• BIST 100

    14066,99%0,27
  • DOLAR

    42,96% 0,07
  • EURO

    50,52% 0,13
  • GRAM ALTIN

    5972,59% -0,33
  • Ç. ALTIN

    9872,85% -0,80

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu: Altılı masanın Cumhur İttifakı’ndan farkı: Tek bir söylem yerine ortak aklın olması

Buğra Kavuncu: Sahadan ulaşan en büyük veri ekonomideki olumsuz gidişat

GÜNCEL 25.09.2022 08:28:48 1146
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu: Altılı masanın Cumhur İttifakı’ndan farkı: Tek bir söylem yerine ortak aklın olması
Haberi Sesli Oku

Buğra Kavuncu: Sahadan ulaşan en büyük veri ekonomideki olumsuz gidişat

 

Altılı masanın Cumhur İttifakı’ndan farkı: Tek bir söylem yerine ortak aklın olması

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından geçtiğimiz hafta başlayan 2 Yaka İstanbul saha projesinin ilk çözüm paneli Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Panelde İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz ve İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. Ümit Özlale konuşmacı olarak yer aldı. Vatandaşların, basın temsilcilerinin ve İYİ Parti yöneticilerinin katılım sağladığı panelde ekonomi ve kalkınma kapsamındaki çözüm haritası sunuldu.

 

Geçtiğimiz hafta 39 ilçede başlayan 2 Yaka İstanbul projesinin ilk çözüm paneli Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Panelin moderasyonunu İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu gerçekleştirirken, vatandaşın sorularına, İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz ve İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. Ümit Özlale yanıt verdi.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program panel başlangıcıyla devam etti. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği programda sunumlarını gerçekleştiren konuklar İYİ Parti Ekonomi ve Kalkınma projeleri aktarıldı. 

 

39 ilçede görüşülen 3800’ün üzerinde vatandaşla görüşülen 2 Yaka İstanbul projelerine ilişkin ilk verilerin de sunulduğu programda öne çıkan sorun Ekonomi oldu.

 

Ekonomik sorunlar gelecek kaygısı ve belirsizliği tetikliyor

Panel açılışını gerçekleştiren İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, “Bu panelde iktidara geldiğimiz zaman vatandaşımızın bize aktardığı çözümleri aktarmayı amaçlıyoruz. Geçtiğimiz dönemde Anlat İstanbul projemizde vatandaşımızın dertlerini dinledik. Geçtiğimiz hafta başladığımız 2 Yaka İstanbul’da ise dinlemenin dışında çözümlerimizi de sunduğumuz çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bugün ilkini gerçekleştireceğimiz bu panelde Prof. Dr. Bilge Yılmaz ve Prof. Dr. Ümit Özlale ile ülkemizin ekonomisine ilişkin atacağımız adımları sizlerle paylaşacağız. Geçtiğimiz hafta İstanbul’un 39 ilçesinde eş zamanlı olarak 3800 vatandaşımızla buluştuk. Bu buluşmaların sonucunda en çok öne çıkan sorunların başında Ekonomi geliyor. Vatandaşımızın en büyük sorunu Ekonomi ve Geçim Sıkıntısı. Bunun dışında en yoğun sorunun Gelecek Kaygısı olduğunu gördük. Bu sorunun da ekonomi kaynaklı olduğunu görüyoruz. Yalnızca Ekonomi değil; Sığınmacı Sorunu, Eğitim ve birçok farklı sorun da saha çalışmalarımızda dile getirildi. Bizim İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı olarak iki önemli vazifemiz var. Vatandaşımızın dertlerini dinlemek ve partimizin bu dertlere ilişkin çözüm haritasını vatandaşımıza aktarmak. Bugün de bu sorunların çözümü adına partimizin politikalarını kamuoyuyla paylaşacağız.” dedi.

 

Çocuklarımızın sabah kahvaltıları ve öğle yemeklerini Rüzgar Gülü projesiyle karşılayacağız

Panelde konuşan İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. Ümit Özlale, “Öncelikle bu faydalı çalışma için İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na çok teşekkür ediyorum. Bize büyük bir veri sağlayan bu proje, politikalarımızın gelişmesine önemli bir katkı sunuyor. Kalkınma politikalarımızın en başında Ulusal Ebeveynlik Programı yer alıyor. Bu program kapsamında bir çocuğu nasıl yetişeceği, nasıl bir ortamda eğitim göreceği, nasıl büyüyeceğini toplumumuza aktaracağız. Bu tohum yatırım gelecek nesillerimizin doğru eğitime, fırsat eşitliğine ulaşmasına olanak sağlayacak. Kalkınmanın temelini Eğitim oluşturuyor ve bunu iyi kurgulamalıyız. 2 Yaka İstanbul verilerinde de bunun öne çıktığını görüyoruz. Bu kapsamda okul öncesi eğitim programlarımızla eğitim hayatı öncesinde her çocuğun ana okuluna ulaşmasını sağlayacağız. Bizim çocuklarımız maalesef obezite tehlikesiyle karşı karşıya. Genel başkanımızın da büyük önem verdiği Rüzgar Günü projemizle okullarda ücretsiz, sağlıklı ve düzenli sabah kahvaltısı ve öğle yemeklerini çocuklarımıza sağlayacağız.” dedi.

 

Gençler KYK borçlarını sosyal sorumluluk projeleriyle ödeyecek

Konuşmasında gençlere dair politikalarını aktaran Özlale, “Kalkınmanın en önemli noktasını gençlerimizi oluşturuyor. Kalkınabilen bir Türkiye oluşturmamızın temelinde ise en büyük gücü gençlerimizden alacağız. Bugün gençlerimizin ekonomik sıkıntılarının dışında bir de KYK borçları sorunu var. Biz bu noktada KYK borçlarının bir devlet borcu olduğunun farkındayız fakat gençlerimize farklı bir çözüm sunacağız. KYK borçları karşılığında gençlerimizi toplumsal sosyal sorumluluk projelerine davet edecek ve bu borçları toplum için verdikleri emek ve destekle ödemelerine imkan tanıyacağız. Böylelikle gençlerimize hem toplumsal bir bilinç kazandıracak hem de KYK borçlarından kurtulmalarını sağlayacağız.” dedi.

 

Gençlerimizi ne idüğü belirsiz tarikat yurtlarından kurtaracağız

Gençlerin yaşadığı KYK yurt problemine değinen Prof. Dr. Ümit Özlale, “Geçtiğimiz hafta aldığımız bir veriye göre 100 bin genç KYK yurdu bulamadığı için üniversite kaydını tamamlamadı. Bugün baktığımızda gençlerimiz KYK yurtlarının şartları ve yetersizliğinden ötürü ne idüğü belirsiz tarikat yurtlarını tercih etmek zorunda kalıyor. İYİ Parti iktidarında gençlerimizi tarikat yurtlarından kurtaracak, devlet yurtlarında güvenle ve en iyi koşullarda eğitim görmelerini sağlayacağız.” dedi.

 

Güvenmediğimiz TÜİK verileri bile korkunç bir portre çiziyor

2 Yaka İstanbul kapsamında vatandaşın en çok öne çıkardığı sorun olan Ekonomi hakkında görüşlerini aktaran İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, “2 Yaka İstanbul projesinde en çok öne çıkan sorunun Ekonomi olması maalesef şaşırmadığımız bir durum. Şu an vatandaşımızın ve bizlerin de hiç güvenmediği TÜİK verilerini dahi global verilerle karşılaştırdığımızda astronomik bir fark görüyoruz. Bu enflasyon verilerinin ışığında ekonomik bir düzenden zaten bahsedemeyiz. Vatandaşımızda bunu çok büyük bir geçim sıkıntısıyla karşılamak zorunda kalıyor. Şu an para politikası yönetimi, israf ve kötü ekonomi yönetimi sebebiyle bu tabloyla karşı karşıyayız.” dedi.

 

Türkiye Varlık Fonu lağvedilecek

Ekonomi politikalarına değinen Yılmaz, “İYİ Parti iktidarında öncelikle Merkez Bankası’nın bağımsızlığı ve güvenirliği sağlanacak. Yol haritamızı kısa vadede de sunduğumuz 3’er aylık Dezenformasyon Politikası kamuoyu ile paylaşılacak. Liyakatın farkındayız ve bunu ekonominin de önemli bir noktasını oluşturan bankalarda da uygulayacağız. Bankalarda Stres Testi uygulayacak ve geliştirilmesini sağlayacağız. İstikrarlı para politikalarıyla, maliye politikasıyla ve enflasyonu körükleyen karşılıksız para basımlarını durduracağız. Önce devletin daha sonra vatandaşın sırtına bir yük olan Türkiye Varlık Fonu’nu ise kapatacağız.” dedi.

 

Altılı masayla ilgili bir kaygı yok

 

Altılı masayla ilgili gündem değerlendirmesinin de sorulduğu panelde İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, “Dün gerekli açıklamayı Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener yaptı. Altılı masayla ilgili hiçbir kaygı, olumsuz bir süreç yok. Altılı masanın Cumhur İttifakı’ndan farkımız konuşan tek bir kişinin olmaması. Bizim anlayışımız farklı görüşlerin söylendiği ve ortak akla ulaştığımız bir anlayış.” açıklamasında bulundu.

 

Sunumlarının ve çözüm haritalarının paylaşılmasının ardından İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu moderatörlüğünde katılımcılardan gelen sorular konuklara soruldu. Soruları yanıtlayan İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz ve İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. Ümit Özlale projelere ilişkin detayları da katılımcılara aktardı.

 
Anahtar Kelimeler:

Kaymakam Krmal Durudan Yeni Yıl Mesajı

Kükür Mahalle Sakinleri Bu Kayanın Altından Bildikleri Bütün Duaları Okuyarak Geçiyor

Mersin’de 2026'ya Karanlıkta Girecek 13 İlçede 3 Günlük Planlı Elektrik Kesintisi!

Mersin’de Ortega Dönemi Fırtına Gibi Başladı: MSK, Merkezefendi’yi 110 Sayıyla Geçti!

Mersin Büyükşehir’in Hıyar Fidesi Desteği Hasatla Taçlandı!

Edebiyatın Çok Yönlü Kalemi Betül Fırat: 20 Eser ve Yeni Ufuklar

KAYIP ENGELLİ VATANDAŞ TERMAL DRONLA KURTARILDI!

BULVARDA YAYA GEÇİDİNİ KULLANMAYAN GENCE KAMYONET ÇARPTI!

MERSİN’DE EVLAT ACISI: ELEKTRİKLİ SOBA FACİASI 2 CAN ALDI

Antalya–Mersin Arası 5 Saate Düşüyor:

101 Suç Kaydı Olan "Suç Makinesi" Yenişehir'de Kapana Kısıldı!

Dijital Detoks: Modern Zamanın Yeni Lüksü mü?

Anamur’da Edebiyat Rüzgarı: Eser İnceleme Sanatı Masaya Yatırıldı

Mersin’de Kadınların Sesi Beyaz Perdede: Uçan Süpürge Festivali’ne Dev İlgi!

İnegöl Koltuk ve Yatak Odası Takımları Savenis.com’da!

Emekli Promosyonunda 60 Bin TL Dönemi Banka Banka Güncel Promosyon Listesi

Altın Fiyatlarında Tarihi Ralli: 26 Aralık 2025 Gram, Çeyrek ve Ons Altın Ne Kadar? Detaylar Haberimizde

Ev Hanımlarına Emeklilik Müjdesi Gündemde Prim İndirimi ve Kısmi Emeklilik İmkanı Masada

Altın Fiyatlarında Son Durum Gram, Çeyrek, Ons ve Cumhuriyet Altını Ne Kadar Oldu?

EPDK’dan Yeni Yıl Kararı: Elektrik, Gaz ve Petrolde Cezalar Katlanıyor

E-Ticarette Yeni Dönem: 2026’da Cezalar El Yakacak

Vali Okul Müdürü Ender Kara'yı Bakan Tekinle Görüştürdü

HÜRRİYETÇİ SENDİKA MERSİN ŞUBE BAŞKANI ÖZDEMİR; ‘OKUL MÜDÜRÜNE SİLAHLI SALDIRI BİR SİSTEMİN ÇÖKÜŞÜDÜR!’

Fiyatlar Arttı, Kalite Düştü: Türk Tekstilinde “Made in Egypt” Krizi ve Yeni Kapı Suriye

Küresel Piyasalarda Metal Fırtınası: Altın ve Bakırda Tarihi Rekorlar!

Burdur Gölü İçin Seferberlik: 5,8 Milyar Liralık Dev Yatırımla Hayata Dönüş Başlıyor

2026 BES Kesintisi ve Devlet Katkısı: Maaşınızdan Ne Kadar Kesilecek, Cebinize Ne Kadar Girecek?

Döviz Piyasalarında Sakin Seyir Devam Ediyor

Sinema Reklamları ile Markaların Duygusal ve Etkili İletişim Gücü

Microsoft Power Apps Danışmanlık ve Kurumsal Dijitalleşmede Sağladığı Avantajlar

Yükleniyor

Kükür Mahalle Sakinleri Bu Kayanın Altından Bildikleri Bütün Duaları Okuyarak Geçiyor

Mersin’de 2026'ya Karanlıkta Girecek 13 İlçede 3 Günlük Planlı Elektrik Kesintisi!

Mersin Büyükşehir’in Hıyar Fidesi Desteği Hasatla Taçlandı!

KAYIP ENGELLİ VATANDAŞ TERMAL DRONLA KURTARILDI!

BULVARDA YAYA GEÇİDİNİ KULLANMAYAN GENCE KAMYONET ÇARPTI!

MERSİN’DE EVLAT ACISI: ELEKTRİKLİ SOBA FACİASI 2 CAN ALDI

Antalya–Mersin Arası 5 Saate Düşüyor:

Mersin’de Kadınların Sesi Beyaz Perdede: Uçan Süpürge Festivali’ne Dev İlgi!

Ev Hanımlarına Emeklilik Müjdesi Gündemde Prim İndirimi ve Kısmi Emeklilik İmkanı Masada

HÜRRİYETÇİ SENDİKA MERSİN ŞUBE BAŞKANI ÖZDEMİR; ‘OKUL MÜDÜRÜNE SİLAHLI SALDIRI BİR SİSTEMİN ÇÖKÜŞÜDÜR!’

Öğrenci Okul Müdürünü Vurdu!

Başkan Seçer'den Yerel Yönetimlere Demokrasi Vurgusu: "Halk Çözümü En İyi Bilendir"

Akdeniz'de Yeni Diploması Dalgası: Enerji Güvenliği İçin Çok Taraflı Zirve

Uysal: “Mersin Ekonomisi Türkiye’nin Lokomotifidir

HP’de İmamoğlu Sonrası Ankette Dikkat Çeken İsim: Vahap Seçer Yükselişte

İYİ Parti Anamur'da Delege Seçimleri Tamamlandı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Mersin’de Ortega Dönemi Fırtına Gibi Başladı: MSK, Merkezefendi’yi 110 Sayıyla Geçti!

Türk Futbolunda Tarihi Reform: Altyapı ve Mali Şeffaflık Dönemi

U-16lı Sporcularımızdan 20 Şehidimiz için Anlamlı Pankart

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

İlk Satışınızı İnternetten Yapmanın Püf Noktaları

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Anamur MYO ‘da “Etkili İletişim Becerileri” Söyleşisi

Kaymakam Duru'dan Öğretmenler Gününü Mesajı

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.