Tarih: 01.10.2022 19:57

Şarküteri Dolabı Nedir?  Şarküteri Dolabı Neden Kullanılır?

Facebook Twitter Linked-in

 

Şarküteri dolabı, kasaplar, marketler, süpermarketler, hipermarketler gibi yerlerde kullanılan, her iki tarafı da camla kaplı, cam kapaklı yatay dolap olarak tanımlanmakta olan ve içerisinde bulunan kullanım süresi kısa olan yiyecekleri dondurmadan soğutan dolap türü olarak açıklanmaktadır. Et ve et ürünleri ile birlikte salamura yiyeceklerin dondurulması ve sonrasında çözdürülmesi halinde hemen tüketilmesi gerektiği bilinmektedir. Bu nedenle bu yiyeceklerin satış noktalarından müşterilere ulaştırılana kadar dondurulmadan muhafaza edilmeleri gerekmektedir.

Aksi halde bu ürünler satın alınan noktadan eve ulaşana kadar ve sonrasında yeniden buzdolabına konulana kadar çözülme işlemi olacak ve yeniden dondurulduğunda da zararlı bakteri üretmeye başlayacaktır. Mikrobiyal bozulma başladığında oluşan bakteriler ise insan sağlığı açısından son derece zararlıdır ve zehirleyici etkiye sahiptirler. Bu nedenlerle, genellikle kasaplarda kullanılan şarküteri dolabının önemi oldukça fazladır.

Şarküteri Dolabı Neden Kullanılır?

Şarküteri dolabının, içerisinde bulunan kırmızı et, beyaz et ve salamura gibi kısa ömürlü yiyecekleri dondurmadan saklarken, süreyi uzatarak bozulmadan taze tutabilme özelliğine sahiplerdir. Bozulmadan taze tutabilme özellikleri dolayısı ile şarküteri dolaplarının içerisinden alınan her bir yiyecek hemen pişirilmeye ya da servis edilmeye hazır halde bulunmaktadır. Hazır ve paketli gıdalar dondurulmamış halde bulunan yiyecekler, bu dolabın vitrin olarak kullanılması dolayısı ile ve ürünlerin sergilenmeye müsait görünümleri sayesinde müşterilere kolayca ulaşabilirler ve bu durum satışların önemli ölçüde artmasını sağlar.

Çünkü sevilen ve görüldüğünde iştah kabartan bu yiyeceklerin tamamı görsel şölen olarak şarküteri dolabı içerisinde yer alabilmektedirler. Uzun ömürlü ve kullanışlı şarküteri dolapları için envoytec adresininden bilgi alınabilmektedir.

Kaynak: https://envoytec.com/urun/adratos/




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —