• BIST 100

    9700,17%-0,48
  • DOLAR

    38,77% 0,00
  • EURO

    43,34% 0,74
  • GRAM ALTIN

    4045,82% 0,27
  • Ç. ALTIN

    6535,31% -0,12

TSB Yönetim Kurulu Kahramanmaraş'ı ziyaret etti

Afet bölgesindeki çalışmalarını ilk günden itibaren kesintisiz sürdüren sigorta sektörünün çatı kuruluşu Türkiye Sigorta Birliği (TSB)’nin Yönetim Kurulu Kahramanmaraş’taydı. Bölgedeki sanayicilerle bir araya gelen TSB Yönetimi h

GÜNCEL 12.04.2023 11:11:21 691
TSB Yönetim Kurulu Kahramanmaraş'ı ziyaret etti
Haberi Sesli Oku

Afet bölgesindeki çalışmalarını ilk günden itibaren kesintisiz sürdüren sigorta sektörünün çatı kuruluşu Türkiye Sigorta Birliği (TSB)’nin Yönetim Kurulu Kahramanmaraş’taydı. Bölgedeki sanayicilerle bir araya gelen TSB Yönetimi hem sektörün çalışmaları hakkında bilgi verdi hem de depremzedelerin sorularını yanıtladı.

 “Sigorta Kıymet Bilmektir” anlayışıyla çalışan Türkiye Sigorta Birliği (TSB), depremin ilk günlerinden itibaren bölgeye düzenlediği ziyaretlerini Kahramanmaraş’taki sanayicilerle bir araya gelerek sürdürdü.

TSB Başkanı Atilla Benli ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla düzenlenen ziyarette önce Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesi’ne gidildi. Buradaki incelemeler ve görüşmelerin ardından Heyet, TOBB ve TSB iş birliğinde düzenlenen “Deprem Sonrası Analiz Toplantısı”na katılarak bölgedeki sanayicilerle istişare imkânı buldu. 

Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu, Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez’in de katıldığı toplantıda konuşan Başkan Benli, deprem sonrasında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Sigorta sektörünün afet yönetimi içinde çok merkezi bir noktada konumlandığının altını çizen TSB Başkanı, “Yaraları hızlıca sarmak ve bölgenin ekonomik sürdürülebilirliğini sağlamak için aralıksız çalışıyoruz” dedi.

Benli, deprem bölgesindeki ticari hayatın bir an önce normale dönmesi gerektiğinin bilinciyle hareket ettiklerinin altını çizerek şöyle devam etti: “Ticari işletmeler ve sanayi tesislerimizde depremin neden olduğu hasarları hızla tespit eden sektörümüz, vakit kaybetmeden başladığı avans ödemeleriyle, bir nebze de olsa, bölgedeki iş dünyasının yanında olmaya çalışıyor. Sigorta şirketleri olarak hasar sürecinin hızlandırılmasından, çağrı merkezlerinde depremden zarar görenlere ayrı hatların açılmasına ve bölgede hasar iletişim merkezlerinin kurulmasına kadar bir dizi önlem aldık ve almaya devam ediyoruz.” 

 “Deprem hasarları için 5,4 milyar hasar ödemesi yaptık”

              Sektörün, Haziran 2023 sonu itibarıyla bireysel ve ticariler dâhil, yüzde 95 oranında tüm hasarların ödemesini yapacak hâle geleceğini ön gördüklerini belirten Benli, deprem sonrası oluşan 36 bin hasar dosyasına ilişkin operasyonların tamamlandığını hatırlattı. TSB Başkanı, “İlk tespitte özel sektör sigortalılarına toplamda 76 milyar lira hasar ödemesi yapılacağını hesapladık. Bunun yaklaşık 5,4 milyarı da ödenmiş durumda” dedi.

Son iki ay içinde afet bölgesine beş kez ziyaret eden Atilla Benli sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte büyük bir hassasiyetle çalışıyor, bölgedeki sorunların en hızlı biçimde çözülmesi için üzerimize düşen ne varsa yerine getirmek için çabalıyoruz. Bölge ziyaretlerimizi sürdürüyor, böylece gelinen noktayı ve varsa eksiklikleri bir an önce yerinde tespit etmeye, çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bundan sonra da gerek sahadaki gerek geri plandaki faaliyetlerimizle depremzedelerimizle yan yana olmayı sürdüreceğiz. Sigorta, kara gün dostudur; bizler böyle günler için varız.”

Deprem bölgesindeki Bireysel Emeklilik Sistemi’nin (BES) ve Otomatik Katılım Sistemi (OKS) hakkında bilgiler paylaşan TSB Başkan Yardımcısı Taylan Türkölmez şu açıklamalarda bulundu: “Bölgenin kalkınması ve yeniden iş hayatına dönmesi için önümüzde uzun bir yol var. Bizler de bu konuda bölgemizi yalnız bırakmayacak, en etkin çözümleri ve önerileri sunmaya devam edeceğiz. 14 milyon nüfuslu deprem bölgesinde BES ve OKS katılımcı sayımız 1 milyon 300 bin ve 30 milyara yakın fon büyüklüğümüz var. Toplam BES büyüklüğü içinde deprem bölgesinin payı yüzde 10 civarında. Oysa böyle bir afet zamanında BES’teki birikimlerimiz bir dayanak olabiliyor. Bu rakamlar bize sigortalılık oranında daha gidecek çok yolumuz olduğunu anlatıyor.”

Eksik sigorta, eksik tazminat demek

TSB Başkan Yardımcısı Uğur Gülen ise konut ve iş yerlerine ilişkin konuştu. Poliçede gösterilen sigorta bedelinin hasar anındaki sigorta değerinden daha düşük olması anlamına gelen ‘eksik sigorta’ konusuna da değinen Gülen şunları vurguladı: “Deprem, hepimizi ne kadar hazır olduğumuz konusunda düşünmeye sevk etti. Buradan çıkardığımız derslerle geleceğe en iyi şekilde hazırlanmalıyız. Konutta yüzde 20, iş yerindeyse biraz daha üstünde olan sigortalılık oranlarını bugünden itibaren yukarılara taşımalı, teminatın eksik olmamasına büyük önem vermeliyiz. İncelemelerimizde tespit ettik ki birçok sigorta poliçesi, düşük prim ödemek uğruna, eksik düzenlenmiş. Depremin bu problemleri ortaya çıkarması, sektörün karşı karşıya kaldığı problemleri düzeltmesi açısından son derece önemli.” 

Deprem bölgesindeki kasko oranlarına ilişkin önemli bilgiler aktaran TSB Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Yaşar şunları ifade etti: “Türkiye genelinde kasko oranlarının yüzde 25, bu oranların deprem bölgesinde ise yüzde 17’ler civarında olduğunu görüyoruz. Toplam 3 milyon 150 bin aracın sadece 439 bini sigortalı. Depremin etkili olduğu Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman gibi illerimizde bu oranın daha da düştüğünü tespit ettik. Bu bilgiler ışığında değerlendirdiğimizde 5 milyar TL’lik bir kasko ödemesi yapacağımızı öngörüyoruz. Bugüne kadar 600 milyon TL’lik bir ödemeyi sigorta şirketlerimiz vasıtasıyla yaptık.”

Afet bölgesindeki hayat sigortalılık oranları hakkında bilgi veren TSB Yönetim Kurulu üyesi Cemal Kişmir şu şekilde konuştu: “Deprem felaketini yaşan illerimize baktığımızda yüzde 25’lik bir hayat sigortalılık oranı tespit ettik. Bu orandan banka sigortacılığını çıkarttığımızda, oran yüzde 80’lere varan düşüş yaşıyor. O yüzden banka sigortacılığı son derece önemli, aldığımız kredilerle birlikte sigorta yaptırmayı kesinlikle ihmal etmemeliyiz. Bölge özelinde banka üzerinden yaptırılan sigortaların çok büyük teminat ve hasar ödemeleri yaptığını görüyoruz. Bugüne kadar 27 bin hasar başvurusu aldık. Bu da 1 milyar TL’lik bir hasar ödemesi yapacağız anlamına geliyor.” 

Türkiye sigorta sektörünün her türlü afete hazırlıklı olduğunu hatırlatan TSB Yönetimi, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da depremzedelerin yanında olacaklarını vurguladı. TSB Yönetim Kurulu, “Asrın felaketini unutmak mümkün değil, sektörümüzün tüm paydaşlarının gösterdiği üstün çaba, sigortalılarımızın sorunları sona erene kadar sürecek” diyerek birlik mesajı verdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Kenwood ile Mutfakta Pratik ve Lezzetli Çözümler

Hamdard: Doğal ve Sağlıklı Yaşamın Güvenilir Adresi

Anamur Devlet Hastanesi Kardiyoloji Bölümünde Yeni Dönem

Emre’ye Askerlik Kınası

Mamure Kalesi’nde Bahar Temizliği 

19 Mayıs Anamur, Gençlik ve Spor Bayramı, öğrenci gösterileri

muz üreticisi, fiyat adaletsizliği, kooperatifleşme

Anamur’da ‘Toros Ezgileri’ Coşkusu

Anamurda Kaybolan Zeytin Sahilde Bulundu

Anamur’da Gönüllülerden Sokak Hayvanlarına Mama Seferberliği

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

PKK'nın feshi ile Türkiye ekonomisinde olumlu etki 

Dolar Kuru 38,76 TL Seviyesinde Sabit Kaldı

PKK'nın Kendini Fesh Etmeiyle BIST 100 Endeksi Yüzde 3'ten Fazla Yükseldi

Endüstriyel Ocaklarla Mutfak Performansınızı Zirveye Taşıyın!

Anamur’da Aile Yılı Kapsamında Anneler Günü Etkinlikleri Gerçekleştirildi

ANTSO'dan Coğrafi İşaret Tescilli Anamur Muzuna Karizmatik Tanıtım

72nd Miss World Pageant Kicks Off in Telangana, India

Anamur’dan Filistin’e Tam Destek

Kaymakam Bozdemir'den Anlamlı Anneler Günü Mesajı

Anamur 5. Kitap ve Edebiyat Günleri Toplantısı Belediye Kültür Müdürlüğünde Yapıldı

Anamur’da Minik Yürekler Kur’an ile Buluştu

Kosmos 482 Düşüşe Geçti Mersin de Risk Altında

Haydi Anamur Gazze İçin Zulme Karşı Tek Yürek Ol

Dünyadan Haberler, Güncel Dünya Haberleri ve Spor: Küresel Değişimleri Anlama ve Takip Etme

Jandarma Zehir Tır da 680 Litre Sıvı Metamfetamin Ele Geçirdi

Trafiği Tehlikeye Sokan Motosikletli Jandarma’dan Kaçamadı

Mersin’in Hafızası Taş Bina, Kent Müzesi’ne Dönüşüyor

Anamur'un Diyetisyeni Yıldız'dan Mayıs Ayında Motivasyonu Korumanın 5 Bilimsel Yolu!

Ünal AN Kitabını, Yarın Anamur Çözüm Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzalıyor

Yükleniyor

Emre’ye Askerlik Kınası

Anamur’da Aile Yılı Kapsamında Anneler Günü Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Anamur’dan Filistin’e Tam Destek

Kaymakam Bozdemir'den Anlamlı Anneler Günü Mesajı

Kosmos 482 Düşüşe Geçti Mersin de Risk Altında

Haydi Anamur Gazze İçin Zulme Karşı Tek Yürek Ol

Jandarma Zehir Tır da 680 Litre Sıvı Metamfetamin Ele Geçirdi

Trafiği Tehlikeye Sokan Motosikletli Jandarma’dan Kaçamadı

Anamur’da 1 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

TikTok Üzerinden 1.2 Milyar Liralık Dolandırıcılık: 120 Şüpheli Gözaltında

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Lakers Fırtınası! Son Günlerde Spor Dünyasının Zirvesinde

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

muz üreticisi, fiyat adaletsizliği, kooperatifleşme

Anamur’da Minik Yürekler Kur’an ile Buluştu

Ünal AN Kitabını, Yarın Anamur Çözüm Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzalıyor

Ünal AN Kitabını Anamur Final Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzaladı

Anamur Ortaokulu Kermes Gelirlerinin 100 Bin Lirasını Kuzeyhan’a Bağışladı

Çözüm Akademi Öğrencisi Miray Batkı, FIRST Robotics Dünya Şampiyonasında Türkiye'yi Gururlandırdı!

Ünal’ın “AN” Kitabı Final Okulları’nda Öğrencilerle Buluşuyor

Deniz’den Belediye Başkanlığını Devralan Deniz Okullara Sahne İstedi

Denizden Çocuklara Kutlama Mesajı

Mithat Ünal, AN Kitabının Okullardaki İmza Günlerine İmam Hatip Lisesinden Başladı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 27 1 5 53 86
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Beşiktaş 33 16 7 10 20 58
4.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 34 14 12 8 5 50
7.Göztepe 33 12 10 11 13 47
8.Trabzonspor 33 12 11 10 11 46
9.Kasımpaşa 33 11 9 13 1 46
10.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
11.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
12.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 33 12 17 4 -13 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Sivasspor 34 9 17 8 -13 35
17.Bodrum FK 33 9 16 8 -13 35
18.Hatayspor 33 4 21 8 -31 20
19.Adana Demirspor 33 2 27 4 -54

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.