Tüm Türkiye’de 77 bin okulda ‘ertemiz Yarınlar Okullardan Başlıyor

Tüm Türkiye’de 77 bin okulda ‘ertemiz Yarınlar Okullardan Başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın teşrifleriyle, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk tarafından imzalanan protokol ile “Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar Pro

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın teşrifleriyle, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk tarafından imzalanan protokol ile “Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar Projesi” hayata geçiriliyor. Ankara Yenimahalle OSTİM İlkokulu’nda gerçekleşen törenle duyurulan proje ile 81 ildeki Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm resmi okullarda ana sınıfından lise son sınıfa kadar tüm öğrencilerde temizlik ve hijyen bilinci oluşturmak, kalıcı davranış değişikliği sağlamak ve sağlıklı bir nesil yetiştirmek amaçlanıyor. 

 

OPET, hijyen konusundaki farkındalığı artırma hedefi ile yürüttüğü projelerini geliştirmeye ve ileriye taşımaya devam ediyor. Özellikle pandemi döneminde önemi daha iyi anlaşılan “Temiz Tuvalet Kampanyası” ile 22 yıldır temizlik ve hijyen kavramının önemine yönelik çalışmalar yürüten OPET, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile “Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar Projesi”ni hayata geçiriyor. Ana sınıfından lise son sınıfa kadar farklı eğitim modüllerini içeren proje ile öğrencilerde temizlik ve hijyen konularında farkındalığı artırmak, hijyen eğitimleri ile oluşan davranışların günlük yaşama taşınması ve sağlıklı bir nesil yetiştirilmesi hedefleniyor.  “Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar Projesi”nin ana hedef kitlesi 81 ilde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm resmi okullarda öğrenim gören öğrencilerden oluşuyor. Proje içeriğinde, kişisel hijyenden, tuvalet kullanımına, çevre temizliğinden ortamda doğru hijyen sağlanmasına kadar temizlik ve hijyenin hayatın her alanındaki yeri ve önemi yer alıyor. Çocuk ve gençleri hijyen ve temizlik konusunda bilinçlendirmek üzere, Türkiye genelinde 77 bin okulda her kademe ve düzeyde görev yapan öğretmenlere Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden videolu eğitim modülleri hazırlanıyor. Aynı zamanda sınıf öğretmenleri tarafından hayata geçirilecek  “İyi Uygulama Örnekleri” ile okul yönetimleri, okul aile birlikleri, öğretmenler, okul temizlik görevlileri ve velilerde  farkındalığı artırmak üzere çalışmalar planlanıyor. 

 

“Temizlik bilincinin, çocukların akademik başarısında doğrudan etkisi var”

“Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar Projesi”nin basın toplantısı, 8 Kasım 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk’ün katılımıyla Ankara OSTİM İlkokulu’nda gerçekleştirildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, temizlik bilincinin, çocukların akademik başarısında doğrudan etkisi olduğunu belirterek "Dünyanın tecrübe ettiği en büyük salgınlardan biri olan Kovid-19 salgını, temizlik farkındalığının hayati önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Bağışıklık sistemi, enfeksiyon, bulaşıcı hastalıklar gibi birçok başlık hayatımızın ana gündemi haline geldi. Ve bu büyük felaketle mücadelede, temizliğin, birçok hastalık için en önemli önleyici tedbir olduğunu hep birlikte tecrübe ettik. Şu bir gerçek ki çocuklar, okul ortamında birçok kişiyle etkileşime giriyorlar. Bilhassa küçük çocuklar, olgunlaşmamış bağışıklık sistemleri nedeniyle enfeksiyon ve bulaşıcı hastalıklara karşı daha savunmasızlar. Bir araştırmaya göre, bulaşıcı hastalıklar her yıl tüm dünyada öğrencilerin önemli sayıda gün okula devamsızlığına neden oluyor. Oysa çok basit gibi görünen el yıkama alışkanlığı bile okula devamsızlığı yüzde 54 oranında azaltıyor. Dolayısıyla temizlik bilincinin, çocuklarımızın akademik başarısında doğrudan etkisi olduğu bir gerçek. Bunun ötesinde, temizliğin bir alışkanlık haline gelmesi, sadece öğrencinin değil büyük resimde toplum sağlığının korunmasında da önemli bir rol oynuyor. Yaşam kalitesi herkes için yükselirken daha sağlıklı nesiller yetişiyor. Hem kişisel hem de genel temizlik konusunda dikkatli insanların gündelik pratikleri, birçok hastalığı kendiliğinden önlüyor. İşte, 'Temiz Yarınlar Okullardan Başlar' kampanyası da bu gerçekler ışığında düzenlendi. Bu kampanyanın bilhassa temizlik kültürü adına önemli bir kazanım olacağına inanıyorum" dedi.

 

Bakan Mahmut Özer toplantıda yaptığı konuşmada, “Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar Projesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleşecek. Proje sadece tüm okullardaki tuvaletlerin gözden geçirilmesi projesi değildir. Bu proje, okulların tüm ortamlarının temiz ve hijyen kurallarına uygun ama aynı zamanda tasarrufla, çevre bilinciyle yeniden dizayn edileceği çok önemli bir projedir” dedi. Bakan Özer altı ay içinde 57 bin 108 okulun tamamını elden geçireceklerini belirtti. 

 

“HİJYEN BİLİNCİNİ ÇOCUKLARIMIZ ARACILIĞIYLA TOPLUMUN TÜM KESIMLERINE TAŞIYACAĞIZ”

OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi, projenin fikir lideri ve mimarı Nurten Öztürk konuşmasında “Hijyen bilinci, toplumlar için “olmazsa olmaz” bir unsur” dedi. OPET’in, kuruluşundan bu yana sosyal sorumluluk projeleri ile topluma değer kattığını vurgulayan Öztürk, “OPET olarak, ürün ve hizmetlerimizin yanı sıra topluma, doğaya faydalı projeler geliştirmek ve uygulamak bizim için çok önemli. Her biri toplumu kucaklayan, ihtiyaçların çözümüne yönelik, geçmişimize, tarihi değerlerimize, hem yaşadığımız ana hem de geleceğe yönelik kapsayıcı ve sürdürülebilir sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmek bizim bu ülkeye borcumuz… Özellikle hijyen konusunda attığımız adımlarla sektörümüzde ciddi bir fark yarattık. 22 yıldır sürdürdüğümüz ve bugüne kadar 10 milyondan fazla insanımıza eğitim verdiğimiz Temiz Tuvalet Kampanyası ve geçtiğimiz yıl yine Bakanlığımız iş birliğinde yürüttüğümüz İşimiz Temiz Projesi ile rol model olduk. Yalnız sektörümüzle de kalmadık, temizlik ve hijyen konusunda toplumumuzun gelişimine katkı sağlamaya çalıştık. “Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar” adını verdiğimiz bu proje ile çabamızı daha ileriye taşıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız ile el ele vererek tüm Türkiye’de 77 binden fazla okulda öğrenim gören tüm çocuklarımızın hijyen bilincini hayatlarının bir parçası haline getirmesi, bu bakış açısının toplumun tüm kesimlerine ve geleceğe taşınması en büyük arzumuz. Biz “sevmenin korumak” olduğuna inanıyoruz.  Bu yolda, bizim gibi düşünen herkese kucak açıyoruz ve ülkemiz için insanımız için var gücümüzü ortaya koyuyoruz” ifadelerini kullandı. Öztürk sözlerini, “Daha bilinçli ve sağlıklı bir neslin temellerini attığımız bu özel günü bizlerle paylaştığınız için önce Türk toplumu, ardından şahsım ve şirketimiz adına gönülden teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde tamamladı.


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Air India'ya Ait Boeing 787 Dreamliner Ahmedabad'da Düştü: 240'tan Fazla Kişi Hayatını Kaybetti

Air India Boeing 787 Kazası—En Az 30 Ölü

Başkan Durmuş Deniz: "Bayram Kültürünü Yaşatmaya Kararlıyız"

Başkan Deniz; "Memurumuzu Enflasyona Ezdirmedik"

Kurban Bayramınız Kutlu Olsun

Büyükşehir Belediyesi Anamur ve Bozyazı’da Yol Konforunu Artırıyor

Z Kuşağı Argo Terimleri ve TikTok Trendleri Sosyal Medyada Gündemi Sarstı!

Müftü Fidan, Engelli Bireylerle Buluştu

AGC, AGF’nin 12. Üyesi Oldu 

AGF’li Gazeteciler Anamur’a Hayran Kaldı 

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

YÜCELEN EĞİTİM VAKFI AKKUYU NÜKLEER SANTRAL EĞİTİM PROTOKOLÜ DEVREYE GİRDİ

Gençlik ve Spor Bayramını Uluslararası Robot Yazılım Ödülü İle Taçlandırdı

muz üreticisi, fiyat adaletsizliği, kooperatifleşme

Anamur’da Minik Yürekler Kur’an ile Buluştu

Ünal AN Kitabını, Yarın Anamur Çözüm Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzalıyor

Ünal AN Kitabını Anamur Final Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzaladı

Anamur Ortaokulu Kermes Gelirlerinin 100 Bin Lirasını Kuzeyhan’a Bağışladı

Çözüm Akademi Öğrencisi Miray Batkı, FIRST Robotics Dünya Şampiyonasında Türkiye'yi Gururlandırdı!

Türkiye'nin Yükselen Hosting Markası Verigom

Air India'ya Ait Boeing 787 Dreamliner Ahmedabad'da Düştü: 240'tan Fazla Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail’den İran’a "Rising Lion" Operasyonu: Nükleer ve Askeri Hedeflere Hava Saldırısı 6 Karar Komutanı Öldürüldü

Anamur TSO’dan Mersin Ekonomi Zirvesi'ne Katılım: Anamur'un Sorunları Gündeme Taşındı

Air India Boeing 787 Kazası—En Az 30 Ölü

San Antonio’daki Aşırı Yağış ve Sel: 4 Kişi Hayatını Kaybetti

Graz, Avusturya’daki Okul Saldırısı—Milli Yasa Devam Ediyor

ABD—İran Nükleer Görüşmeleri Yeniden Başlıyor

ABD Ordusunun 250. Kuruluş Yıldönümü Geçit Töreni Planlanıyor

Meteoroloji Uyarısı: Britanya’da Altıncı Fırtına Alarmı

Amerika Borsalarında Soft Düşüş, Boeing Kaybı

ABD’den Taliban’a Maruz Kalan Afganlara Göçmen Belirlemesi

NYT Connections Bulmacasında #732 Çözümü Açıklandı

2025 Film Festivalleri Takvimi Açıklandı

Türkiye–Azerbaycan “Atatürk 2025” Tatbikatı Nahçıvan'da Başladı

Marmara’da Sismik Hareketlilik Tedirgin Ediyor

Resmi Gazete'de Yapı Denetimi Yönetmeliğinde Yenilik

IAEA İran’a Cevap Niteliğinde Sert Bildiri Yayımladı

Orta Doğu’daki Tansiyon Piyasalara Yansıdı

Air India Uçağı Ahmedabad'da Düştü: Bilanço Ağır

Graz, Avusturya’daki Okul Katliamı Milli Yas İlan Edildi

NATO Zirvesi Roma’da Toplandı: “Savunma Harcamaları Artmalı”

Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü: Küresel Bilinç

Dünya Kupası Dart Turnuvası Frankfurt’ta Başladı

Air India Uçağı Ahmedabad’da Binaya Çarptı

Los Angeles’ta Göçmen Karşıtı Protestolar Tırmanıyor

ESA’nın Solar Orbiter Misyonu Güney Güneş Kutbunu İlk Kez Gördü

Japonya’nın Tottori Karpuzu Başkent’te Tanıtıldı

Osaka Expo’sunda Finlandiya Günü Kutlamaları

Çin Uçak Gemisi Fujian Sarı Deniz’de Tatbikata Çıktı

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.