Tarih: 07.10.2022 05:36

Piyasalarda bugün

Facebook Twitter Linked-in

Ne Oldu?

 

Takasbank, VİOP’ta, pay dayanak varlığa bağlı sözleşmeler için fiziki teslimat sürecinde oluşabilecek risklerin en aza indirilmesini teminen piyasa ve sicil bazında pozisyon limitlerini düşürdü. Detaylar için tıklayınız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Rusya-Ukrayna savaşı) Esir takası kadar tahıl olayını da gübreyi de önemsiyoruz. Bugün Sayın Putin ile telefon görüşmemiz olacak, bunları değerlendireceğiz.

Erdoğan: Türkiye'nin hiçbir ülkenin toprağında, egemenliğinde, hak ve hukukunda gözü yoktur.

Erdoğan: Bir vakti saati geldiğinde biz Suriye'nin Başkanı ile de görüşme yoluna gidebiliriz. Şu an itibarıyla zaten alt düzeyde görüşmeler yapılıyor.

Erdoğan: Türkiye olarak AB ülkeleri ile ilişkimizi geliştirmek ve birlik sürecimizi ilerletmek için işbirliğine hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, EBRD Başkanı Renaud – Basso ile görüştü. Nebati, ‘’Küresel ekonomik görünüm ve Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri değerlendirerek ülkemizin, gıda ve enerji güvenliğine ilişkin katkılarını paylaştık. Ayrıca, Banka ile iş birliği yaptığımız konuları ve projeleri detaylıca ele aldık.' dedi.

Kremlin Sözcüsü Peskov, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin 'NATO'nun Rusya'ya karşı önleyici saldırı düzenlemesi gerektiği' yönündeki açıklamalarını, dünya savaşını başlatma çağrısı olarak nitelendirdi.

Ukrayna'yı işgali sonrasında Rusya'ya sekizinci yaptırım paketini açıklayan AB, savaşın başladığı günden itibaren Rusya ve Rus şirketleri ile giderek artan şekilde iş birliği yapan Türk şirketlerini, bu yaptırımlar kapsamına girme riskine karşı uyardı.

ABD Başkanı Biden: Nükleer savaş riski 1962'den beri ilk kez bu kadar yüksek.

Irak petrol bakanı Abdul Jabbar: OPEC+'nın petrol üretimini günde 2 milyon varil azaltma kararının üretim fazlasının bir sonucu.

ABD Dışişleri Bakanı Blinlen: Venezuela yaptırımlarının hafifletilmesi için yapıcı adımlar gerekiyor.

Londra Metal Borsası, alüminyum gibi Rus metali ile ilgili olası hareket tarzları ve sisteminde işlem görmeye ve depolamaya devam edip etmeyeceği konusunda bir tartışma belgesi yayınladı.

Twitter'ın daha önce satın alma anlaşmasından vazgeçtiği için Elon Musk'a karşı açtığı dava satın alma anlaşmasının tamamlanması için durduruldu.

Motorinin litre fiyatına 1,54 TL zam yapıldı.

Ne Olacak?

 

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, bugün saat 08.45'te Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne katılacak.

ABD Tarım Dışı İstihdam verisi ve İşsizlik Oranı bugün açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —