• BIST 100

    10080,35%1,33
  • DOLAR

    39,81% 0,01
  • EURO

    46,89% -0,13
  • GRAM ALTIN

    4276,55% 1,16
  • Ç. ALTIN

    6852,92% 3,13

Tugay’dan Stada Özel Proje

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, konuk olduğu bir televizyon programında mimar tarafından muvafakat belgesi verilmemesi nedeniyle yapımına başlanamayan stat ile ilgili özel proje hazırladığını açıkladı.

GÜNCEL 7.09.2022 09:11:27 423
Tugay’dan Stada Özel Proje
Haberi Sesli Oku

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, konuk olduğu bir televizyon programında mimar tarafından muvafakat belgesi verilmemesi nedeniyle yapımına başlanamayan stat ile ilgili özel proje hazırladığını açıkladı. Kısa bir süre içinde tamamlanacak projenin görsellerini de ilk kez paylaşan Tugay, “Zübeyde Hanım Stadı’nın uygulamalı projesini neredeyse tamamladık. Boşa zaman geçirmiyoruz. Yarın öbür gün bakanlığın önüne uygulama projelerini koyacağız ve ‘mimarın muvafakatını istiyoruz’ diyeceğiz, o zaman ne diyecekler göreceğiz” dedi.

 
ZÜBEYDE HANIM STADI OLACAK

Göreve geldikten sonra stat projesine hep destek verdiğini ve karşı çıkmadığını anlatan Cemil Tugay şunları söyledi: “Stadın adı tartışmasız Karşıyaka Zübeyde Hanım Stadyumu olacak. Bilindiği gibi Gençlik ve Spor Bakanlığı, statla ilgili tahsisi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yapacaktı. Ancak stadın uygulama projesinin çizilmediğini, bakanlık tarafından avan proje gönderildiğini gördük. Sonra şunu öğrendik. TOKİ bir avan proje hazırlıyor, müteahhitlere veriyormuş ve diyormuş ki ‘kabaca böyle bir fiyat tutar.’ Müteahhitler alıyormuş projeyi daha sonra bir fiyat veriyorlarmış devlete. Uygulama projelerini de müteahhit firmalara yaptırıyorlarmış. Ama belediyelerin böyle bir çalışma şekli yok. Burada Sayıştay zaten sorun çıkarır. Bu şunu gösteriyor; göstermelik bir iş yapılmış, samimi bir iş yapılmamış. İşin en acı tarafı şu, belediye başkanı olduğum günlerde birileri dediler ki ‘ruhsatsız olarak bu betonu döktük, ruhsatsız çünkü ruhsat almak için imar affına başvurduk, para ödedik.’ Bu olay ile birlikte avan projeyi yapan mimar orada hak sahibi, ondan başka hiç kimse yasal olarak oranın projesini çizemiyor, o hakkından vazgeçmedikçe başka birisine bu projeyi yaptıramazsınız. Olayın kilitlendiği nokta burası.”

 

“İYİ NİYET GÖRMÜYORUM”
Tugay sözlerini şöyle sürdürdü: “TOKİ’nin bulduğu mimar beyefendi, Büyükşehir Belediyesi’ne e-mail yoluyla bir teklif göndermiş. 2021 yılı Aralık ayında 8 milyon liralık bir bedel istemiş. Bu resmi bilgi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise, ‘Biz projeyi uygun fiyata hatta ücretsiz yaptırabiliriz. Neden 8 milyon lira verelim?’ Haklılar. ‘Mimar muvafakat belgesi versin, tahsisimizi alalım, bu süreci ilerletelim’ dediler. Ben de bunu pek çok ortamda dile getirerek, direkt mesaj göndererek, resmi yazılar yazarak bu şekilde mimarın muvafakat belgesini beklediğimizi söyledim. Ondan sonra Büyükşehir Belediyesi’nin tahsisi alacağını söyledik. Ama şu ana kadar muhatap bulamadık. Hiçbir şekilde cevap vermeyen bir bakanlık gördük. İnsanlar çıkıyor hala ‘geçmişte CHP’li belediyeler engel oldu, onlar yüzünden bu stat durdu’ gibi 8 yıl önceyi anlatıyorlar bize. Bugünden bahsedelim. Şu an yetki tamamen bakanlıkta, bakanlığın stadı yapmasında şu an hiçbir engel yok. Bir engel varmış gibi anlatılmasına gerek yok. Artık burada ben iyi niyet görmüyorum. Yıllardır bence Karşıyaka’yı böyle aldatıyorlar. 2014 seçimlerinde alelacele biz burada stat yapacağız diye yıktıktan sonra plan projesini hazırlamadan insanların muhtemelen oylarını almaya çalıştılar, sonraki süreçte de maalesef bizim eski belediye başkanlarımız kişisel tavırlarıyla orada stat yapımına karşı çıktıkları için onların eline malzeme verdiler, o malzemeyi doya doya kullandılar. Şu anda hiçbir belediye onlara engel olmuyor. Ne mahkeme kaldı, ne itiraz eden belediye kaldı. Buyurun yapın, elinizi kolunuzu tutan yok ki. ‘Paramız yok yapamıyoruz’ dediler buna da saygı duyduk, ama bu mimarın muvafakatını vermemek nedir?”

 

14 BİN KAPASİTELİ
Stat projesinin 3 tribünlü yapılabildiğini aktaran Tugay şöyle devam etti: “Bazı odaklar insanların kafasını karıştırmak için yalanlar uyduruyorlar ve güvensizlik yaratmaya çalışıyorlar. Stat da 3 bin kişilik değil, 14 bin civarında bir seyirci kapasitesi olacak. Seyirci kapasitesinde azalma yok. Burada kaçırılmamasını dilediğim bir şey var. Avrupa Gençler U-18 Basketbol Şampiyonası İzmir’de yapıldı, iki sahada oynandı biri Bornova, biri de Karşıyaka Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda. Herhangi bir maça geldiyseniz, salon inanılmaz doluydu, binlerce insan dışarıda kaldı. Acı olan şey şu; 2005 yılından beri ilk defa 17 yıl sonra bir uluslararası organizasyonu İzmir’e verdiler. Avrupa’da final oynamış bir basketbol takımına sahip kente ilk defa böyle bir organizasyon verdiler. Bu kadar haksızlığa uğramış bir ilçe. Karşıyaka bugün Süper Lig’de oynayan birçok takımdan daha fazla taraftarı ve destekçisi olan bir kulüp. Hepimiz biliyoruz bunu. Kocaman 50 bin kişilik statlarda boş tribünlere, ruhsuz cansız maçlar oynatıyorlar. Bu şekilde mi bu ülkede sporu kalkındıracağız? Bu sene Alsancak’ta takım inşallah çok güzel maçlar çıkaracak, taraftarlarımız orada yer alacak. 3. lig, 3. lig olalı görmediği bir heyecanı ve desteği bu sene görecek. İnsanlar engellemeye çalışsalar da başaramayacaklar. Karşıyaka’nın içindeki o spor ruhunu yok edemezler. İnsanlar doğdukları anda sporun içine doğuyorlar. Ufacık çocuklar ‘Kaf sin kaf’ diye bağırarak maçtan önce sokaklarda geziyor, bunlar hep var olacak yok edemeyecekler. Karşıyaka’ya hakkını verin, engel olmayın.”


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Anahtar Kelimeler:

Toroslar Sağlık Mahallesi'nde gece bir oto yıkamacıda çalışır halde bırakılan araçtan sızan gaz nedeniyle 4 genç ve bir köpek zehirlenerek yaşamını yitirdi. 

Cumhuriyet Savcılığı Koordinasyonunda 21 Noktada Mobil Operasyon

Gülnar’da Metruk Evde Yangın Paniği

Sevilla Zirvesi'nde Yoksulluk ve İklim Krizi: Sevilla Taahhüdü Açıklandı

Brent Petrol 66 Dolara Yükseldi: Akaryakıtta Yeni Zam ve İndirim Beklentisi

Beştepe Kabinesi Erdoğan Başkanlığında Toplandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİM 32. Genel Kurulu’nda

İç mimarla çalışmak size ne kazandırır İstanbul’daki projelerden gerçek örnekler

BÜYÜKŞEHİR GÜLNAR’DA 105 BİN DOMATES FİDESİ DAĞITTI

Anamur, Aydıncık ve Bozyazı’da Sıcaklık 39 Dereceyi Aştı, Vatandaşlara Kritik Yangın Uyarısı

Yerli Otomobil TOGG T10X’e Kur Zammı: Fiyatlar %8 Arttı

Otomobil, Çöp Kamyonuna Çarptı 1 İşçi Öldü, 4 Yaralı

Dereköyü Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Genel Kurulda Güven Tazeledi

Anamur ve Bozyazı’da Orman Yangını Riski En Üst Seviyeye Çıktı

Yeni Ekonomi Paketi Açıklandı: Memur ve Emekliye Ek Zam Sinyali.

ABD'de Yapay Zeka Yasası Onaylandı:

Kızılay'dan Bozyazı Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ali Öztaş’a Teşekkür Ziyareti

ABD Senatosu’ndan İran Operasyonlarına Tepki: Kongreyi Bilgilendirmeme Krizi

Kızılay’dan Bozyazı Müftüsü’ne Anlamlı Ziyaret

İran IAEA İle İşbirliğini Askıya Aldı

İran'dan Katar’daki ABD Üssüne Füze Saldırısı

ABD ve İsrail’den İran’a Eş Zamanlı Saldırı: Nükleer Tesisler Hedefte

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Müftü Fidan Yayla Camilerinde Sorunları Yerinde Tespit Etti

Anamur Yaylalarında Vaaz ve İrşat Programları Yoğun İlgi Görüyor

Anamur Polisi Uyardı: Boğulmalara Karşı Kurallara Uyun, Önce Can Güvenliği!

Valilikten Yaz sezonunda Mangal Yasağı

Gaziantep’te kaçak kazıya 5 gözaltı: Nurdağı’nda jandarma operasyonu

Gaziantep'te 58 MW Güneş Enerji Santrali Kuruluyor: Şehitkamil'de Dev Enerji Hamlesi

Gaziantep Fıstık Ezmesi Avrupa Yolcusu: AB'den Coğrafi İşaret Tescili Aldı

Yükleniyor

Toroslar Sağlık Mahallesi'nde gece bir oto yıkamacıda çalışır halde bırakılan araçtan sızan gaz nedeniyle 4 genç ve bir köpek zehirlenerek yaşamını yitirdi. 

Cumhuriyet Savcılığı Koordinasyonunda 21 Noktada Mobil Operasyon

Gülnar’da Metruk Evde Yangın Paniği

Beştepe Kabinesi Erdoğan Başkanlığında Toplandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİM 32. Genel Kurulu’nda

BÜYÜKŞEHİR GÜLNAR’DA 105 BİN DOMATES FİDESİ DAĞITTI

Anamur, Aydıncık ve Bozyazı’da Sıcaklık 39 Dereceyi Aştı, Vatandaşlara Kritik Yangın Uyarısı

Otomobil, Çöp Kamyonuna Çarptı 1 İşçi Öldü, 4 Yaralı

Dereköyü Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Genel Kurulda Güven Tazeledi

Anamur ve Bozyazı’da Orman Yangını Riski En Üst Seviyeye Çıktı

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

Durmuş Yılmaz Yeniden Denetim Kurulunda: Özel Eğitim İçin 16 Yıllık Mücadele Sürüyor

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

YÜCELEN EĞİTİM VAKFI AKKUYU NÜKLEER SANTRAL EĞİTİM PROTOKOLÜ DEVREYE GİRDİ

Gençlik ve Spor Bayramını Uluslararası Robot Yazılım Ödülü İle Taçlandırdı

muz üreticisi, fiyat adaletsizliği, kooperatifleşme

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.