Tarih: 27.09.2022 15:33

Tekirdağ soğanı tescillendi

Facebook Twitter Linked-in

TEKİRDAĞ-27.09.2022-HİBYA- Trakya Kalkınma Ajansı(TRAKYAKA) ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 2021 yılında coğrafi işaret başvurusu yapılan Tekirdağ soğanının onay süreci tamamlanarak, tescil almaya hak kazandı.

2021 yılında coğrafi işaret başvurusu yapılan Tekirdağ Soğanının onay süreci 21 Eylül 2022’de tamamlandı. Böylelikle Tekirdağ soğanı, kentte coğrafi işaret alan 8’inci ürün oldu.

TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, Trakya'nın değerlerine değer katmaya devam ettiklerini belirtti.

Tekirdağ Soğanı ile Tekirdağ'ın coğrafi işaretli ürün sayısının 8 olduğunu aktaran Şahin, 'Trakya'nın ürün sayısı 22'ye yükseldi. Başvurudan onay sürecine kadar laboratuvar analizleri, danışman desteği kurumumuz tarafından karşılandı. Emeği geçen ve Trakya’nın değerlerine değer katan tüm kurum ve kuruluşlarımızı tebrik ederim.' ifadelerini kullandı.

Tekirdağ soğanının ayırt edici özellikleri ise şöyle sıralandı.

Tekirdağ Soğanı kışlık bir çeşit olup, tadı acı, dış kabuk sayısı 2-4 adet, sert ve kuvvetli kokulu, etli depo yapraklar ince veya orta kalınlıkta, sıkı dokulu, az sulu ve dış kabuk rengi koyu olur. 3 yıllık üretim sürecinden sonra tüketime hazır hale geliyor. Et rengi pembe, açık mor olarak yetişiyor.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —