Tarih: 26.09.2022 16:29

Çin, BM Ateşli Silahlar Protokolü’ne hukuki onay prosedürünü başlattı

Facebook Twitter Linked-in

Çin Dışişleri Bakanlığı, Çin’in BM Ateşli Silahlar Protokolü’ne hukuki onay prosedürünü başlattığını açıkladı.

BM Ateşli Silahlar Protokolü, Sınıraşan Örgütlü Suçlara Karşı Birleşmiş Milletler Sözleşmesine Ek Ateşli Silahlar, Parçaları ve Aksamları ile Mühimmatının Yasadışı Üretimine ve Kaçakçılığına Karşı Protokol adlı belgenin kısa adı olarak kabul ediliyor.

Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi 24 Eylül’de BM 77. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Çin’in  BM Ateşli Silahlar Protokolü’ne hukuki onay prosedürünü başlattığını açıkladı. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin bugün Beijing’de düzenlenen basın toplantısında  gelişmeyi değerlendirdi.

Çinli Sözcü Wang Wenbin, silahların yasa dışı şekilde yayılmasının tüm dünya ülkelerinin ortak tehdidi olduğuna işaret ederek, hukuki onay prosedürünün başlatılmasının Çin tarafının küresel güvenlik inisiyatifini yerine getirmek, küresel ve bölgesel barış ve istikrarı korumak için aldığı önemli bir tedbir olduğunu söyledi.

Çinli Sözcü Wang, Çin hükümetinin öteden beri silah kontrolüne önem verdiğine işaret ederek, ateşli silahların yasa dışı üretimiyle kaçakçılığına kararlılıkla karşı çıktığını kaydetti. Harcanan yoğun çabalar sayesinde Çin’in dünyada silah şiddetinin en az meydana geldiği en güvenli ülkelerden biri olduğuna işaret eden Wang Wenbin, Çin tarafının BM Ateşli Silahlar Protokolü’nün onaylanmasından doğan fırsatları değerlendirerek, ilgili tüm taraflarla işbirliğini yoğunlaştırmaya, silahların yasa dışı şekilde yayılması sorununu birlikte çözmeye, küresel ve bölgesel barış ve güvenliği korumak için katkı sağlamaya hazır olduğunu belirtti.   

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —