Tarih: 31.08.2022 13:18

Esenyurt’ta 30 Ağustos coşkusu

Facebook Twitter Linked-in

Esenyurt Belediyesi, 30 Ağustos Zaferi’nin 100. yılına özel bir dizi etkinlik düzenledi. 28 Ağustos’ta gerçekleşen Ceza konserinin ardından, 30 Ağustos’ta “Büyük Zafer 100 Yaşında” isimli söyleşi programı yapıldı. Konserde, Sanatçı Ceza Esenyurt’lulara unutulmaz anlar yaşatırken Emre Kongar, Yaşar Seyman ve Barış İnce’nin katıldığı söyleşi programında bağımsızlık yolunda verilen mücadele anlatıldı. Programın ardından sanatçı Cihan Yıldız, Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi.

Söyleşinin ilk oturumunda Milli Mücadele döneminde kadınların yaşadığı zorlukları anlatan Yaşar Seyman, gördüğü ilgiden memnun olduğunu belirterek, “Esenyurt’u çok beğendim. Toplantıya katılım da çok güzeldi. Özellikle kadınların ilgisi beni çok mutlu etti. Kadınlar çok coşkuluydu, dikkatle dinlediler. Bilinen ve isimsiz kahramanlarımızı anlattık bugün. Esenyurt Belediye Başkanı'nın böyle anlamlı bir günde bilgiyi, sanatı ve müziği bir demet olarak sunması çok anlamlıydı. Esenyurt’ta güzel etkinlikler oluyor. Belediye Başkanımız Kemal Deniz Bozkurt’u kutluyorum” dedi.

Sahnede birlik ve beraberliğin önemine atıfta bulunarak tarihsel sürece değinen Başkan  Kemal Deniz Bozkurt, şöyle konuştu:

“Bugün kutladığımız Büyük Taarruz sürecine gelene kadar birçok savaşlar olmuş. Yunan güçleri Ankara önlerine kadar gelirken aslında birçok kayıpla beraber o sürece gelinmiş. Rahmetli İsmet İnönü o zaman meclise gidiyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün karşısına çıkıyor, durumu anlatıyor. O da hafif bir tebessümle, ‘Beraberce gideceğiz ve bu savaşı kazanacağız’ diyor. Savaşı kazandıktan sonra söylediği ilk şey çok önemli, ‘Asıl şimdi başlıyor savaşımız’ diyor. Yani bu askerî savaş kazanılmıştır ama bizim savaşımız yeni başlıyor. Neden? Çünkü batmış bir ülke, her açıdan paramparça ve dünya o süreçlerde çok değişken, o dünya içerisinde kendi dengesini bulması lazım. O yüzden tavsiye ettiği şey bilime, sanata, felsefeye, özellikle eğitime yüzümüzü dönmemiz gerektiği. Ülke içindeki birlik beraberliğin sağlanmadan bunun olmayacağını onlarca konuşmasında bulabiliriz. Kurtuluşun üretmekte, artı değer yaratmakta, paylaşmanın da hakta, adalette ve hukukta olduğunu hiçbir zaman unutmamamız lazım ki elde ettiğimiz başarılar sürdürülebilir olsun. Ben bu uğurda canlarını veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımıza saygılarımı ve minnet duygularımı bildiriyorum” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —