Tarih: 22.11.2022 09:51

ABB, ‘Smart Ankara Projesi’ni tanıttı

Facebook Twitter Linked-in

Elektrik Gaz Otobüs Genel Müdürlüğünce(EGO) yürütülecek olan ‘Elektrikli Bisiklet Paylaşım Sistemi’nin hayata geçirileceği proje kapsamında; vatandaşların kiralayabileceği 408 elektrikli bisiklet alınacak, 34 şarj ve park istasyonu, belediye otobüsleri için 480 bisiklet taşıma aparatı ve metro istasyonlarının merdivenlerine bin 290 metre bisiklet rampası alımı yapılacak.

Projenin tanıtım toplantısına; Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer- Landrut ile bakanlık temsilcileri, üniversitelerin rektör ve dekanları ile ABB bürokratları katıldı.

EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, toplantıda yaptığı konuşmada projeyle kentsel ulaşım planının hazırlanacağını ve “Elektrikli Bisiklet Sistemi”nin hayata geçirileceğini söyledi.

Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı kapsamında daha çevreci, erişilebilir ve ekonomik hareketliliğe katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten Alkaş, “Proje kapsamında hedefimiz 2040 yılına kadar uzanan bir vizyonla, stratejik bir planın oluşturulması ve oluşturulacak 20 yıllık planlamayla Ankaramıza yaşanabilir ve kaliteli bir gelecek sunmaktır.” dedi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından desteklenen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca koordinasyonu sağlanan proje, Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —