Tarih: 15.09.2022 09:09

İzmir’den Menemen’e 500 milyon TL'lik yatırım

Facebook Twitter Linked-in

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gediz Şube Müdürü Ali Kemal Elitaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019 yılından itibaren Menemen ilçesine yaklaşık 500 milyon TL’lik yatırım yapıldığını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in belirlediği yol haritası doğrultusunda Menemen’de altyapı çalışmaları, yol, parke düzenlemeleri, beton yama işlemleri hayata geçirildi.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, İZSU Genel Müdürlüğü ve İZBETON başta olmak üzere tüm birimlerce yürütürülen çalışmalar doğrultusunda 30 ilçede acil ihtiyaç listesinde öncelik verilen mahallelere hizmet götürüldüğü belirtildi.

İçme suyu ve altyapı sorunları çözüldü

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gediz Şube Müdürü Ali Kemal Elitaş, “Menemen’de içme suyu altyapılarının yenilenmesi gerekiyordu. Yahşelli, Emiralem, Villakent, Seyrek, Belen bölgesi gibi yerlerde yıllardır sorunlar vardı. Yahşelli ve Belen’de kurumumuz kendi imkanlarıyla yapıyı bitirdi. Şimdi sırada Villakent ve Seyrek bölgesindeki çalışmalarımız var.” dedi.

Menemen’de yürütülen çalışmaların yüzde 80’inin tamamlandığını belirten Elitaş, “Altyapı çalışmalarıyla birlikte yağmur suyu ve kanal ayrışması tamamlandıktan sonra su baskınları, kanalizasyon kokusu gibi ciddi sorunlar giderilmiş olacak.” diye konuştu.

“Menemen’e 2019 yılından itibaren 495 milyon liralık yatırım yapıldı”

Elitaş, Başkan Soyer’in destekleriyle sosyal proje ve hizmetleri gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, “Sayın Başkanımızın Menemen’e bakışı pozitif. Menemen’e dair yapılabilecek ne varsa tüm kurumlarımıza talimat vererek, Menemen’i önceleyerek hizmetlerimizi en üst seviyede sürdürmeye gayret ediyoruz.” ifadesinde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019 yılından beri Menemen ilçesine 495 milyon TL'lik yatırım yapıldığını söyleyen Elitaş, “Çalışmalarımız tam hızıyla devam ediyor, yatırımlarımız sürüyor.” dedi.

Merkezde 18 buçuk milyonluk ihale

Gediz Bölgesi Teknik Şube Müdürü Emre Türker, İZSU’nun çalışmaları hakkında, “Merkez ve çevre mahallelerde 18 buçuk milyon TL'lik bir ihaleye çıktık. Bu ihalede Mermerli, Camiikebir, Esatpaşa ve Kasımpaşa mahallelerinde 2 kilometreye yakın kanalizasyon hattı ve bin metreye yakın yağmur suyu hattı döşedik.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —