Tarih: 19.08.2022 17:08

Çin Dışişleri: ″Çin-Afrika işbirliği daha da gelişecek″

Facebook Twitter Linked-in

Çin Dışişleri Bakanlığı, Çin ve Afrika ülkelerinin birlikte hareket ederek yeni çağda Çin-Afrika ortak kader topluluğunu kuracağını açıkladı.

8. Çin-Afrika İş Birliği Forumu (FOCAC) Bakanlar Konferansı’nda elde edilen sonuçların izlenmesine dair Koordinatörler Toplantısı, dün video konferans yöntemiyle düzenlendi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, bugün düzenlenen basın toplantısında, koordinatörlerin dostça ve verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Çinli sözcü, iki tarafın Çin-Afrika dostluk işbirliğinin derinleşmesinde fikir birliğine vardığına işaret etti.

Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi’nin toplantıda ortaya koyduğu önerilere de değinen sözcü, “Bakan Wang, Çin ve Afrika’nın birlikte hareket ederek yeni çağda Çin-Afrika kader topluluğunu kurmasına dair önerilerde bulundu. İki tarafın gerçekçi ve samimi bir tutumla birlik ve dayanışmayı güçlendirmesi gerektiğini dile getiren Wang, ortak kalkınma, bağımsızlık, bölgesel barışı güçlendirme, geleneksel dostluğu sürdürme, halklar arası iletişimi pekiştirme, dışa açılma ve ortak kazanç konularına vurgu yaptı. Wang, ayrıca uluslararası toplumun Afirka ile işbirliğini sağlıklı şekilde güçlendirmesi gerektiğinin de altını çizdi.” dedi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —