• BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,23
  • EURO

    34,78% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2422,50% -0,41
  • Ç. ALTIN

    4003,65% -1,71

Sabah stratejisi

Dün ABD'de veriler olumlu gelse de Fed'in daha agresif faiz artırımlarının devam edeceği piyasalarda etkisini göstermeye devam ediyor.

GÜNCEL 28.09.2022 06:36:16
Sabah stratejisi

Dün ABD'de veriler olumlu gelse de Fed'in daha agresif faiz artırımlarının devam edeceği piyasalarda etkisini göstermeye devam ediyor. 2 yıllık tahvil faizi %4,3'den kapatırken, 10 yıllıklar %4'ü test ettikten sonra %3,95'ten kapattı. Bu ortamda, ABD borsalarında olumsuz bir hava hakimdi. Dow Jones ve S&P 500 sırasıyla %0,4 ve %0,2 düşüşle günü kapattı. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi ise Tesla ve Nvidia hisselerinin desteğiyle %0,2 yükseliş kaydetmişti. Diğer taraftan, bugün Apple'ın yetersiz talep sebebiyle iPhone üretim artışı planını askıya alacağı haberi vadeli piyasada etkisini gösteriyor. Avrupa'da da dün piyasalar negatifti. Alman DAX endeksi %0,7'lik düşüş kaydetti. İngiltere'de FTSE %0,5 düştü. Dolar endeksi (DXY) güçlü görüntüsünü korudu ve günü %0,3 yükselişle 114,2'den kapattı. DXY bugün de 114,7'lere kadar yükselmiş durumda. Yurtiçi tarafta ise BİST-100 gün içinde 3.319 seviyesine kadar yükseldikten sonra günü %0,2'lik hafif yükselişle 3.266 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 63,1 milyar TL ile son 5 işlem gününün en yükseğinde gerçekleşti. Endeks ağırlığı yüksek AKBNK, THYAO ve SASA hisselerindeki yükselişler endeksin eksiye geçmemesinde etkili oldu. BİST-100 genelinde ise 64 hisse günü negatif tarafta kapattı. Bugüne bakıldığında, ABD vadelileri ekside seyrediyor. MSCI Asya Pasifik endeksi de %2'nin üzerinde satıcılı. Yurtiçinde Avrupa vadelilerindeki olumsuz görüntü, doların güçlü seyri ve kontratın dün seans kapanışından sonra geri çekilmesine de paralel BİST100 endeksinde satıcılı bir açılış bekliyoruz. Veri tarafında bugün yurtiçinden ve Avrupa bölgesinden güven endekslerini izleyeceğiz. Almanya'da TÜFE ve ABD'de büyüme ile çekirdek kişisel tüketim harcamaları açıklanacak diğer veriler arasında yer alıyor. Bugün ayrıca merkez bankası liderlerinin konuşmaları da izlenecek. ECB Başkanı Lagarede 10:15'te konuşacak. Fed Başkanı Powell ve Fed üyesi Bullard 17:10'da başlayacak Community Banking Conference'ın açılış konuşmalarını yapacak.


*Yeşil ok olumluyu kırmızı ok olumsuzu göstermektedir.

 

     

MAKROEKONOMİ

   

Dün ABD'de açıklanan veriler beklentilerden daha iyi bir görüntü oluşturdu.

  • ABD'de ağustos ayına ilişkin dayanıklı mal siparişlerinin detayları öngörülerden güçlü bir görünüme işaret ederek sanayi üretimi açısından olumlu bir görünüme işaret etti. Hava araçları hariç savunma dışı sermaye malları siparişleri %0,2 artış beklentisine karşın %1,3 artarken önceki ayki veri de %0,3'ten %0,7'ye revize edildi. Bununla birlikte bölgesel aktivite endekslerinden Richmond Fed'in aksine Chicago ve Dallas Fed gibi ulusal aktivite endeksleri ekonomik faaliyete ilişkin daha zayıf bir görünüme işaret ediyor.  
  • ABD'de eylülde Conference Board tüketici güven endeksi 108 seviyesine yükselerek nisan ayından bu yana en yüksek seviyede gerçekleşti.
  • Ek olarak yeni konut satışları da dün beklentilerden iyi geldi, aylık düşüş beklentisine karşın %29 civarında güçlü artış gözlendi.

Yurt içi veri gündemi bugün de sakinliğini koruyor. Bugün Fed ve ECB yetkililerinin konuşmaları odaklı bir gündeyiz. Fed ve ECB Başkanı'nın yanı sıra Chicago, St. Louis ve Atlanta Fed başkanlarının konuşmaları bulunmakta.
 

ŞİRKET HABERLERİ 

Alarko GYO (ALGYO, Pozitif): Şirket portföyünde yer alan ve İstanbul Beyoğlu İlçesinde bulunan Alarko-DİM İş Merkezi'nin 1-2-3-4 no.lu bağımsız bölümlerinin 39,6mn TL+KDV bedel üzerinden satılmasına ve satış bedelinin tapu devri sırasında peşin olarak tahsil edilmesin oybirliği ile karar verilmiştir.

Eczacıbaşı İlaç (ECILC, Sınırlı Pozitif): İş ortaklığı Eczacıbaşı Monrol Nükleer Ürünler San. ve Tic. A.Ş. (Eczacıbaşı Monrol)'nin dün toplanan Yönetim Kurulu'nda; ürün ve hizmetlerini yurtdışı pazarlarda da genişletme hedefi doğrultusunda radyofarmasötik ürünlerin geliştirilmesine ve üretilmesine yönelik olarak Almanya'da 25.000 Avro tutarında sermaye ile Monrol GmbH unvanlı bir limited şirketin kurulmasına karar verilmiştir. Sermayesinin tamamına (%100) Eczacıbaşı Monrol'ün sahip olacağı Monrol GmbH'nin kurulacak üretim tesislerinde ARGE'si Eczacıbaşı Monrol ekipleri tarafından gerçekleştirilen radyofarmasötik ilaçların üretilmesi planlanmaktadır. Bununla birlikte, bu tesisin radyoligand terapilerde(*) kullanılan birçok ilaç için sözleşmeli ürün geliştirme ve üretim faaliyetleri (CDMO) hizmeti sunacak özel bir bölüme sahip olması hedeflenmektedir. Yapılması planlanan üretim tesisinin yaklaşık dört yıllık bir süreçte tamamlanarak 2026 yılında faaliyete geçmesi ve maliyetinin yaklaşık 30 milyon Avro tutarında olması öngörülmektedir.

(*)İnovatif bir yaklaşım olan hedefe yönelik radyoligand terapi, onkoloji dalında dikkat çekici alanlardan biri olarak kabul edilmekte ve kanser tedavisi için ön plana çıkmaktadır. Bu terapi ile ilgili olarak çeşitli kanser türleri için dünya çapında pek çok klinik çalışma yürütülmektedir.

Kontrolmatik (KONTR, Sınırlı Pozitif): Şirket, Kuzey Marmara Yeraltı Gaz Depolama Projesi (Faz III)' kapsamında, 'Kuzey Marmara Yeraltı Kara bölümleri, Yeni Yüzey Tesisi (NSP), KMGS, Açık Deniz bölümleri (Off-Shore Platformlar) ve Botaş Tie-in'in Elektrik, Enstrüman ve Kontrol Sistemlerinin İnşaatı, Montajı, Testi ve Ön Devreye Alınması ve Devreye Alınması ' işleri karşılığında toplam (KDV hariç) 64,5mn TL tutarında sipariş almıştır.
Öte yanda, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İdare) tarafından düzenlenen 'Mevcut Katodik Koruma Sisteminin Revizyonu, Uzaktan İzlenilmesi Ve Kontol Edilmesi İşleri ' ihalesinde vergiler hariç 75mn TRY bedelle, idarenin düzenlemiş olduğu 'E-Teklif Açma ve Belge Kontrol Tutanağı'na göre, uygun bulunan teklifler içerisindeki en iyi teklifi vermiştir. Hisse dün günü %9,9'luk artışla kapamıştır.

Oyak Çimento (OYAKC, Nötr): JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş. tarafından yapılan derecelendirme çalışmaları sonucunda; Şirketin uzun ve kısa vadeli ulusal notları sırasıyla 'AA+(tr)' ve 'J1+(tr)' olarak, notlara ilişkin görünümleri ise 'Stabil' olarak teyit edilmiştir.

SEKTÖR HABERLERİ

Otomotiv: Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el otomobil sektörünü değerlendirdi. Pazarın ağustos ayında, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 13'e yakın bir düşüş yaşadığını kaydeden Erkoç, daralmanın önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğini öngördüklerini ifade etti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ikinci el otomobil pazarında 2022'nin Ocak - Ağustos döneminde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 21,18 oranında yukarı yönlü bir değişim olduğunu, ancak temmuz ve ağustos aylarında daralma yaşandığını belirten Erkoç, '2021'in Ağustos ayında 549 bin adet olarak gerçekleşen pazar, 2022'nin aynı ayında yüzde 12,92 oranında bir düşüşle 478 bin 53 adet olarak gerçekleşti. Piyasa neredeyse durma noktasına geldi.' şeklinde konuştu. Kaynak: Dünya

Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında KZBGY.E ve ZOREN.E payları 28/09/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 27/10/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
 
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.

DİĞER ŞİRKET HABERLERİ

Ege Seramik (EGSER): 26 Eylül 2022 pazartesi günü Şirket tarafından açıklanan 'Tasarruf Tedbirleri Alınması, Verimsiz ve Üretim Siparişi Bulunmayan Üretim Hatlarının Geçici Olarak Üretime Kapatılması hk..' konulu açıklama neticesinde, yatırımcılardan gelen talep üzerine ilave bilgi verilmesi gereksinimi duyulmuştur. Bu bağlamda; açıklamada belirtildiği üzere, azalan siparişlere bağlı olarak mamul stoklarındaki artışın azaltılarak  üretim/stok  dengesini korumak amacıyla, üretim hatlarının bir kısmında 1 Ekim 2022 tarihi itibariyle   üretime geçici olarak ara verilecek, bu tesisler bakıma alınacaktır. Böylece, 2022 yılının son üç ayında 1,5 milyon m2 üretim azaltılacak olup, fabrikanın son üç aylık üretim kapasitesine göre;  yaklaşık %25, yıllık kapasitesine göre ise %6 azalış gerçekleşeceği öngörülmektedir.

Girişim Elektrik Sanayi (GESAN): Şirket, Türkiye Elektrik İletişim A.Ş. Genel Müdürlüğü 13. Bölge Müdürlüğü - Elazığ tarafından gerçekleştirilen ''Transformatör Merkezlerinde İş Sağlığı Ve Güvenliği Yönetmeliği Pr-10 Gereği Etiketleme Malzeme Alımı İşi'' konulu ihaleye girmiş ve en avantajlı fiyat vererek ihalede 1. olmuştur. İhale baz bedeli 9mn TL'dir.

Gür-Sel Turizm (GRSEL): Şirketin iştiraklerinden Gürsel Taşımacılık A.Ş.'nin Ürdün'deki iştiraki olan Jordanian and Turkish for Public Bus Management and Operation Company 'nin 2019 yılından bu yana Ürdün'de devam ettirmekte olduğu şehir içi ulaşım hizmetinin 2. fazı için 9 Ekim 2022'de ihale yapılacaktır. Daha önce sözü edilen Ürdün'deki şirket araçlarının küçük bir bölümü ile ihale öncesinde deneme mahiyetinde hizmet verilmeye başlanmıştır. İhalenin olumlu sonuçlanması halinde halen 135 araçla yapılmakta olan iş büyüklüğü 135 araç artarak 270 araca çıkacaktır.  Bu durumun iştirakin faaliyetleri üzerindeki yaratacağı olumlu etki ihale sonrasında ayrıca açıklanacaktır.

Hidropar Hareket Kontrol (HKTM): Şirketin Türkiye'de mukim ACD Bilgi İşlem Bilgisayar Yazılım Hizmetleri Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. ile İnovasyon Mühendislik Teknoloji Geliştirme Danışmanlık Sanayi ve Tic. Ltd. Şirketi'nin %51'lik paylarının satın alınması hususuna ilişkin ön görüşmeler olumlu sonuçlanmıştır.

Hitit Bilgisayar (HITIT): Endonezya menşeili havayolu firması TransNusa Aviation Mandiri, şirketin yolcu hizmet sistemleri (PSS) çözümlerini 27 Eylül 2022 tarihi ile kullanmaya başlamış olup, kullanım süresi 10 yıl olacaktır.

Kızılbük GYO (KZBGY): Şirketimiz Yönetim Kurulu 27.09.2022 tarihli toplantısında, Şirketin Marmaris'te yer alan 'Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort' projesi ile ilgili ilerleme süreçleri ele alınmıştır.

Projede yer alan yapımı devam eden 205 odalı 5 yıldızlı otel bloğunun potansiyel alıcılarının bulunması ve bu alıcılarla satış görüşmelerinin yapılması için Genel Müdürlüğe yetki verilmesine, Yapılacak görüşmelerde minumum değerin esas alınması için otel bloğunun değerini tespit ettirmek üzere Lotus Gayrimenkul Değerleme A.Ş. firmasına gayrimenkul değerleme raporu hazırlatılmasına, karar vermiştir.

Smart Güneş Teknolojileri (SMART): Şirketin Kuzey Doğu Anadolu bölgesinde yerleşik bir Kamu Kurumuna ait Güneş Enerjisi Santrali kurulumunda gerekli ekipmanlar ve montajları işi ihalesine en uygun fiyat teklifini 46,3mn TL bedel ile vermiş olduğu bilgisi ve 19.09.2022 tarihi itibariyle söz konusu işe ait sözleşmeye davet yazısının ulaştığı bilgisi paylaşılmıştı. Sözleşmeye davet yazısının şirkete ulaşmasına müteakip istenilen evrakların hazırlanmasıyla ihale sözleşmesi ihaleyi düzenleyen kurum ile karşılıklı imzalanmıştır.
          

FAİZ PİYASALARI


Salı günü ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %12,52'den %12,40'a geriledi. TCMB dün 40 milyar TL'lik (%12'den, 7 gün vadeli) haftalık repo ihalesi açtı. Toplam fonlama tutarı ise repo ihaleleri kaynaklı olarak 332,4 milyar TL oldu.


ABD 10 yıllık hazine tahvillerinin faizi dün güne %3,91 seviyelerinden başlarken, gün içerisinde %3,80-%3,97 bandında hareketin ardından %3,94 seviyesinden günü kapattı.

Yurt içi tahvil piyasasında, dün verim eğrisi genelinde faizlerde sınırlı düşüşler görüldü. Bu kapsamda, günlük bazda kısa vadeli tarafta 5 baz puana yaklaşan düşüşler gözlenirken, orta ve uzun vadeli tarafta 10 baz puana yaklaşan düşüşler görüldü. 
 

GÜNLÜK ÖZET PİYASA VERİLERİ


Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı


Anahtar Kelimeler:

Trafik Sigortası Primlerinde Zam Oranları Yüzde 3 ile Sınırlandırılacak

Doların Seyrini Savaş Senaryosu Belirliyor

Fosil Yakıtlı Araçlar Yerini Elektrikli Otomobillere Devrediyor

Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi Müdürü Nahit Akalın ve Ekibi Başkan Deniz'i Ziyaret Etti

23 Nisan Anamur’da 104. Kez Coşku ile Kutlandı

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Aksa Çukurova Doğal Gaz’dan Belediye Başkanı Deniz’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Kaymakam Bilal Bozdemir Koltuğunu Minik Kılınç’a Devretti

Kaymakam Bozdemir’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Milli Eğitim Müdürümüz Temsilen Uğur Okulundan Nefes Toklu Oldu

Başkanlık Koltuğunu Durmuş Deniz’den Çilek Devraldı

Anamur’un Temsili Garnizon Komutanı Saydam Oldu

Yasa Dışı Bahis Operasyonuna Jandarma Operasyonu: (5) Gözaltı

Define Arayan Şahıslar Jandarmaya Yakalandı

Haydi Çocuklar Mersin Büyükşehirin Anamur Dragon Parkındaki Çocuk Festivaline

Knicks-Sixers: New York'un En Merak Eeilen 5 Skoru

Hafta Sonu Altın Fiyatları Değişken Seyretti

Yayla Muzu, Anamur Muzunu 3’e Katladı

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Başladı

Başkan Deniz “Anamur’un Uluslararası Tanınırlığını Arttıracağız”

Belediye Eski Başkanı Hidayet Kılınç Basın Toplantısında Kendi Dönemini Değerlendirdi

Türkiye'nin İyilik Gemisi Mısır'a Ulaştı, Yardımlar Gazze Yolunda

Cumhurbaşkanlığı Türkiye 59. Bisiklet Turu Antalya-Alanya Turu İle Başlıyor

Aranan Kazakistanlı Dolandırıcı Yakalandı

Gençler En Çok Neyle İlgilenir?

Esnaf Odası Başkanı Özkan Poçulu Ve Yönetiminden Başkan Deniz'e Nezaket Ziyareti

Özdemir Ve Yönetiminden Başkan Deniz'e Nezaket Ziyareti

Komutanlar ve Emniyet Müdüründen Başkana Nezaket Ziyareti

Başkan Deniz'den Dikyader'e Teşekkür Ziyareti

Yükleniyor

Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi Müdürü Nahit Akalın ve Ekibi Başkan Deniz'i Ziyaret Etti

23 Nisan Anamur’da 104. Kez Coşku ile Kutlandı

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Aksa Çukurova Doğal Gaz’dan Belediye Başkanı Deniz’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Kaymakam Bilal Bozdemir Koltuğunu Minik Kılınç’a Devretti

Kaymakam Bozdemir’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Milli Eğitim Müdürümüz Temsilen Uğur Okulundan Nefes Toklu Oldu

Başkanlık Koltuğunu Durmuş Deniz’den Çilek Devraldı

Anamur’un Temsili Garnizon Komutanı Saydam Oldu

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Knicks-Sixers: New York'un En Merak Eeilen 5 Skoru

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Başladı

Bisikletin Yaşayan Efsanesi Türkiye’ye Rekor İçin Geliyor

Cumhurbaşkanlığı Dev Organizasyonu Bisiklet Turu

EA SPORTS ve LaLiga, FC FUTURES Girişimi ile Topluluk Futboluna Yenilikçi Yatırımlar Yapıyor

6. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu Kupa Töreni İle sona Erdi

Seçer 6. Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turunu Anemurium’dan Başlattı

Otelcilerden Galatasaray Kampına Ziyaret!

Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

8 Mart Kadınlar Voleybol Turnuvası Sonuçlandı

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Kızıl Goncalardan Ortalık Toz Duman Meryem’e Ağır Suçlama

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16