Tarih: 07.09.2022 09:26

Çatalca'da doğalgaz töreni

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) ve İstanbul Gaz ve Doğalgaz Dağıtım A.Ş(İGDAŞ) işbirliğiyle gerekli altyapı çalışmaları tamamlanan Çatalca’nın Yalıköy mahallesinde ilk doğalgaz verme töreni gerçekleşti.

Çatalca Yalıköy Mahallesi gerçekleştirilen çalışmaların ardından bin 100 hanenin doğal gaz kullanmaya başladığı belirtildi. Doğalgaz çalışmaları kapsamında Yalıköy mahallesine 12 kilometre mesafe uzaklıktaki Karacaköy‘den imalat yapılarak doğal gaz hattı çekildiği açıklandı.

İlk doğalgaz verme töreni, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar ve İGDAŞ Genel Müdürü Mithat Bülent Özmen’in katılımıyla gerçekleştirildi.

“Bütçenin yarısı yatırıma”

Törende konuşan İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, 3 yıl boyunca yapılan yatırım ve hizmetleri “150 Gündü 150 Proje” vizyonu çerçevesinde İstanbullularla buluşturduklarını söyledi. Bu kapsamda İstanbul’daki doğalgaz ağını İstanbul’un uç noktalarına kadar genişlettiklerini belirten Çağlar, İGDAŞ bünyesindeki binlerce emekçinin, kilometrelerce yolu kat ederek doğal gazı her eve ulaştırmak için çalıştığına dikkat çekti.

Yeşil, adil ve yaratıcı bir kent yapmayı hayal ettikleri İstanbul’un her köşesine eşit hizmet verebilmek için 86 bin İBB çalışanıyla geceli gündüzlü çalıştıklarını ifade eden Çağlar, “İstanbul yatırımlarla güçleniyor. Bu yılki 65 milyar liralık bütçemizin yarısına yakınını yatırımlara ayırdık. En önemli sorun olan ulaşım meselesini çözmek için yatırım bütçemizin de yarısını raylı sistemlere ayırıyoruz. 10 milyar lirayı da kentin her köşesindeki altyapı yatırımlarına ayırıyoruz.” diye konuştu.

Bölgede 30 kilometre PE hat, 500 adet servis kutusu montajı ve beş noktada yapılan yatay sondajlar ile dere geçişleri tamamlanarak gaz verilerek, ısınma ve sıcak su sıkıntılarının giderildiği belirtildi. Projenin kullanıcı sayısının bin 100 hane olduğu söylendi.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —