Tarih: 10.03.2023 14:13

Yabancı siyasetçilerden Çin ekonomisine övgü

Facebook Twitter Linked-in

Nikaragua Maliye ve Kamu Kredi Bakanı İvan Acosta Montalvan basına verdiği demeçte, “Çin’deki dört beş kenti ziyaret ettim ve ülkedeki dev ilerlemelerle gelişmeleri yakından takip ettim. Çin hükümeti ve Çin’in siyasi sisteminin yarattığı refah, tüm Çin halkına yarar getirdi. Çin’in güzel ekonomik performansı da uluslararası toplum tarafından yüksek takdirle değerlendirildi.” diye konuştu.

Etiyopya Maliye Bakanı Ahmed Shide basına verdiği demeçte, “Çin’deki kaliteli gelişme, dış dünya ile dostane bir şekilde ilerliyor. Kaliteli gelişme, bilim ve teknoloji ile yeşil gelişimi kapsıyor. Çin’in kaliteli gelişmeyi gerçekleştirmesi, kendi halkına yarar getirdiği gibi, Afrika dahil diğer ülkelerin halklarına da yarar getirdi.” dedi.

BM Çevre Programı Biyoçeşitliliği Sekreteryası eski sekreteri Oliver Hillel basına verdiği demeçte, “Çin’in yüksek kaliteli gelişmesi son derece gerçekçidir. Bu gelişme, ticarete ve kalkınmaya dayanır. Çin daima dünya ile işbirliği yapmakta. Özellikle çevre korumasında harcadığı çabalar, diğer ülkelere de örnek teşkil ediyor.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —