Tarih: 06.10.2022 07:53

Çelebiöven: ″PERYÖN’ün amacı daha iyi bir çalışma hayatına liderlik etmek″

Facebook Twitter Linked-in

PERYÖN Yönetim Kurulu Başkanı Buket Çelebiöven, 30’uncusu düzenlenen İnsan Yönetimi Kongresi’nin açılış töreninde konuştu. Çelebiöven, kongre sonrası Hibya Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

Cemal Reşit Rey’de düzenlenen törende yaptığı konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ve ekibine desteklerinden dolayı teşekkürlerini ileten Çelebiöven, “Her zaman bizi destekliyorsunuz.  Sizleri PERYÖN ailesinin bir parçası olarak görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 

Çelebiöven, “Geleceği Şekillendir” temasıyla düzenledikleri kongre ile ilgili, “Bu sene kongremizi Cemal Reşit Rey’de gerçekleştiriyoruz. Burası hakikaten insan yönetiminde bir sanat ve biz insan yönetimini sanatla birleştirmek istedik.” dedi.

Tek bir geçerli strateji olmadığını ve stratejinin farklılaştırdığını söyleyen Çelebiöven, “Kendine özgü bir stratejisi olanlar ile kendini buna göre konumlayarak nöro haritası oluşturanlar fark yaratır ve başarılı olur. Belirsizliklerin arttığı yanlış ve doğruyu ayırt etmenin zor olduğu dönemlerde güvenilir bir rehberdir ve herkese ortak amaç verir.” diye konuştu.

Çelebiöven, değişimin hızlı olduğu iş dünyasının dönüşümünü sağlamak ve stratejik düşünmesi için yol haritasının oluşturulması gerektiğinin altını çizerek, “Şimdi geleceğe birlikte bakmak ve insan yönetimini yeni ihtiyaçlara göre şekillendirme zamanı.” ifadesini kullandı.

Hibya'ya yaptığı açıklamada PERYÖN’ün tüm insan yönetimi ile ilgilenen profesyonelleri, akademisyenleri ve iş dünyasını etrafında toplayan bir dernek olduğuna dikkat çeken Çelebiöven, “34 ülkeyi temsil eden Avrupa insan yönetimi derneğinin de Türkiye olarak temsilcisiyiz. PERYÖN’ün amacı daha iyi bir çalışma hayatına liderlik etmek. Daha çağdaş daha insana yaraşır bir çalışma hayatı ve iş dünyası için çalışıyoruz. Amacımız aslında yeni trendleri dünyada olanları aktarırken aynı zamanda insan kaynakları yönetimin dönüşümüne liderlik etmek ve insan kaynakları profesyonellerini de bu geleceğe hazırlamak ve onları geliştirmek.” şeklinde konuştu.

Çelebiöven, değişen dünyada kesintisiz öğrenme ve değişmek için merakın çok önemli olduğunu söyleyerek, “Değişim karşısında aslında stratejik yol haritalarını belirlememiz, stratejik düşünmemiz önem kazanıyor. Bir de teknoloji her şeyi değiştiriyor. Dönüşüm dediğimiz dijitalleşmeyi kucağımızda bulduk. Yeni rolleri yeni iş yapış modellerini getirirken biz bunlara nasıl adapte olacağız ve bunları nasıl avantaj haline getireceğiz konularını konuşacağız.” dedi.

Kongrede birçok uzmanın konuşma yapacağına değinen Çelebiöven, “Kongrede; değişen, çalışan bağlılığından kurumlar nasıl güven ortamı yaratacaklar? Liderlik anlayışları nasıl değişiyor? İş dünyasının konuştuğu sessiz istifayı, cam tavanları nasıl yıkarız? İşte yeni becerileri ve yeni yetenekleri nasıl kazanırız? Onları elde tutarız? ve Onları nasıl ödüllendirebiliriz?  Amacımız dediğim gibi birbirimizden öğrenmek, farklı perspektiflerden bakabilmek, farklı bakış açıları geliştirebilmek ve bunun neticesinde de birlikte gelişme ve geleceği şekillendirmek.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —