-
BIST 100
16050,09%-1,29
-
DOLAR
44,33% 0,08
-
EURO
51,47% 0,03
-
GRAM ALTIN
6376,04% 1,58
-
Ç. ALTIN
10740,95% -0,16
Türkiye, Birleşmiş Milletler tarafından dünyada arama kurtarma alanında en fazla akredite ekibe sahip ülke oldu
Gönüllüler tarafından kurulan ve 1994 yılından bu yana 50’nin üzerinde ulusal ve uluslararası afette insanların yardımına koşan GEA Arama Kurtarma Ekibi, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından da onaylandı.
Gönüllüler tarafından kurulan ve 1994 yılından bu yana 50’nin üzerinde ulusal ve uluslararası afette insanların yardımına koşan GEA Arama Kurtarma Ekibi, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından da onaylandı. BM tarafından yeni oluşturulan hafif ve hızlı arama kurtarma ekipleri akreditasyon sürecini başarıyla tamamlayan GEA, sertifikasını 30 Ağustos’ta AFAD ve BM yetkililerinin katıldığı törende aldı. GEA, ‘Hafif ve Hızlı Arama Kurtarma Ekibi’ sınıfında BM’nin onayladığı dünyadaki ilk arama kurtarma ekiplerden biri oldu. Aynı zamanda Türkiye, 4 Ekiple (AFAD İstanbul ve Ankara, AKUT ve GEA) BM tarafından dünyada en fazla sayıda ekibi sınıflandırılan ülke unvanını kazandı.
1994 senesinden beri Türkiye ve dünyadaki afet ve acil durumlarda arama kurtarma alanındaki çalışmalarını gönüllülük esasıyla yürüten GEA, 27-30 Ağustos tarihlerinde İstanbul’da yapılan BM gözlem sürecini başarıyla yürüterek, Hafif ve Hızlı Arama Kurtarma Ekibi sınıfında Birleşmiş Milletler’e akredite oldu. Afetlerde ilk saatlerin hayati önem taşıdığı göz önünde bulundurulduğunda hafif ekiplerin hızlı ve esnek olması arama kurtarma çalışmaları için büyük bir avantaj yaratıyor. 10 farklı ülkeden gelerek İstanbul'da buluşan Birleşmiş Milletler INSARAG (Uluslararası Arama Kurtarma Ekipleri Tavsiye Kurulu)* yetkilileri ile birlikte toplamda 150 kişinin katıldığı tatbikat, AFAD İstanbul İl Birlik Müdürlüğünün ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Açılışını AFAD Başkanı Vali Yunus Sezer’in yaptığı 3 günlük tatbikatı başarıyla tamamlayan GEA, Hafif ve Hızlı Arama Kurtarma Ekibi sınıfında BM tarafından akredite edildi.GEA’ya ödülü Üsküdar Kaymakamı Adem YAZICI, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya ŞANLIER ve BM yetkililerinin katıldığı bir törenle 30 Ağustos’ta verildi. Törene AFAD Başkanı Vali Yunus Sezer gönderdiği video mesajı ile katıldı ve GEA ekibini tebrik etti.
GEA Koordinatörü Umut Dinçşahin: Ülkemiz için de gurur verici
Bu alanda dünyada ilklerden biri olmanın sevincini paylaşan GEA Arama Kurtarma Ekip Koordinatörü Umut Dinçşahin, ödül töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Tüm çalışmalarını gönüllülük esasıyla yürütmekte olan ve tamamı gönüllülerden oluşan GEA Arama Kurtarma ekibimiz, 1999 senesinden bu yana Birleşmiş Milletler INSARAG üyesidir. 3 gün süren bu tatbikatla birlikte INSARAG bünyesine yeni girmiş olan "Hafif ve Hızlı Arama Kurtarma Ekibi" statüsünü almaktan mutluluk duyuyoruz. Arama kurtarma alanında 28 yıldır sürdürdüğümüz çalışmalarımızın, BM’in Hafif ve Hızlı Arama Kurtarma Ekip sınıflandırmasıyla somutlaştığı bu tatbikatı, AFAD’ın koordinasyonu ve kıymetli desteğiyle gerçekleştirmek bizler için ayrı bir öneme sahip. Bu süreçte, destek veren tüm gönüllülerimiz ve dostlarımıza yürekten teşekkür ederiz”
*Uluslararası Arama Kurtarma Ekipleri Tavsiye Grubu (INSARAG), Birleşmiş Milletler bünyesinde 1991 yılında kurulmuş arama-kurtarma ekiplerinin sahip olmaları gereken standartları belirleyen ve denetleyen tavsiye grubudur.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
MHP Mersin Teşkilatından “Omurgasızlar” İfadesine Sert Tepki
Mersin'de 3 Günlük Elektrik Kesiliyor Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlk Sırada!
Yörünge Olmasaydı Güneş sistemimiz Ne Olurdu?
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Yükleniyor


