Halkbank’tan kadın girişimcilere 16,8 milyar TL destek

Halkbank’tan kadın girişimcilere 16,8 milyar TL destek

Halkbank’ın kadın girişimcileri iş yaşamında desteklemek üzere geliştirdiği “Kadın Girişimci Destek Paketi” kapsamında toplam desteği 16,8 milyar TL’ye ulaştı.

Halkbank’ın kadın girişimcileri iş yaşamında desteklemek üzere geliştirdiği “Kadın Girişimci Destek Paketi” kapsamında toplam desteği 16,8 milyar TL’ye ulaştı. Bankanın ürün ve hizmetlerini tanıtmak üzere kadın girişimcilerle bir araya geldiği “Üreten Kadınlar Buluşmaları” kapsamında Bolu’da konuşan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Yeni fikirleri olan ve bunu hayata geçirmek üzere bankamıza başvuran girişimcileri, alternatif ürünlerimiz beklemektedir. Bu ürünlerimizle başta kadınlar olmak üzere tüm girişimcilerin umutlarına ortak olmaktayız. Şimdiye kadar Türkiye genelinde yaklaşık 139 bin kadın girişimciye ulaştık. Verdiğimiz 16,8 milyar TL kredi desteğiyle kadın girişimci ekosisteminin daha da güçlenmesine vesile olduğumuz için mutluyuz” dedi. 

 

Türkiye genelinde kadın girişimcilerle “Üreten Kadınlar Buluşmaları” çerçevesinde bir araya gelmeyi sürdüren Halkbank, etkinlik dizisi kapsamında bu kez Bolu’daydı. Kadın üreticilerin sayısının artırılması, kadın istihdamının yükselmesi ve kadın girişimci ekosisteminin büyütülmesi hedefiyle gerçekleşen etkinlik, Halkbank'ın dijital platformu üzerinden de canlı yayınlandı. Buluşmada; Girişimci Destek Paketi’nden yararlanan genç girişimci kadınlara üretkenliklerini desteklemek amacıyla kredileri sembolik olarak takdim edilirken, “Marka Kooperatifler” ve “İlham Veren Kadınlar” panelleri de katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılandı. 

 

"Güçlü Türkiye için güçlü kadınlara” ihtiyaç duyulduğunu ve bu amaçla çıktıkları yolda şu ana dek yaklaşık 139 bin kadın girişimciye ulaştıklarını belirten Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan şunları söyledi:

 

“Kadın girişimcileri desteklemek, onlara yeni kapılar açmak ve onları üretim süreçlerine dahil etmek Halkbank’ın her zaman öncelikli görevleri arasında yer almaktadır. Yeni fikirleri olan ve bunu hayata geçirmek üzere Bankamıza başvuran girişimcileri, alternatif ürünlerimiz beklemektedir. Bu ürünlerimizle başta kadınlar olmak üzere tüm girişimcilerin umutlarına ortak olmaktayız. Şimdiye kadar Türkiye genelinde yaklaşık 139 bin kadın girişimciye ulaştık. Verdiğimiz 16,8 milyar TL destekle kadın girişimci ekosisteminin daha da güçlenmesine vesile olduğumuz için mutluyuz.” 

 

“Batı ve Orta Karadeniz’de yaklaşık 12 bin kadın girişimciye 1,5 milyar TL’ye yakın kredi kullandırdık” 

 

Batı ve Orta Karadeniz’in Türkiye ekonomisi için çok önemli bir bölge olduğunu ve bölgedeki girişimleri desteklemeye gayret gösterdiklerini ifade eden Arslan şöyle devam etti:

“70 şube ile faaliyet gösterdiğimiz Batı ve Orta Karadeniz Bölgesi’nde, 1.180 kişiyi istihdam etmekteyiz. Amasya, Bartın, Bolu, Çorum, Düzce, Karabük, Kastamonu, Samsun, Sinop, Tokat ve Zonguldak illerimizdeki ekonomik canlılığın devam etmesi adına esnaf ve KOBİ’lerin finansal ihtiyaçlarına uygun koşullarda çözüm sağlamaktayız. Batı ve Orta Karadeniz Bölgesi’nde bugüne kadar 12 bine yakın kadın girişimciye destek sağladık. Kadınları iş yaşamında desteklemek ve toplumumuzdaki konumlarını daha üst sıralara yükseltmek için çıktımız bu yolda, bölgedeki girişimcilerin toplam kredi hacmi 1,5 milyar TL’ye yaklaşmıştır.”

 

Kadın Kooperatiflerinin desteklenmesi, sayısının artırılması ve finansmana erişimlerinin kolaylaştırılması amacıyla geçtiğimiz yıl hayata geçen Kadın Kooperatifleri Destek Paketi’ne de ilginin arttığını anımsatan Arslan, şu bilgileri verdi:

 

‘’Destek paketi kapsamında; Türkiye genelinde 45 kooperatifimize şu ana dek toplam 3,5 milyon TL kredi kullandırdık. Kadın kooperatiflerinin nakit ihtiyacından bankacılık hizmetlerine kadar tüm ihtiyaçlarını karşıladık. Bununla birlikte, biz her zaman kooperatiflerde markalaşmanın ön planda olması gerektiğine inanmaktayız. Bu amaçla da buluşmalarımızda kooperatif temsilcilerimizle, bu yönde çalışmalar yapmaktayız.”

 

22 bin genç girişimciye 4 milyar TL’lik kredi 

 

Girişimcilik ekosisteminde gençlerin varlığının da çok önemli olduğunun altını çizen Arslan, sözlerini şöyle tamamladı:  

 

“Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin talep ve beklentilerine çözüm üreten yeni nesil uygulamalarımızı hayata geçirmeye devam etmekteyiz. Bunu yaparken de girişimcilere ayrıca özen göstermekteyiz. 35 yaşını aşmamış girişimcilere, azami 350 bin TL limit ve 60 aya varan vade imkânı sağlamaktayız. Bankamız bugüne kadar 22 bin genç girişimciye 4 milyar TL’lik kredi kullandırmıştır. Halk Girişimci ürünümüzle beraber girişimci sayısı 51 bine, toplam kredi miktarı 9,7 milyar TL’ye ulaşmıştır. Bu veriler, bankamızın gençlere gösterdiği önemin bir ifadesidir.”

 

Kadın girişimci adaylarıyla örnek başarı hikâyeleri paylaşıldı

 

Halkbank Üreten Kadınlar Bolu Buluşması’nda “Marka Kooperatifler” ve “İlham Veren Kadınlar” panelleri düzenlendi. Şafak Tükle moderatörlüğünde gerçekleşen “Marka Kooperatifler” panelinde, önemli başarılara imza atmış kadın kooperatiflerinin temsilcileri deneyimlerini paylaştı. Düzce Olimpik Anneler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Nermin Alayıldız, Demirciler Gelincik Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Emine Özdoğan ve Karabük Uğraşan Kadın Üretim Ve İşletme Kooperatifi Başkanı Melahat Bayram konuşmacılar arasında yer aldılar.

 

Zeynep Türkoğlu moderatörlüğünde düzenlenen “İlham Veren Kadınlar” paneline ise; Çifçi Ali Markası Kurucusu Ayşegül Papila, Gazelle Resort Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emine Ergül ve Vennas Grup Yönetim Kurulu Başkanı Vennas Akyol Haznedar konuşmacı olarak katıldı.


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Gümüş 'ten Leman Dergisine Sert Tepki

Anamur Gazeteciler Cemiyeti’nden Kaymakam Kemal Duru’ya Ziyaret

Kızılaydan Orman Yangınlarına Müdahale Eden Ekibe Lojistik Destek

Mersin Valisi Atilla Toros’tan Yangın Uyarısı

Mersinde Hayırsever Vatandaş Şehir Hasttanesi Önünde Karpuz İkramı

Toroslar Sağlık Mahallesi'nde gece bir oto yıkamacıda çalışır halde bırakılan araçtan sızan gaz nedeniyle 4 genç ve bir köpek zehirlenerek yaşamını yitirdi. 

Cumhuriyet Savcılığı Koordinasyonunda 21 Noktada Mobil Operasyon

Gülnar’da Metruk Evde Yangın Paniği

Beştepe Kabinesi Erdoğan Başkanlığında Toplandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİM 32. Genel Kurulu’nda

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

Durmuş Yılmaz Yeniden Denetim Kurulunda: Özel Eğitim İçin 16 Yıllık Mücadele Sürüyor

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

YÜCELEN EĞİTİM VAKFI AKKUYU NÜKLEER SANTRAL EĞİTİM PROTOKOLÜ DEVREYE GİRDİ

Gençlik ve Spor Bayramını Uluslararası Robot Yazılım Ödülü İle Taçlandırdı

Kaymakam Duru Muhtarlarla Yaptığı Toplantıda Yangını Gündeme Aldı

AGC'den Yeni Emniyet Müdürü Mehmet Diyaaddin Özer'e Hoşgeldin Ziyareti

Anamur’da 100 Milyon TL’lik Tefecilik Operasyonu

Yalnızlığın Gecesi"

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Kayıp İlanı

Hızlı Takipçi Artışı İçin Bot Çözümü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Gümüş 'ten Leman Dergisine Sert Tepki

Anamur Gazeteciler Cemiyeti’nden Kaymakam Kemal Duru’ya Ziyaret

Kızılaydan Orman Yangınlarına Müdahale Eden Ekibe Lojistik Destek

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Anamur ve Bozyazılı Muz Üreticilerinden Ortak Çağrı: "Yerli Muz İçin Lobi Oluşturulmalı"

Anamur’da Sokak Hayvanları İçin Veteriner Müdürlüğü Kuruluyor

Anamur'da Gençlik Spor Şenliği Heyecanı

Anamur’da Güvenlik Kameraları Artıyor

Mersin Valisi Atilla Toros’tan Yangın Uyarısı

Çamalan’da Yangın Nöbeti

Mersinde Hayırsever Vatandaş Şehir Hasttanesi Önünde Karpuz İkramı

Toroslar Sağlık Mahallesi'nde gece bir oto yıkamacıda çalışır halde bırakılan araçtan sızan gaz nedeniyle 4 genç ve bir köpek zehirlenerek yaşamını yitirdi. 

Cumhuriyet Savcılığı Koordinasyonunda 21 Noktada Mobil Operasyon

Gülnar’da Metruk Evde Yangın Paniği

Sevilla Zirvesi'nde Yoksulluk ve İklim Krizi: Sevilla Taahhüdü Açıklandı

Brent Petrol 66 Dolara Yükseldi: Akaryakıtta Yeni Zam ve İndirim Beklentisi

Beştepe Kabinesi Erdoğan Başkanlığında Toplandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİM 32. Genel Kurulu’nda

İç mimarla çalışmak size ne kazandırır İstanbul’daki projelerden gerçek örnekler

BÜYÜKŞEHİR GÜLNAR’DA 105 BİN DOMATES FİDESİ DAĞITTI

Anamur, Aydıncık ve Bozyazı’da Sıcaklık 39 Dereceyi Aştı, Vatandaşlara Kritik Yangın Uyarısı

Yerli Otomobil TOGG T10X’e Kur Zammı: Fiyatlar %8 Arttı

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.