Tarih: 12.10.2022 09:25

Turizm temsilcileri Şişli’de buluştu

Facebook Twitter Linked-in

Hilton Bosphorus Otel’de gerçekleştirilen toplantıda, Turizm Destinasyon Planı kapsamında pandemi sonrası konaklama sektöründe yaşanan gelişmeler aktarıldı.

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in ev sahipliğini yaptığı toplantıya; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin, Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Müberra Eresin, İstanbul Turist Rehberleri Odası Başkanı Özgür Özaltun, Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği Başkanı Kaya Demirer, İTO Turizm 16. Oteller Komitesi Başkanı Aydın Karacabay, Uluslararası Sağlık Turizmcileri İşverenler Sendikası USTİS Genel Sekreteri Mesut İnan katıldı.

Toplantıda İstanbul’un ve özelinde Şişli’nin turizm potansiyelinin yükseltilmesi için atılması gereken adımlar konusunda öneriler sunuldu.

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Kenthaş bünyesinde Şişli Turizm Koordinasyon Birimi’ni kuracaklarını belirterek, “Birleşmiş Milletler tarafından kurgulanan ve son dönemde dünyanın tüm önemli turizm kentleri ve turizm örgütlerinin katılmaya devam ettiği Sürdürülebilir Turizm Çerçeve Programına entegre olacağız.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ise gerçek çözüme odaklı bu toplantıların önemli bir veri havuzu oluşturduğunu ve buradan çıkacak bilgilerin sahaya aktarılması noktasında İBB ve ilçe belediyelerin aktif olarak çalıştıklarını dile getirdi.

Türkiye’deki turizm davranışının gelişim potansiyelinin ve beklenen normunun gerisinde olduğunu söyleyen Polat, turizm sektörüne yatırım yapılmadığı zaman tekil çabaların hak ettiği değeri bulamayacağını sözlerine ekledi.

Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Müberra Eresin ise Türkiye’nin ilk 5 yıldızlı otellerinden biri olan Hilton’un bu bölgede açılması vesilesiyle Şişli’nin turizmin gelişmesinde önemli katkıları olduğuna vurgu yaptı.

Şişli Belediyesi tarafından hazırlanan Şişli Gezi Rehberi ve Gezi Rotası’nı anlatan Şişli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatma Kaldırım Akgün ise Şişli Gezi Rehberi Projesi’nin, Şişli'nin sahip olduğu kültürel mirası belgelemek, farklı ve işlevsel ürünler aracılığıyla tüm ilgililerle paylaşmak ve kültürel miras belleğine katkıda bulunması amacıyla tasarlandığını belirtti.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —