Tarih: 16.09.2022 09:12

Bağcılar’da Türkiye Cumhuriyeti’nin 100'üncü yıl vizyonu için imzalar atıldı

Facebook Twitter Linked-in

Bağcılar Belediyesi ile Yunus Emre Enstitüsü, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Türkçe’nin tanıtımı ve düzenlenecek projeler kapsamında işbirliği protokolü imzaladı.

Yunus Emre Enstitüsü ve Bağcılar Belediyesi yetkilileri İstanbul’da bir araya geldi. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılında Türkçe’nin tanıtılması, Türk kültüründeki barış unsurunun öne çıkarılması için yapılacak faaliyetler konuşulduğu görüşmede, Bağcılar Belediyesi ile Yunus Emre Enstitüsü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Hayırlı olsun temennisinde bulunan Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “İşbirliğimizle coğrafyamız ve ülkemiz adına kıymetli işler yapacağımıza inanıyoruz” dedi.

“Belediyecilik anlayışını sınırların çok ötesine çıkarmış bir belediyeyiz”

Başkan Özdemir, “Sınırlarımız içindeki kardeş belediyecilik anlayışını sınırlarımızın çok ötesine çıkarmış bir belediyecilik geleneğiyle çalışıyoruz. Bu açıdan yapılan işbirliğimizle coğrafyamız ve ülkemiz adına kıymetli işler yapacağımıza inanıyoruz.” ifadesinde bulundu.

“Dünya’nın Yunus’un nefesine, söylemine ve aşkına ihtiyacı var”

Türkiye’nin dünyaya açılması noktasında önemli bir görev ifa ettiklerini söyleyen Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref Ateş, “2023 Türkiye’mizin 100’üncü yılı münasebetiyle daha çok çalışmak istiyoruz. İnşallah hem yakın hem uzak coğrafyamızda Türkiye’nin dünyaya götüreceği medeniyet anlayışını, dilimizin güzelliğini ve kültürümüzdeki barış unsurunu birçok projeyle taçlandırırız.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —