-
BIST 100
16193,56%0,17
-
DOLAR
44,09% 0,06
-
EURO
50,96% 0,11
-
GRAM ALTIN
7331,14% -0,06
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00
Gerenli ranta karşı mücadeleyi bırakmıyor
“Burayı Lüleburgaz halkına kazandırdık demeyi istiyorum”
“Burayı Lüleburgaz halkına kazandırdık demeyi istiyorum”
Özelleştirme İdaresi’nce imar planı değiştirilerek tüm itirazlara ve dava sürecine rağmen satışa çıkartılan Pancar Bölge Şefliği alanı hakkında mücadeleyi bırakmayacağını söyleyen Başkan Gerenli, “Ben bu görevi bir gün bıraktığımda ‘Ben bunun için sonuna kadar mücadele ettim, burayı Lüleburgaz halkına kazandırdık’ demeyi çok istiyorum” dedi.
Lüleburgaz’da Özelleştirme İdaresi’nce imar planı belediye hizmet alanından 5 katlı ayrık konut nizam alanı olarak değiştirilen, Lüleburgaz Belediyesi’nin açtığı davaya ve Lüleburgazlıların başlattığı imza kampanyasına rağmen satışa çıkarılan Pancar Bölge Şefliği’nin ranta kurban gitmemesi için mücadele sürüyor. Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, her yerde konuyu gündemde tutarken son olarak CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın halk toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Gerenli, Pancar Bölge Şefliği’nin ranta kurban gitmemesi için mücadelelerinden asla taviz vermeyeceklerini vurguladı.
Sonuna kadar mücadele vurgusu!
Başkan Gerenli, Pancar Bölge Şefliği arazisinin satışa çıkarılmasına topyekun tepki gösterilmesi ve mücadeleden asla vazgeçilmemesi vurgusu yaparak, “Ben bu görevi bir gün bıraktığımda ‘Ben bunun için sonuna kadar mücadele ettim, burayı Lüleburgaz halkına kazandırdık” demeyi ve başım dik bir şekilde Lüleburgaz’da gezmeyi çok istiyorum” ifadelerini kullandı. Başkan Gerenli’nin bu sözü salondu bulunanlar tarafından büyük alkış aldı.
41 yıldır hizmet alanıydı!
Başkan Gerenli, 3.5 yıl önce göreve geldiğinde Lüleburgaz’ın imar planlarını incelediklerini ve Pancar Bölge Şefliği’nin alanının 1981 yılından beri sosyal donatı alanı olarak geçtiğini söyledi. Gerenli, “ Bu bölgeyle ilgili olarak harekete geçip projelerimizi sunduk. Buranın ya tahsisi ya da kısıtlı parseldir, kamulaştırma bedeliyle bize verilmesini talep ettik” dedi.
Proje görselleriyle anlattı!
2019 yılında hazırlanan projenin görsellerini paylaşan Başkan Gerenli, “Özellikle yaşlılarımıza ve çocuklarımıza nefes alabilecekleri rahat bir alan yaratma düşüncesindeydik. Projemizde biz hiçbir binayı yıkmadan bunları birbirine bağlayarak Yaşlı Gündüz Bakımevi hemen yanında Kreş, Konukevi ve Kütüphane yapacaktık. Çünkü kentlerde bir şeylerin yıkılıp yenilerinin yapılması beni çok rahatsız ediyor. Tarihimize de sahip çıkmamız gerekiyor. Pancar Şefliği’nin olduğu yer bizim tarihimizde son derece önemli bir yerdir. Orası tarihi dokusunu koruyacak hem de çocuklarımıza, özellikle yaşlılarımıza kullanacakları bir alan yaratacaktık” diye konuştu.
“Birdenbire plan değişikliği yapıldı”
Başkan Gerenli, proje başvurusu yapıldıktan sonra Cumhurbaşkanlığı Özelleştirme İdaresi tarafından birdenbire imar plan değişikliği yapıldığını hatırlatarak, “İmar plan değişikliğiyle burası 5 katlı ayrık konut nizam alanı olarak değiştirildi. Hemen itiraz ettik. Bu bir yetki gaspıdır, imar planlarını yerel yönetimler yapar. Burada yapılacak olan 5 katlı konut değişikliği buranın nüfus ve trafik yoğunluğunu artıracak. Bizim bu bölgede yaşayan insanlara konforlu altyapı ve sosyal hizmet vermemizi engelleyecek. İtirazımız görüşülmeden zaman aşımı olduğu gerekçesiyle reddedildi. Mahkeme süreci başladıktan sonra bu bölgeyle ilgili olarak ciddi sıkıntılar oluştu. Bize yıkın dediler” ifadelerini kullandı. Başkan Gerenli, tüm itirazlara rağmen mahkeme süreçleriyle ilgili belediyeye herhangi bir cevap gelmediğinin altını çizerek, Pancar Bölge Şefliği’nin ranta kurban gitmemesi mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
VEFA Projesi Anamur'da Yüzleri Güldürüyor
Sms Onay Hizmetleri ile SMS Onay ve Sanal
19 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs JASAT Operasyonuyla Yakalandı
Ceyhan’da Depoda Tüp Patladı 40 Güvercin Telef Oldu
7 Mart Çılgın Sayısal Loto Sonuçları Açıklandı: Gözler Büyük İkramiyede!
Müftü Deresi Yaşam Vadisi’nde Çalışmalar Haziran’da Başlıyor
Bu İftarda Manevi Ruh Gönüllere Dokundu
Yemek Yardımı Düzenlemesinde Lokanta ve Küçük İşletmeler İçin Eşitlik Çağrısı
3-D Oyun Konsolu Hakkında Bilmeniz gerekenler
Kadınlar Toplumsal Gelişimin Temel Taşıdır
Son Nesilden Yeni Doğuş Senaryosu
Başkan Mehmet Gümüş’ten Gençlere Çağrı: Gerçek Hayat Ekranın Dışında
KÖRFEZ ALEVLER İÇİNDE: "EPIC FURY" VE BÜYÜK HESAPLAŞMA
Yeşilay Haftasında Bozyazı’da Gençlere Farkındalık Semineri Teknoloji Bağımlılığı Uyarısı
Bozyazı'da Uyuşturucu İmalathanesine Jandarma Darbesi
ABD İran İsrail Çatışması Küresel Ekonomi İçin Gerçek Bir Stres Testi
Bel Fıtığında Tedavi Yöntemi Kişiye Özel Belirlenmeli
Anamurlu Miniklerden Yürek Isıtan “İyilik Kolisi” Hareketi
Mersin İl Jandarma Komutanlığı’ndan Uyuşturucu Operasyonu: 5 Şüpheli Yakalandı
Türkiye’nin En İyi 10 Saç Ekim Merkezi - 2026 Güncel Liste
Ortadoğu’da Savaş Endişesi Avrupa Borsalarını Sarstı: Satış Dalgası Derinleşiyor
Yükleniyor


