Tarih: 09.09.2022 06:08

Piyasa gündemi

Facebook Twitter Linked-in

Dün gerçekleşen ve küresel piyasaların yakın takibinde yer alan ECB toplantısında tarihi bir kararla faiz oranları 75 baz puan artırıldı ve ilerleyen süreçte faiz artışlarının devam edebileceğinin sinyali verildi. ECB Başkanı Lagarde konuşmasında büyümeye ilişkin risklerin aşağı yönlü, enflasyona yönelik risklerin ise yukarı yönlü olduğunu belirtti. Merkez bankalarının sıkılaşma adımları, Avrupa’daki enerji krizi, Çin’deki kapanmalar ve küresel resesyon korkuları gündemdeki ana risk başlıkları olarak varlığını sürdürüyor. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler       
•    17:00 ABD – Toptan Stoklar Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Son haftalarda satıcılı bir fiyatlamanın öne çıktığı küresel hisse piyasalarında dün ve bugün bir miktar toparlanma çabası gözleniyor. Ancak gündemdeki önemli risk başlıkları nedeniyle bu toparlanma çabasının devamlılığı yakından izlenmelidir. BIST-100 Endeksi yükseliş eğilimini devam ettirerek günü %1,02 oranında değer kazanımıyla 3.437,41 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,23– 18,24 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 18,23’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Bankacılık sektörünün desteğiyle gün içerisinde yukarı yönlü seyrini sürdüren ve zirvelerini yenileyen BIST-100 Endeksi’nde kapanışa doğru gelen kâr satışları günlük kazancın belirli oranda geri verilmesine neden oldu. Sektörel ve hisse bazlı ayrışmalar öne çıkarken, teknik indikatörlerde gözlenen negatif uyuşmazlıklar dikkat çekiyor. Ağustos başından bu yana izlediğimiz yükseliş trendi bugün 3.345 seviyesinden geçerken, trend üzerinde kalındığı sürece mevcut pozisyonlar sürdürülebilir. Olası kâr satışlarında yükseliş trendi ile 3.300 seviyesi destek olarak izlenecek olup, bu seviyeler altında satışların derinleştiği görülebilir. Yükselişlerin devamında ise dün test edilen ve tarihi zirve olan 3.505,65 seviyesi ilk direnç noktası olup, devamında 3.550 – 3.600 aralığı gündeme gelebilir. 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —