Tarih: 13.09.2022 10:20

Kıymetliler haftaya güçlü başladı

Facebook Twitter Linked-in

Altın haftanın ilk gününde kazançlı bir başlangıç yaparak geçtiğimiz haftadan arakasına aldığı rüzgârı yeni haftada sürdürdü. 1717 dolar/ons seviyesinden haftaya giriş yapan beyaz maden, seansın ilk saatlerinde 1735 dolar/ons seviyesine kadar uzanan sarı maden son iki haftanın en yüksek seviyesini kaydetti. Ancak seans sonuna kadar bu seviyeden kalmayı başaramayan sarı maden, 1724 dolar/ons seviyesinden seans kapanışını yaparak yüzde 0,4 kazancı hanesine yazdı.

 

Gümüş dünkü seansta yüzde 5’in üzerinde değer kazancı yaşarken 4 haftanın ardında 20 dolar/onsun üzerini test etti. 18,84 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, seans boyu ralli içerisinde hareket ettiği günde 19,80 dolar/onstan kapanış yaptı. Bu kapanışla birlikte yüzde 5,1 kazancı hanesine yazdı.

 

Platin dünkü seansı da artıda kapatırken, 8 seans artarda yeşilde bir kapanış yapmış oldu. 884 dolar/onstan günlük başlangıç yapan platin, 909 dolar/onstan günlük kapanış yaparak yüzde 2,8 değer kazancı yaşadı.

 

Paladyum da diğer kıymetlilerle uyumlu şekilde yeşilde bir kapanışla günü tamamlarken, seansın en çok değer kazanan kıymetli madeni oldu. 2186 dolar/onstan güne başlayan paladyum, 2269 dolar/onstan kapanış yaparak önceki güne kıyasla hanesine yüzde 3,8 değer kazancı yazdı.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda haftanın ilk gününde işlemler dünya fiyatlarının üzerinde 8 dolar/onsla gerçekleşirken, işlem hacmi açısından güçlü sayılacak bir gün geride kaldı. Toplamda 4.637 kg altın, 999 kg gümüş işlemiyle seans tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —