Tarih: 08.09.2022 09:31

CHP’li Ağbaba: “Taşerona kadro düzenlemesinin tartışıldığı bugünlerde taşeron işçiler işten atılıyor”

Facebook Twitter Linked-in

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba PTT’de taşeron işçilerin işten çıkarıldığı iddialarını Meclis gündemine taşıyarak açıklamalarda bulundu.

“Taşeronda çalışan 250 PTT işçisinin işten çıkartıldığı iddia ediliyor”

PTT bünyesindeki taşeron olarak çalışan 250 işçinin temmuz ayında sözleşmelerinin yenilenmesine rağmen işten çıkarılması yönündeki iddialar hakkında konuşan Ağbaba, “Bizlere ulaşan işçiler; işten çıkartılma nedeni olarak geçmiş döneme dair alacaklarına yönelik açtıkları dava olduğunu bildirmektedir. Lakin iddialara göre işten çıkartılan işçiler arasında alacak davası açmayan işçilerinde bulunduğu dile getirilmektedir.” ifadesinde bulundu.

Ağbaba, “Taşeron işçilere yönelik yeni düzenlemeler yapılacağından bahseden Çalışma Bakanı’nın ülke genelinde son günlerde kurumlara bağlı ne kadar taşeron işçinin işten çıkartıldığına dair inceleme başlatması gerekmektedir.” dedi.

İnceleme başlatılmadığı takdirde işten çıkarılan işçilerin yerine başka işçilerin istihdam edilmesi, ileride kadro hakkı verildiğinde yeni ayrımcılıklara neden olacağını belirten Ağbaba, “Genel Başkanımızın PTT işçiler öznelinde tüm işçilere ayrımsız ve şartsız kadro verileceğini söylemesinden sonra toplu işten çıkarmaların yaşanması da düşündürücüdür.” diye konuştu.

“Çalışma Bakanlığı PTT’de herhangi bir inceleme başlatmış mıdır?”

Ağbaba, “Son aylarda işçilerin en çok hak ihlali ile karşılaştığı kurumlardan bir tanesi ne yazık ki PTT’dir” ifadesini kullanarak “Bilindiği üzere önce işçilerin iş sözleşmesinde alacakları ücretleri düşüren PTT şimdi de toplu işten çıkarma iddiaları ile anılmakladır. İşçilerin şikayetlerine göre işten çıkarılan işçilerin kıdem ve ihbar tazminatları da ödenmemiştir.” açıklamasında bulundu.

Ağbaba’nın,  PTT’de çalışan taşeron işçilerin işten çıkarılması konusu ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgine yönelik soruları şöyle:

'1)PTT’de taşeron olarak çalışan işçilerin son günlerde toplu bir şekilde işten çıkartıldığı doğru mudur?

2)Eğer işten çıkarmalar doğru ise işçiler hangi gerekçe ile işten çıkartılmıştır?

3)Bakanlığınıza işten çıkarmalarla ilgili ulaşan bir şikayet var mıdır?

4)Bakanlığınız işten çıkarma iddiaları ile ilgili herhangi bir inceleme başlatacak mıdır?'

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —