• BIST 100

    10728,60%0,28
  • DOLAR

    42,34% 0,08
  • EURO

    49,15% 0,18
  • GRAM ALTIN

    5539,08% 0,79
  • Ç. ALTIN

    9215,88% 0,29

Tunç Soyer: Küçücük mandalina üretenlere ekmek oluyor ve gelir yaratıyor, o yüzden turuncu mucize dedik

Seferihisar'ın turuncu şenliği 22. kez başladı

GÜNCEL 20.11.2022 19:47:40 807
Tunç Soyer: Küçücük mandalina üretenlere ekmek oluyor ve gelir yaratıyor, o yüzden turuncu mucize dedik
Haberi Sesli Oku

Seferihisar'ın turuncu şenliği 22. kez başladı
 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde 2009 yılında yeniden başlattığı Seferihisar Mandalina Şenliği, 22. kez renkli görüntülerle başladı. Seferihisar Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde mandalina üreticileri için önemli projeler ortaya koyduklarını ifade eden ve Mandalina Şenliği'nin önemine vurgu yapan Başkan Tunç Soyer, “Küçücük mandalina sadece yiyenlere sağlık, gıda olmuyor. Aynı zamanda üretenlere ekmek, barınma, gıda, sağlık hizmetleri için gelir yaratıyor. Biz bu yüzden mandalinaya turuncu mucize dedik” dedi.



Seferihisar Belediye Başkanı olduğu dönemde Mandalina Şenliği'ni yeniden başlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçede düzenlenen şenliğin 22'ncisinin mutluluğuna ortak oldu. Mandalina işleme ve paketleme tesisi satın alan, coğrafi işaret kazandıran, vahşi sulamanın önüne geçen, jeotermal enerji ile kurutma tesisi kurarak mandalina kurusu yapılmasını sağlayan, mandalina kurusu ile dünyayı tanıştıran, ulusal ve uluslararası fuarlarda tanıtımına vesile olan Başkan Tunç Soyer, Seferihisarlılar tarafından ilgiyle karşılandı. Atatürk Halk Eğitim Merkezi önünden başlayan korteje Başkan Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer ile Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ile Fatma Yetişkin, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ile eşi Selma Eriş, eski CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Şükran Nurlu ile Ertuğrul Tu gay, Seferihisar Belediyesi Başkan Yardımcıları Yelda Celiloğlu ile Nuriye Hepterlikçi, CHP Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Vatandaşların da katılımıyla renkli görüntülerin oluştuğu kortej, Seferihisar Kapalı Pazar Yeri'nde sona erdi.



Soyer: “Mandalina ve üreticisine hak ettiği değeri verecek çalışmalar yaptık”
“Seferihisarlı kardeşlerim hepinizi özlemle, sevgiyle kucaklıyorum” diyerek sözlerine başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, mandalina bahçelerini hep hayranlıkla izlediğini söyledi. Mandalinanın bir mucize olduğunu söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Gerçekten aslında bir mucizedir. Bizler derya içinde olup deryayı bilmeden yaşayan balık misali yaşadığımız için bir kez daha hatırlatmak istedim. Bizler bu mucizeye ev sahipliği yapıyoruz. Küçücük mandalina sadece yiyenlere sağlık, gıda olmuyor. Aynı zamanda üretenlere ekmek, barınma, gıda, sağlık hizmetleri için gelir yaratıyor. Biz bu yüzden mandalinaya turuncu mucize dedik. Mandalinaya ve üreticisine hak ettiği değeri verecek çalışmalar yaptık” dedi.



Soyer, 2009'da mandalina için yapılan projeleri anlattı
2009 yılında Seferihisar Belediye Başkanlığı görevindeyken mandalinanın üreticiyi büyütmesi amacıyla yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Tunç Soyer, “İlk kez mandalina festivali yapmaya karar verdik. Bunun farkındalığını artırmak istiyorduk. Yaklaşık 40 yıl önce yapılmış bu topraklarda mandalina festivali, 2009'da tekrar başlattık. Çünkü 70 senedir bu topraklarda insanlar bununla yaşıyor. Önemini, anlamını daha iyi anlatmamız lazım dedik. Önce festivalle beraber İşleme ve Paketleme Tesisi satın alarak kurduğumuz Mandalina Birliği’nin kullanımına tahsis ettik, üreticimizle buluşturduk. Sonra coğrafi işaretini aldık, kuraklıkla mücadele için ilk tedbirleri alan belediye olduk. Barajdan gelen suyu, vahşi sulamayı akıllı sayaçlarla buluşturup hem daha adil ücretlendirme hem de daha sağlıklı kullanılmasını sağladık ülkemize örnek olduk.  Jeotermal enerji ile kurutma tesisi kurarak mandalina kurusu yapılmasını sağladık, mandalina kurusu ile dünyayı tanıştırdık. Ulusal ve uluslararası fuarlarda tanıtımını sağladık. Başka Bir Tarım Mümkün vizyonumuzun iki temel ilkesi olan iklim değişikliği yani kuraklık ve yoksullukla ilgili mücadelemizde bıkmadan çalışmaya devam ediyoruz. İşlenmesi, paketlenmesi veİşlenmesi, paketlenmesi ve Ar-Ge çalışmalarını sürdürdüğümüz mandalinayı bugün olduğu gibi yurt içi ile yurt dışı fuarlar ve festivallerle tanıtmaya, mandalinanın pazardaki payını artırmaya yönelik çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.



“Mandalina ile çok daha yüksek seviyede yaşam kalitesiyle yaşayabiliriz”
Kimsenin yatağa aç girmeyeceği bir coğrafya için çalıştıklarını söyleyen Başkan Soyer, “Biz şu mandalina ile çok daha yüksek seviyede yaşam kalitesiyle yaşayabiliriz. Bu memlekette tarım politikası çöktü, iflas etti. Her gün daha çok dışarıya bağlı olduğumuz, borçlandığımız, üreticinin  toprağından vazgeçtiği bir dönemden geçiyoruz. Bu bir kader değil. Tam tersine, bu bereketli topraklarda, olağanüstü iklim koşullarında, güzelim coğrafyada hiçkimse yatağa aç girmeyebilir, yoksulluk çekmeyebilir, işsiz olmayabilir. Göreceksiniz, çok az kaldı, sıkın dişinizi. Şahane bir memleket kuracağız” dedi.  



Yetişkin: “Tunç Başkanımız Seferihisar'ı marka haline getirdi”
Seferihisar'ın tarımsal üretimde dünyaya örnek gösterilen bir ilçe olduğunu, tohum merkezinden, üretici kooperatiflerine kadar her noktada çok ileride olduklarını söyleyen Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Seferihisar artık tarımsal üretimde dünyaya örnek gösterilen bir ilçe olmuştur. Tohum merkezinden, üretici kooperatiflerine kadar her noktada çok ilerideyiz. Tunç başkanımız 'başka bir tarım mümkün' vizyonu ile Seferihisar tarımını marka haline getirdi. Kendisi de burada iken tüm Seferihisar halkı adına bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. İyi ki varsınız başkanım, yaptığınız her şey için minnettarız” dedi ve Seferihisar halkının, esnafının ve çiftçilerin de fikirlerini ve desteğini alarak çalışmaya devam edeceklerini söyledi.



Kral ve kraliçe seçildi
Şenlik kapsamında her yıl olduğu gibi yine şenliğin kral ve kraliçesi seçildi. Nefise Topsakal kraliçe, Cenk Antep ise kral seçildi. Şenlikte ayrıca mandalina temalı hediyelik eşya yarışması ve mandalinalı yiyecek yarışması yapıldı. Bölgenin en iyi mandalinaları da şenliğe özel yarışmada “En iyi en lezzetli mandalina” seçilebilmek için kıyasıya yarıştı. Şenlikte ünlü sanatçı Mehmet Erdem de çok sevilen şarkıları ile Seferihisarlılara konser verdi.


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Anahtar Kelimeler:

Anamur Belediyesi'nden Sosyal Belediyecilikte Öncü Adım: Kent Lokantası Çok Yakında Açılıyor!

Gülnar’da Nar Ekşisinin Kadınların El Emeği ile Yoğurulmuş Doğal Yolculuğu

Defîne Avcıları Suçüstü Yakalandı: 4 Şüpheli Gözaltında!

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL “HAYIRLI GÜNLER KOMŞUM” ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

Büyükşehir'den Kapsamlı Asfaltlama Atağı

Üretici Anamur Muzu İçin Koruma Kalkanı' İstiyor, Bakan Takipçisiyiz diyor

​Fırtınanın Vurduğu Bozyazı'da Muz Serası Kül Oldu

Güneş Sistemi Yanında Yıldız Patladı

Dağdaki Ceylan ile Kurdun İlginç Sohbeti: Doğanın Kalbinde Saklı Bilgelik

Kalp Sağlığını Korumak İçin Bilimsel Temelli Öneriler: Uzmanlar Uyarıyor

Yeni Neslin Yaşama Bakışı ve Değişen İnsan Modeli

Yaşam Döngüsünün Gizemi: Doğanın Kendini Sürekli Yenileyen Bilimsel Düzeni

Deniz Hareketlerinin Sırları Çözülüyor: Küresel İklim İçin Kritik Veriler Ortaya Çıktı

Asteroitlerin Gizemli Yolculuğu: Bilimin Uzaya Açılan Penceresi

Aklın Gücü: İnsan Zihninin Bilimsel Temelleri ve Sınırları

Kızılay Anamur Şubesi, Üstün Kan Bağışçılarına Altın, Gümüş ve Bronz Madalyalarını Törenle Takdim Etti

AGF'de Gaye Coşkun Güven Tazeledi

U-16lı Sporcularımızdan 20 Şehidimiz için Anlamlı Pankart

Erkek Gizli Topuk Ayakkabı

MHP’Lİ UYSAL’DAN TBMM’DE ÖĞRENCİ AFFI ÇAĞRISI: “4 MİLYON GENÇ UMUT BEKLİYOR”

Ticaret Bakanlığı'nda Bölgesel Üretici İstişaresi: Hükümet Üreticinin Yanında

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Yerli Muz ve Çilek Üreticilerinin Sorunlarını Dinledi

BALSÜT SONDAJ’DAN GÜLNAR’DA BİR İLK: KAYALI ZEMİNLERDE HAVALI SONDAJ DÖNEMİ BAŞLADI

Haşere İlaçlama Nedir ve Neden Gereklidir?

Kaymakam Duru, “Geleceğe Nefes” Etkinliğinde Fidan Dikerek Anamur’un Yeşiline Umut Oldu

Anamur’da 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde Duygu Dolu Anlar Yaşandı

Kurumsal Firmalar İçin Promosyon Toptan Çanta Çözümleri

Uysal: “Mersin Ekonomisi Türkiye’nin Lokomotifidir

Kaymakam Kemal DURU’nun 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı

Halim Altınışık'tan Stratejik Bir Vizyon Rüzgârlı Burun Anamur

Yükleniyor

Anamur Belediyesi'nden Sosyal Belediyecilikte Öncü Adım: Kent Lokantası Çok Yakında Açılıyor!

Gülnar’da Nar Ekşisinin Kadınların El Emeği ile Yoğurulmuş Doğal Yolculuğu

Defîne Avcıları Suçüstü Yakalandı: 4 Şüpheli Gözaltında!

Büyükşehir'den Kapsamlı Asfaltlama Atağı

AGF'de Gaye Coşkun Güven Tazeledi

Kaymakam Duru, “Geleceğe Nefes” Etkinliğinde Fidan Dikerek Anamur’un Yeşiline Umut Oldu

Mersin Büyükşehir’den Lösemili Çocuklara Moral Desteği

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ISO 10002 Belgesiyle Vatandaş Memnuniyetinde Zirvede

Bozyazı’da Hortum Seraları Vurdu: Üreticiler Sabahı Zararla Karşıladı

Muhtar Bolluk 'Bozyazı Dereköyü’ne Yeni Mezarlık Hizmeti İçin İlk Kazmayı Vurduk'

Uysal: “Mersin Ekonomisi Türkiye’nin Lokomotifidir

HP’de İmamoğlu Sonrası Ankette Dikkat Çeken İsim: Vahap Seçer Yükselişte

İYİ Parti Anamur'da Delege Seçimleri Tamamlandı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Kurtulmuş–Kavelaşvili Meclis Görüşmesi

İlçe Başkanlığına Adaylığını açıklayan CHP'li Mutlu “Bu yol Atatürk’ün yolu” Sözleri ile Anlamlandırdı

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

U-16lı Sporcularımızdan 20 Şehidimiz için Anlamlı Pankart

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

İlk Satışınızı İnternetten Yapmanın Püf Noktaları

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Türkiye Chengdu’da İki Süper Madalya

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.