10674,74%0,32
42,25% 0,05
49,17% 0,39
5725,75% 0,51
9299,55% 0,00
ANKARA – Ticaret Bakanlığı, bölge üreticilerinin güncel sorunlarını ve çözüm önerilerini doğrudan dinlemek üzere kritik bir istişare toplantısına ev sahipliği yaptı. Bugün (13 Kasım 2025) gerçekleştirilen bu önemli buluşma, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Üyesi ve AK Parti Mersin Milletvekili Sayın Havva Sibel Söylemez ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Sayın Levent Uysal'ın öncülüğünde gerçekleşti.
Toplantıya, başta Mersin olmak üzere Antalya, Anamur, Alanya ve Manavgat gibi önemli tarımsal üretim merkezlerinden gelen üretici temsilcileri ile ticaret ve ziraat oda başkanları katılım sağladı. Buluşmada, özellikle yaş sebze ve meyve piyasalarındaki fiyat dalgalanmaları, artan girdi maliyetleri, lojistik sorunlar, ihracat pazarlarındaki güncel durum ve bölgesel ürünlerin karşılaştığı ithalat baskısı gibi hayati konular masaya yatırıldı.

Bakanlık yetkilileri ve milletvekilleri, üreticilerin dile getirdiği her bir sorunu detaylıca not alarak, çözüm odaklı yaklaşımlar sergilendi. Ticaret Bakanlığı kaynaklarından yapılan açıklamada, toplantının amacının, hükümetin tarım ve ticaret politikalarını sahadan gelen gerçek verilerle güncellemek ve üreticinin rekabet gücünü artıracak mekanizmaları hızla devreye sokmak olduğu belirtildi.
Toplantının sonunda yapılan değerlendirmede, Hükümet olarak temel prensibin, hem üreticinin emeğinin karşılığını almasını sağlamak hem de tüketicinin makul fiyatlarla gıdaya erişimini güvence altına almak olduğu vurgulandı. Milletvekilleri, bölge üreticisinin sesi olmaya devam edeceklerini ve bu istişarelerin düzenli aralıklarla yapılacağını kaydetti. Ticaret Bakanlığı, bu tür kapsamlı ve katılımcı istişareler aracılığıyla, üreticiler ve tüketiciler arasındaki adil dengeyi koruma misyonunu sürdüreceğini ve üretimin her aşamasında destekleyici politikalar uygulamaya devam edeceğini kamuoyuna duyurdu. Atılacak somut adımların kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.