Tarih: 01.02.2024 12:39

TDP'den Vatandaşa Telefon Dolandırıcılarına Karşı Ciddi Uyarı

Facebook Twitter Linked-in

MHA - Anamur İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, Türkiye genelinde artan telefon dolandırıcılıklarına karşı vatandaşları bilgilendirmek amacıyla önleyici bir adım attı. Toplum Destekli Polislik Amirliği, özellikle sanayi esnafını bu tür dolandırıcılıklara karşı dikkatli olmaları konusunda bilgilendirmek üzere harekete geçti.  
Sanayi esnafıyla bire bir gerçekleştirilen görüşmelerde, internet ve telefon dolandırıcılığına karşı önlemler konusunda bilgilendirmeler yapıldı ve Sanayi Sitesi'nde ki esnaf ve vatandaşlara broşürler dağıtılarak, telefon ve internet dolandırıcılığına karşı uyarılarda bulunuldu.  
Toplum Destekli Polislik Amirliği polis memuru, özellikle telefon ve internet dolandırıcılığı konusunda uyardı.  Telefonda kendisini polis, savcı, asker gibi tanıtarak 'kimlik bilgileriniz veya banka hesap bilgileriniz terör örgütünün eline geçti’ diyen ve para veya altın isteyenlere inanılmaması, dosya masrafı ve kredi aidatı iadesi için kart ve kimlik numarası isteyenlere itibar edilmemesi, çeşitli kurumlara borcunuz olduğu bilgisini içeren mesajlara inanılmaması. Ayrıca, vali, kaymakam, savcı, emniyet müdürü, özel kalem gibi makamların adını vererek ihtiyaç sahiplerine yardım toplama adı altındaki kampanyalara da itibar edilmemesi konusunda gerekli uyarılar yapıldı. “Unutulmamalıdır ki bedava peynir sadece fare kapanında olur ve o peynirden de fareye hayır gelmez." Denilerek teşbihlendirilen uyarıda, vatandaşların bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları ve şüpheli durumlarda hemen emniyet birimlerine başvurmaları önemle vurgulandı.
 

 

  
  



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —