-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,17% 0,15
-
EURO
50,96% 0,10
-
GRAM ALTIN
7237,96% 0,45
-
Ç. ALTIN
11762,72% 0,00
Şırnak’ta Bilim Yeniden Doğuyor
Sabancı Vakfı 13. Sezon Fark Yaratanı Erdinç Erdem Bakkal, Şırnak’ta çocukların bilim eğitimine ve astronomiye ilgisini artırmak için çalışmalar gerçekleştiriyor. Bakkal, “Şırnak’ta Bilim Yeniden Doğuyor” projesiyle şimdiye kad
Sabancı Vakfı 13. Sezon Fark Yaratanı Erdinç Erdem Bakkal, Şırnak’ta çocukların bilim eğitimine ve astronomiye ilgisini artırmak için çalışmalar gerçekleştiriyor. Bakkal, “Şırnak’ta Bilim Yeniden Doğuyor” projesiyle şimdiye kadar 15 okulda 3 bine yakın çocuğa erişti.
Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 13. sezonunda Fark Yaratan seçilen Erdinç Erdem Bakkal, Şırnak’ın Uludere ilçesinde Fen Bilimleri Öğretmeni olarak görevini sürdürüyor. Üç yıldır Uludere’de bulunan Erdem Öğretmen, çocukların bilim eğitimine ve astronomiye ilgisini artırmak için bir değişim hareketi başlattı.
Bakkal, “Şırnak’ta Bilim Yeniden Doğuyor” ismini verdiği hareket ile Mezopotamya topraklarında başlayan bilim ateşini tekrar parlatabilmeyi ve bilim merakını bütün ülkeye yayabilmeyi hedefliyor. Bu kapsamda erişimi zor olan köy okullarında anaokulu, ilkokul ve ortaokul seviyesindeki öğrencilerin yararlanabildiği etkinlikler düzenleyen Erdinç Erdem Bakkal, çocukların temel teorik eğitimler almalarının yanı sıra güneş ve ay gözlemi yapmalarını da sağlıyor.
Göreve geldiği günden bu yana, 15 okulda 3 bine yakın çocuğa erişen Bakkal, ilçedeki diğer öğretmenleri de projeye dahil ederek daha geniş bir kitleye ulaşmak üzere çalışmalarına devam ediyor.
Erdinç Erdem Bakkal’ın eğitimde fırsat eşitliği konusunda önemli çalışmalar yaptığını kaydeden Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “Sabancı Vakfı olarak eğitimde fırsat eşitliği için kalıcı eserlerimizden, burslarımıza kadar pek çok konuda önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu yılki dört Fark Yaratanımızdan biri olan Erdem Öğretmen de Şırnak’ta bilim eğitimine olan desteğiyle Vakfımızın misyonuna önemli bir katkı sağlıyor. Müthiş bir azim ve kararlılıkla Şırnak’ta köy köy dolaşıp çocuklara bilim sevgisini aşılayan Erdem Öğretmen, bilimin doğduğu topraklarda yeni bilim insanları yetişmesine katkıda bulunuyor. Bu çok değerli projeye destek vermekten ötürü büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz.” dedi.
Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı, 2009 yılından bu yana Türkiye’de toplumsal gelişmeye katkıda bulunan bireylerin yarattıkları olağanüstü etkileri görünür kılmak ve topluma ilham vermek amacıyla gerçekleştiriliyor.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
VEFA Projesi Anamur'da Yüzleri Güldürüyor
Sms Onay Hizmetleri ile SMS Onay ve Sanal
19 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs JASAT Operasyonuyla Yakalandı
Ceyhan’da Depoda Tüp Patladı 40 Güvercin Telef Oldu
7 Mart Çılgın Sayısal Loto Sonuçları Açıklandı: Gözler Büyük İkramiyede!
Müftü Deresi Yaşam Vadisi’nde Çalışmalar Haziran’da Başlıyor
Bu İftarda Manevi Ruh Gönüllere Dokundu
Yemek Yardımı Düzenlemesinde Lokanta ve Küçük İşletmeler İçin Eşitlik Çağrısı
3-D Oyun Konsolu Hakkında Bilmeniz gerekenler
Kadınlar Toplumsal Gelişimin Temel Taşıdır
Son Nesilden Yeni Doğuş Senaryosu
Yükleniyor

