temelinde ayarladığını vurguladı. Çin’in salgın durumunun tahmin edilebildiğini ve kontrol edilebildiğini dile getiren sözcü, son günlerde AB’nin birçok üye ülkesinin Çinli yolcuları sıcak karşılayacaklarını ve hiçbir kısıtlama uygulamayacaklarını belirttiğine dikkat çekti.

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi dahil olmak üzere profesyonel kuruluşların Çin’den gelen yolculara kısıtlama önlemleri alınmasının mantıklı olmadığı kanısında olduğunu hatırlatan sözcü, AB’nin bu rasyonel sesleri dinleyip Çin’in salgın durumunu nesnel ve hakkaniyetli değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Sözcü, dünya ülkelerinin salgınla mücadele için aldıkları tedbirlerin bilimsel ve ölçülü olmaları ve ülkeler arasındaki normal personel temasını etkilememeleri gerektiğini kaydetti.

Aşağılayıcı davranışlarından kaçınılması gerektiğine işaret eden sözcü bu vesileyle siyasi spekülasyon yapılmaması gerektiğini vurguladı.

Sözcü, bazı ülkelerin rasyonel olmayan faaliyetlerine karşı Çin’in koşullara göre mütekabiliyet temelinde tepki göstereceğini dile getirdi.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —