Tarih: 07.09.2022 13:14

Çin: ″ABD, uzayda silahlanma yarışını ciddileştiriyor″

Facebook Twitter Linked-in

Çin Dışişleri Bakanlığı, Pentagon tarafından yayımlanan yeni uzay stratejisi belgesinin uzayın barış ve güvenliğine büyük bir meydan okuma oluşturduğunu açıkladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, bugün düzenlenen basın toplantısında, ABD’nin uzayı uzun süredir muharebe bölgesi olarak kabul ettiğini dile getirdi.

ABD’nin uzayda kullanılmak üzere silahlar geliştirmenin yanı sıra, ilgili askerî tatbikat ve teknolojik deneyler yaptığına işaret eden sözcü, Washington’un Rusya ve Çin’in uzayın silahlandırılmasını önlemeyle ilgili yeni bir uluslararası anlaşma imzalanması teklifine de karşı çıktığını kaydetti.

Pentagon’un son yayımladığı uzay stratejisi belgesinin, uzayda silahlanma yarışını ciddileştireceğine dikkat çeken Çinli sözcü, Washington’un bu girişiminin uzayın barış ve güvenliğine ciddi bir meydan okuma oluşturduğunu vurguladı.  

Washington’un uzay politikalarını tekrar gözden geçirerek uluslararası toplumun endişelerini dikkate alması gerektiğini belirten Mao, ABD’yi uzayın güvenliğine zarar verecek tüm girişimlerini derhal durdurarak, uzayın silahlandırılmasının önlenmesiyle ilgili anlaşmalara karşı çıkmamaya çağırdı.

Pentagon tarafından geçtiğimiz günlerde yayımlanan yeni uzay stratejisi belgesinde, ABD’nin uzay alanındaki ulusal gücünün geliştirilmesine öncelik verileceği belirtildi. Belgede, ABD’nin düşmanca girişimleri durdurmak için uzay gücünü geliştireceği kaydedildi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —