Tarih: 15.09.2022 08:47

Altın kıymetlilerden negatif ayrıştı

Facebook Twitter Linked-in

Altın dünkü seansta 1700 dolar/onsun altına kadar geri çekilerek son bir haftanın ardından yeninden bu seviyenin aşağısına dönmüş oldu. 1702 dolar/ons seviyesinden güne başlayan sarı maden, gün boyu toparlanma konusunda zorlanma yaşayarak kırmızıda bir günü geride bıraktı. Dünkü seansın kritik gelişmesi ABD’de açıklanan ÜFE verisi olurken, TÜFE’nin aksine beklentilerin altında kaldı. ÜFE verisi Ağustos ayında yüzde 0,1 düşüş göstererek beklentilerle paralel şekilde açıklandı ve yıllık bazda yüzde 8,7’ye gerilemiş oldu. Altın ise bu veri karşısında güçlü kalmaya çalışsa da gün sonuna doğru satışa döndü ve 1697 dolar/onstan yüzde 0,3’ten kapanış yapmış oldu.

 

Gümüş dünkü seansta altının aksine alıcılı bir günü geride bırakırken, toparlanma yönündeki arzusunu sürdürmüş oldu. 19,34 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, 19,64 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 1,5 kazancı hanesine yazdı.

 

Platin de günün değer kazanan bir diğer kıymetli madeni olarak öne çıkarken dünkü seansta 900 dolar/onsun üzerine yerleşmiş oldu. 884 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin, 910 dolar/ons seviyesinden günlük kapanış yaparak yüzde 2,9 kazancı hanesine yazdı.

 

Paladyum günü artıda kapatmayı başaran bir diğer kıymetli maden olarak öne çıktığı günde seansın en çok değer kazananı oldu. 2106 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum, 2170 dolar/onstan kapanış yaptı ve yüzde 3 değer kazancı yaşadı.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünkü seansta işlemler dünya fiyatlarının üzerinde 10 dolar/onsla gerçekleşirken, işlem hacmi açısından ortalama bir gün geride kaldı. Toplamda 3.069 kg altın işlemiyle seans tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —