Tarih: 11.10.2022 14:10

Altın yeni haftaya satıcılı başladı

Facebook Twitter Linked-in

Altın yeni haftaya satıcılı bir başlangıçla başlarken, üst üste dördüncü seansı da kayıpla tamamlamış oldu. Haftaya 1695 dolar/ons seviyesinden giriş yapan sarı maden, seans boyu satış baskısını üzerinde hissetmiş oldu. Hafta sonu Ukrayna’nın yapmış olduğu köprü saldırısının ardından, Rusya misilleme olarak Ukrayna’ya hava saldırısı gerçekleştirdiği bir haftalık başlangıç yapıldı.  Böyle bir ortamda piyasalarda haftaya satıcılı bir başlangıç yapmış oldu. Altın da bu ortamda 1700 dolar/onsa doğru hareket yapmak istese de bu çabası yetersiz kaldı ve altın günü kayıpla tamamladı. 1665 dolar/ons seviyesinden seansı tamamlayan sarı maden, yüzde 1,6 kaybı hanesine yazmış oldu.

Gümüş de altınla benzer şekilde satıcılı bir günü geride bırakarak, altına kıyasla daha satıcılı bir günü geride bırakmış oldu. 20,14 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, seans boyu satıcılı bir seyir izleyerek 19,51 dolar/ons seviyesine kadar geri çekildi. Bu seviyeden toparlanma yaşayan beyaz maden,19,60 dolar/onstan günü tamamlayarak yüzde 2,6 kaybı hanesine yazdı.

Platin de diğer kıymetlilerle benzer şekilde satıcılı bir günü geride bırakırken, son 1 haftadaki tüm kazançlarını geri verdi. 923 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin, 908 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 1,7 kayıpla günü tamamladı.

Paladyum dünkü seansta hareketli bir günü yaşamasına rağmen yeşilde bir kapanış yapamadığı bir günü bıraktı. Rusya’nın Ukrayna’ya hava saldırısı yaptığı günde paladyum 2259 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak seansın en yüksek seviyesini kaydetti. Ancak günün sonunu getiremeyen paladyum, 2171 dolar/onstan gün kapanışını yaparak yüzde 0,5 kaybı hanesine yazmış oldu.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünkü seansta işlemler dünya fiyatlarının üzerinde 8 dolar/onsla gerçekleşirken, işlem hacmi ortalamanın üzerinde seyretti.  Toplamda 3.012 kilogram altın, 1.198 kilogram gümüş işlemiyle seans tamamlandı.

Kaynak: TROY KIYMETLİ MADEN TİCARETİ A.Ş.
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —