Tarih: 01.02.2023 10:17

Sözcü Mao Ning: ″Daha fazla kişinin Çince öğrenmesini bekliyoruz″

Facebook Twitter Linked-in

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, daha fazla kişinin Çince öğrenerek, Çin’i ve Çin kültürünü yakından tanımasını beklediklerini söyledi.

Mao bugün düzenlenen basın toplantısında uzun geçmişe ve zengin kültürlere sahip olan Çin ile Macaristan halklarının geleneksel dostluğu sürdürdüğünü, beşeri ve kültürel temasların sürekli yoğunlaştırıldığını hatırlattı.

Kısa süre önce Macaristanlı öğrenciler, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve eşi Prof. Peng Liyuan’a mektup yazdığında Çince nasıl öğrendiklerini ve gelecekte Çin’e gelip üniversite okumak ve iki ülkenin dostluğuna katkı yapmak istediklerini belirtmişti.

Sözcü Mao, Xi Jinping’in Macaristanlı gençlerin mektubuna cevap yazdığında Çince öğrenmekte ısrar eden öğrencileri övdüğüne ve onlara Çin’i daha iyi anlayıp Çin ile Macaristan arasındaki dostluğu aktaran elçiler olmaya teşvik ettiğine işaret etti.

Sözcünün söylediğine göre 2021 yılının sonu itibarıyla 180 ülke ve bölgede Çince eğitimi veriliyor. 70’den fazla ülke, Çince’yi ulusal eğitim sistemine dahil etti. Dünya çapında yabancı dil olarak Çince’yi öğrenen ve konuşan nüfus 200 milyona yaklaşıyor.

Sözcü Mao, daha fazla kişinin Çince öğrenmekle Çin ve Çin kültürünü yakından tanımasını beklediklerini dile getirdi.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —