Tarih: 16.03.2023 14:37

Yapıcıoğlu: ″Erdoğan'ı destekleyeceğiz″

Facebook Twitter Linked-in

Yapıcıoğlu, 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini belirterek, parlamento seçimleri için görüşmelerin devam ettiğini açıkladı.

'Erdoğan'ı destekleyeceğiz'

Cumhur ittifakının adayı Recep Tayip Erdoğan’ı desteklediklerini anımsatan Yapıcıoğlu, “Görüşmeler devam ediyor. Henüz noktayı koymadık. 2018 seçimlerinde de Sayın Erdoğan'a destek verme kararı almıştık ve bunu ilan etmiştik. Ama parlamento seçimlerde herhangi bir ittifak yapmadık. 2 ilde bağımsız aday çıkardık. İttifak görüşmeleri olumlu da neticelense olumsuz da neticelense Erdoğan'ı destekleyeceğiz. Parlamento seçimlerinde ise görüşme devam ediyor, henüz detaylar netliğe kavuşmadı.” İfadelerini kullandı.

Yapıcıoğlu, dezenformasyon ve yalan haberlere cevap verdi

Son günlerde HÜDA PAR hakkında olumsuz algı oluşturulmak istendiğini hatırlatan Yapıcıoğlu, “Parti programımızda memleketin tüm meseleleriyle ilgili görüşlerimizi açık sözlülükle yazdık. HÜDA PAR'ın olmadığı ortamlarda, HÜDA PAR'ı konuşuyorlar. 'HÜDA PAR'ın parti programında şunlar şunlar var' diye tartışıyorlar. Bazıları elbette parti programını okumuş. Geçen gün siyasi partilerden birinin genel başkan yardımcısı, 'HÜDA PAR'ın parti programında neler var okuyayım size' dedi. Con Sinov diye bir şahıs var. Onun attığı tweetleri olduğu gibi okuyor. Bir sürü kişi, 'Bu siyasetçinin yalan söyleyecek hali yok' diye bunu tekrarlamaya başladı. Neymiş efendim, 'HÜDA PAR ayrılıkçı bir parti, HÜDA PAR İslami esaslara dayalı bir devlet kurmak istiyormuş, federasyon istiyormuş özerklik istiyormuş'. Öncelikle tutarlı olun. Bunların hepsi bir anda olamayacağına göre. 2012'yi hatırlayın. Dağda elinde silahla dolaşanlara 'Bırakın silahlarınızı gelin siyaset yapın' dendi. Biz de diyoruz ki, bunları tartışmak tabu olmaktan çıksın. Şiddete başvurmadan bunları söylesinler.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —