-
BIST 100
16252,80%1,87
-
DOLAR
44,18% 0,03
-
EURO
51,01% 0,31
-
GRAM ALTIN
7107,76% -0,01
-
Ç. ALTIN
11584,40% 0,43
CHP’li Akın: “Aylardır çalışan santralin açılışını yaptılar”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla, Devlet Su İşleri Müdürlüğü (DSİ) tarafından yapımı tamamlanan 34 yeni hidroelektrik santralinin açılışında aylardır elektrik üretim
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla, Devlet Su İşleri Müdürlüğü (DSİ) tarafından yapımı tamamlanan 34 yeni hidroelektrik santralinin açılışında aylardır elektrik üretimi yapılan santralin de yer alması konusunda değerlendirmelerde bulundu.
Akın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen 34 Hidroelektrik Santralinin açılış töreninde elektrik üretimi yapılan santralin de yer alması ile ilgili, “Kasım 2020’den bu yana elektrik üretimi yapan santral için 21 ay sonra kurdele kestiler. 34 yeni santralin açılış töreninde hangi illerde hangi santrallerin açıldığına ilişkin bir bilgi paylaşılmadı. İktidar ya kapasite artışı yapılan santralleri ya da yıllardır elektrik üretimi yapılan santralleri sanki yeni santral, yeni bir yatırım yapılmış gibi açılış töreni düzenliyor.” açıklamasında bulundu.
“Resmi programa göre kamu, Erdoğan’a göre kamu özel işbirliği”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Resmi programa göre santrallerin DSİ tarafından yapımının tamamlandığı vurgusu açılışı yapılan tesislerin kamu yatırımı olduğu izlenimine neden olurken; törende konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise santrallerin kamu ile özel sektör tarafından yapıldığını söyledi. Resmi program başka, Erdoğan başka tanımda bulundu. Hangisi doğru bilmiyoruz. Çünkü hangi ilde hangi santrallerin yeni yatırım olarak açıldığı bilgisi paylaşılmıyor. Ortada yalnızca açılış töreni var, neyin açıldığı ise belli değil.” şeklinde konuştu.
“21 aydır elektrik üreten santralin açılışı yapıldı”
Akın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından 20 ilde 34 santralden yalnızca ikisi için canlı bağlantılar yapıldığını kaydetti. Muş’ta Alparslan 2 HES; Eskişehir’de ise Gürsöğüt 1 HES için canlı bağlantıda kurdele kesildiğini kaydeden Akın, “Alparslan 2 HES hali hazırda Kasım 2020’den beri elektrik üretiyor. Başka bir deyişle 21 aydır faaliyette olan ve elektrik üreten santral sanki yeni hizmete alınmış gibi gösterildi ve kurdele kesim töreni yapıldı. Ayrıca sanki söz konusu santrallerin kamu yatırımı olduğu izlenimi verilirken, canlı bağlantı yapılan Gürsögüt 1 HES ise özel sektör yatırımı.” ifadesinde bulundu.
“Özel sektör yatırımları, kamu yatırımı gibi gösteriliyor”
Akın, son yılda yalnızca kamu kaynakları kullanılarak yapılan HES sayısının çok az olduğunu belirterek, “AK Parti özel sektör yatırımlarını sanki kamunun öz kaynaklarıyla yapılmış yatırımlar gibi pazarlıyor. DSİ’nin su kullanım hakkı verdiği ancak özel sektör tarafından yatırımı yapılan santraller kamu santrali değildir.” diye konuştu.
“34 santrale ilişkin hiçbir bilgi paylaşılmaması manidar”
Akın, “34 yeni santralin açılış töreninde hangi illerde hangi santrallerin açıldığına ilişkin bir bilgi de paylaşılmadı. Biri aylardır çalışan, diğeri ise özel sektör yatırımı olan iki santrale yapılan canlı bağlantının ardından programda diğer santrallere ilişkin hiçbir bilgi verilmemesi manidar. İktidar ya kapasite artışı yapılan santralleri ya da yıllardır elektrik üretimi yapılan santralleri sanki yeni santral, yeni bir yatırım yapılmış gibi açılış töreni düzenliyor.” değerlendirmesinde bulundu.
Hibya Haber Ajansı
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
Yükleniyor

